2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Iedzīvotāji ziņo par krāpniekiem; fiksētas automašīnas ar Polijas valsts numurzīmēm

Iedzīvotāji ziņo par krāpniekiem; fiksētas automašīnas ar Polijas valsts numurzīmēm

Krāpnieki izdomā aizvien jaunus paņēmienus, kā apmuļķot lētticīgus cilvēkus. Par vairākiem gadījumiem dažādās Latvijas vietās Rīgā, Cēsīs un Jēkabpilī.

LNT raidījums "Degpunktā stāsta par kādu sievieti, kurai palīdzību lūguši poļu tautības cilvēki. Kaut sākumā sieviete noticējusi, ka tiešām kāds polis nonācis nelaimē, vēlāk atklājies, ka tie ir viltvārži.

Krāpnieki stāstījuši stāstīt par nedienām ar robežkontroli, kas atceļā no mājām atņemšot viņiem kravu - dārgus traukus un dažādus virtuves piederumus. Sievietei tikai esot viņiem jāiedod 400 eiro, viņi pēc trīs dienām atvedīšot naudu atpakaļ un savākšot kastes, vai arī viņa varot tās kādam uzdāvināt.

Saprotot, kādi ir patiesie nelaimē nonākušo nodomi, sieviete pārtraukusi sarunu un piedraudējusi izsaukt policiju. Krāpnieki aizbraukuši ar sudraba krāsas automašīnu, kurai esot bijusi Polijas numurzīme.

Par līdzīgu gadījumu Radio 1 informē kāda jauna sieviete Jēkabpilī, kad kāds vīrietis uzrādot Polijas pilsoņa pasi aicināja izlīdzēt ar dārgu trauku iegādāšanos par samazinātu cenu, lai nerastos problēmas uz robežas. Arī šajā gadījumā tiek ziņots par automašīnu ar Polijas valsts nmurzīmi.

Tāpat arī Cēsīs izsekota kāda 20 gadīga meitene. Izsekotāji bijuši turku izcelsmes vīrieši, kas braukuši ar Mercedess markas automašīnu (ar Polijas valsts numuriem). Vīrieši piedāvājuši meitenei naudu, lai viņa brauktu līdzi. Kad jauniete kategoriski atteikusies, vīrieši turpinājuši viņai sekot un uzmākties.

Iespējams, šādi un līdzīgi gadījumi fiksēti citviet Latvijā.

 

Komentāri (0-1/1)

  • kristīne
    02.07.2018 18:23
    Mums arī vakar pie Zīlāniem apturēja mersedes tumšā krāsā ar vācu nr.teica ka braucot cauri Lv.ka nevar no kartes noņemt naudu-bet beigusies degviela.iedeva savu vizītkarti un gredzenu(kas it kā maksā 300eiro:) ).lūdza lai iedodam kaut 20eiro vai to kas ir:d man uzreiz tas likās dīvaini,lai gan bij ģērbies uzvalkā.aaa..un it kā runā vācu angļu val.un krieviski mazliet...kā man meita teica-viņš mazliet līdzīgs kā PSY-gangam style dziedātājs:)

Atstājiet komentāru