2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilieši jautā: Kādēļ pēc brauktuves remonta uz tilta veidojas peļķes? (FOTO)

Jēkabpilieši jautā: Kādēļ pēc brauktuves remonta uz tilta veidojas peļķes? (FOTO)

26.jūnijā portāls Radio1.lv publicēja Jēkabpils pašvaldības sniegto informāciju par remontdarbu atsākšanu Neretas ielā un to dēl - braukšanas kustības ierobežošanu uz tilta pār Daugavu. Informācijā bija arī norādīts, ka darbi uz tilta pār Daugavu brauktuves joslās ir pabeigti.
 
 
Citējot: "SIA „Rīgas tilti" informē, ka būvniecības darbi tilta pār Daugavu brauktuves zonā ir pabeigti, atlikuši vien nelieli darbi ietvju zonā. Turpmākie darbi jūlijā un augustā tiks veikti tilta apakšpusē, tilta remontdarbu dēļ netraucējot satiksmes kustību."
 
 
Portāls Radio1.lv ir saņēmis vairāku jēkabpiliešu zvanus ar jautājumiem: "Ja brauktuves remonts ir pabeigts, kā norāda SIA "Rīgas tilti", kāpēc uz tās veidojas pelķes. Turklāt nevis vienā vai divās vietās, bet gan visa tilta garumā abās joslās?"
 
 
Jēkabpilieši norāda, ka ir gana cietuši neērtības, lai rezultātā saņemtu kvalitatīvu darbu, taču, ja veidojas pelķes, tas nozīmējot, ka kaut kas nav kārtībā ar brauktuves reljefu, jo lietus notekūdens savācēji nestrāda kvalitatīvi. Peļķes veidojas gar brauktuves malām un tas nozīmē, ka neērtības cietīs gājēji, jo tiks nošlakstīti. Novērots, ka pelķes veidojas ne tikai lietus laikā, kas būtu pieļaujami, bet paliek ilgstoši arī pēc lietus.
 
 
Sarunā ar Jēkabpils domes izpilddirektoru Guntaru Goguli skaidrojām, kāpēc izveidojusies šāda situācija.
 
 
Sazinoties ar būvniekiem, Guntars Gogulis noskaidroja, ka tomēr tilta seguma izbūve vēl nav pabeigta, tāpēc varētu būt pagaidu problēmas ar lietusūdens notecēšanu. Tāpat arī tilta šuve vēl nav pabeigta, tamdēl tā atrodas zemāk par brauktuvi.
 
 
Tas nozīmē, ka sākotnēji sniegtā SIA "Rīgas tilti" informācija neatbilda patiesībai.
 
 
 
 

Atstājiet komentāru