2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Mums raksta: Jēkabpils novada pašvaldības dienesti operatīvi likvidē lielu peļķi Jēkabpilī, Ķieģeļu ielā

Mums raksta: Jēkabpils novada pašvaldības dienesti operatīvi likvidē lielu peļķi Jēkabpilī, Ķieģeļu ielā

Ar portālu Radio1.lv ceturtdienas vakarā sazinājās Jēkabpils cietuma darbinieki un informēja, ka Ķieģeļu ielā, līdzās Jēkabpils cietumam, kopš pagājušās nedēļas vidus izveidojusies pamatīga ūdens peļķe, kas būtiski apgrūtina transporta kustību. 

Aculiecinieki stāstīja, ka braucot ar vieglo automašīnu pāri peļķei, ūdens smeļas salonā. Tā kā cita ceļa, lai nokļūtu līdz Jēkabpils cietumam nav, visiem, kas dodas uz darbu šajā iestādē nākas riskējot, ka noslāps automašīna un braucējs paliks peļķes vidū, šķērsot lielo lāmu. 

Portāls Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada pašvaldības atbildīgajiem speciālistiem, lai noskaidrotu, ko iespējams darīt šajā situācijā. Domes priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Stars (NA) informēja, ka pašvaldībai iepriekš nebija informācijas par šo situāciju, piektdien atbildīgie dienesti apzinās vietu, kur Ķieģeļu ielā izveidojusies peļķe un meklēs risinājumu situācijai. 

Kā vēsta aculiecinieki, piektdien no rīta vispirms ieradās vairāki darbinieki ar lāpstām rokās, kas izpētīja notikuma vietu. Pēc tam ar SIA “Jēkabpils ūdens” transportu tika izsūknēts ūdens no peļķes un jau dienas otrajā pusē šis Ķieģeļu ielas pievedceļa posms bija viegli izbraucams.

Kārlis Stars skaidro, ka piektdien SIA “Jēkabpils ūdens” izsūknēja no peļķes atkušņa ūdeni, taču pastāv iespēja, ka peļķe var veidoties atkārtoti, jo problēma, ka augsne vēl ir sasalusi un intensīva lietus rezultātā ūdenim nav kur palikt. Arī  lietus kanalizācijas tīkli šajā ielas posmā esot sliktā stāvoklī.

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • TM
    21.02.2022 14:04
    Informējam Kārli Staru, ka šī situācija konkrētajā pašvaldības ceļa posmā veidojas regulāri, gan ziemā gan vasarā. Nebija informācijas viņiem...

Atstājiet komentāru