2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Pēteris Sprukts sācis labiekārtot apkārtni pie plūdos cietušā Gravānu avotiņa

Pēteris Sprukts sācis labiekārtot apkārtni pie plūdos cietušā Gravānu avotiņa

Ar Radio1.lv sazinājās sabiedriskais aktīvists Pēteris Sprukts, kurš informēja, ka sācis atjaunot un labiekārtot plūdos cietušo apkārtni pie avotiņa jeb ūdens ņemšanas vietas Salas pagasta Gravānos.

Pēteris Sprukts šo vietu bija labiekārtojis jau iepriekš, lai cilvēkiem būtu ērta ūdens ņemšanas vieta. Plūdu ūdeņi esot aiznesuši gan caurteku, gan citas ietaises. Tāpēc tagad viņš ieliekot jaunu caurteku un atjaunojot to, ko nopostījuši palu ūdeņi, lai cilvēkiem būtu ērta nokļūšana līdz avotiņam pēc ūdens.

Jautāts, no kādiem līdzekļiem darbi tiek veikti, Pēteris Sprukts sacīja, ka no saviem personiskajiem. Avotiņa ūdens ņemšanas vietas un apkārtnes labiekārtošana izmaksāšot aptuveni 500 eiro. Pēterim Spruktam darbos esot arī palīgs Ēriks.

Viņš sacīja, ka pēc plūdiem avotiņā ūdens vēl pilnībā neesot nodzidrinājies, bet tas netraucē veikt labiekārtošanas darbus.  Pēteris Sprukts piebilda, ka tiekot arī apzāģēti palu ūdeņu izgāztie krūmi.

Radio1.lv sazinājās ar pašvaldības Civilās aizsardzības inženieri Ilmāru Lukstu un jautāja vai minētā ūdens ņemšanas vietā ir pašvaldības zeme? Ilmārs Luksts sacīja, ka šī vieta ir privātīpašums. Viņš arī piebilda, ka no satiksmes viedokļa neesot droši atstāt uz ceļa transporta līdzekļus, dodoties pēc ūdens uz avotiņu, tas traucējot satiksmei. Uz to savulaik esot norādījuši ceļu uzturētāji.

Komentāri (0-5/5)

  • arturs
    12.03.2024 07:08
    Kā ieder tad no pda nosti tikti nevar tas caureju zales
    nau auvots bet
  • Ačulis
    11.03.2024 09:27
    O, skatos, ka mans oriģinālkomentārs izdzēsts.. Paldies, radio1.lv!
  • Moderna meitene
    10.03.2024 10:49
    "VELNA GRĀVJA AVOTS"! Draņķīgs nosaukums un mistiska vieta , kur viens otrs ir nelāgu galu ņēmis. Un, vai avota ūdens ir pārbaudīts, ka to var lietot nenovārītu? Gribētu uzzināt , no kā radies tāds nosaukums? Varbūt kāds vietējais , vai godātais SRUKTA kungs, var avotiņa nosaukuma leģendu atklāt mums nezinīšiem.
  • Haha
    08.03.2024 11:15
    Lai nopērk sev īpašumu un darbojas....ir labi ja cilvēks grib kādam palīdzēt, bet pārāk liela hiperaktivitāte vairāk ļauna nodara kā laba....ta viņš bomžus (pie tam rūdītus cietumniekus) izmitina svešā īpašumā, ta kokus apzāģē pirms ledus nokusis un beigās tur paliek stumbeni ap metru augsti.... sākumā tādas aktivitātes likās ok, bet kas par daudz, tas par skādi....
  • Čakir
    08.03.2024 10:56
    Ačulis - nepļūtī, cilvēks labu darbu dara. Visi birokrāti kuriem vajag papīru kaudzi lai iedzītu naglu sienā var sapūt.

Atstājiet komentāru