2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Mums raksta: Paldies ugunsdzēsējiem un cilvēkam, kas viņus izsauca uz māju Jēkabpilī, Nameja ielā 16

Mums raksta: Paldies ugunsdzēsējiem un cilvēkam, kas viņus izsauca uz māju Jēkabpilī, Nameja ielā 16

Ar portālu Radio1.lv sazinājās ēkas Jēkabpilī, Nameja ielā 16, ceturtās ieejas iemītnieki, lai pateiktos cilvēkam, kas ziņoja par ugunsgrēku un ugunsdzēsējiem, kas operatīvi reaģēja uz izsaukumu.
 
 
Kāda šīs mājas iedzīvotāja stāsta, ka trešdien 6.augustā ap pusdienlaiku, brīdī, kad viņa pa telefonu sarunājusies ar māsu, kāds piezvanījis pie dzīvokļa durvīm. Domādama, ka zvanītājs ir kāds informatīvo materiālu izplatītājs uzreiz nav steigusies tās atvērt. Kad, pabeidzot sarunu ar māsu, durvis atvērusi, izrādījies, ka tas ir ugunsdzēsējs, kas zvana pie visiem dzīvokļiem un aicina cilvēkus pārbaudīt vai mājokļos ir viss kārtībā ar ugunsdrošību. Izrādījies, ka 4.tajā ieejā izcēlies ugunsgrēks. Kad kundze atvērusi durvis, viņai sejā iesitusies asa dūmu smaka, jo dūmi bija pacēlušies jau līdz augšējiem stāviem. Ugunsdzēsējs zinājis teikt, ka dzēst ugunsgrēku viņus izsaucis kāds nezināms ziņotājs.
 
 
Iedzīvotāja piebilda, ka mājai Nameja ielā 16 ir ierīkotas kodu atslēgas kāpņu telpām, taču vienmēr esot kāds no iemītniekiem, kas atstāj durvis vaļā un tā mājā iekļūstot dažādi cilvēki un notiekot šādi negadījumi. Viņas vīrs arī kādreiz bijis ugunsdzēsējs, tāpēc kundze zināja teikt, ja ugunsnelaime izceļas daudzstāvu mājas gaitenī, tad tas var ātri izplesties pa visu ieeju un cilvēki kļūst ķīlnieki savos mājokļos, tāpēc ir labi, ka reaģēts operatīvi un nav pieļauta šāda situācija.
 
 
Jēkabpilī, mājas Nameja ielas 16 ceturtās ieejas iemītnieki izsaka pateicību gan cilvēkam, kas pamanot ugunsgrēku izsaucis ugunsdzēsējus, gan ugunsdzēsējiem, kas rīkojās operatīvi nodzēšot ugunsgrēku un jo īpaši ugusndzēsējam, kas apstaigāja mājas dzīvokļus un aicināja pārliecināties vai mājokļos viss ir kārtībā.
 
 
Sazinoties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes komandieri Dzintaru Cvilikovski noskaidrojām, ka 6.augustā Jēkabpilī, Nameja ielā 16 ceturtajā ieejā dega pagraba durvis. Ugunsgrēks bija izcēlies neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ, kāda pavirši izmesta izsmēķa dēļ vai tīši dedzinot. Aizdegusies bija pagraba durvju siltuma izolācija. Ugunsgrēks bija nelielā apjomā, dega tikai durvis, taču piedūmojums skāris dzīvojamajā mājā plašu teritoriju.
 
 

Atstājiet komentāru