2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Salas novada deputāts Jānis Bite kļuvis par krāpnieku upuri

Salas novada deputāts Jānis Bite kļuvis par krāpnieku upuri

Šodien daudzi jēkabpilieši savos epastos saņēma vēstuli no Salas novada deputāta Jāņa Bites ar lūgumu palīdzēt grūtā dzīves situācijā. Vēstuli saņēma arī portāla Radio1.lv redakcija.
 
Vēstule bija sūtīta no konta SIA "Dūjēni" un tās teksts vēstīja sekojošo:
 
"Es ceru, ka šī ziņa Jūs nesasnieg par vēlu. Es biju Oksfordā, Lielbritānijā, un savā uzturēšanās laikā mani dokumenti tika nozagti, tie atradās somā kopā ar manu pasi un kredītkartēm. Vēstniecība ir gatava palīdzēt man nokļūt galamērķī lidojot bez pases, man tikai ir jānopērk biļete un jānosedz uzturēšanās izmaksas. Man par neizpratni, nespēju piekļūt saviem kontiem bez kredītkartēm, sazinājos ar banku, viņiem esot nepieciešams vairāk laika lai sagādātu man jaunu bankas karti. Šajā neapskaužamajā situācijā es iedomājos pajautāt jums ātro aizdevumu, kuru es atdošu uzreiz, kā atgriezīšos. Man tiešām ir jātiek uz nākamo lidmašīnas reisu. Ja jūs varētu man atsūtīt naudu ar Western Union, tas būtu lieliski, jo tas būtu ātrākais veids, kā saņemt naudas summu. Lūdzu, ja jūs varētu nosūtīt man šo naudu ar Westen Union, tas būtu vispiemērotākais, es domâju 20 minūtēs no izsūtīšanas brīža es saņemtu šo naudas summu. Es atvainojos par sagādātajām neērtībām. Es varu nosūtīt detalizētu informāciju, kā veikt pārskaitîjumu. Es ceru saņemt jūsu atbildi?
Ar cieņu,
Jānis Bite"
 
Portāls Radio1.lv sazinājās ar Jāni Biti, lai noskaidrotu vai viņš ir vēstules autors.
 
"Neesmu rakstījis šo vēstuli. Man jau ir zvanījuši šodien arī citi jēkabpilieši un jautājuši, kas par lietu. Ir uzlauzsts mūsu google epasts dujenijk@gmail.com. Šobrīd es vairs šajā kontā netieku, tagad tas ir hakeru rokās un ja kāds, nedod Dievs, notic vēstulei, nepiezvana man un nepārliecinās, kā ir patiesībā, un nosūta naudu, tad viņš būs kļuvis par hakeru upuri, kas pie cilvēkiem vērsušies manā vārdā," saka Jānis Bite.
 
Viņš sacīja, ka apsver iespēju vērsties ar iesniegumu policijā.

Atstājiet komentāru