2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

"KPV LV" iekšlietu ministra amatam virza bijušā Jēkabpils domes, tagad Saeimas deputāta Kaspara Ģirģena brāli Sandi Ģirģenu

"KPV LV" iekšlietu ministra amatam virza bijušā Jēkabpils domes, tagad Saeimas deputāta Kaspara Ģirģena brāli Sandi Ģirģenu

Partija "KPV LV" iekšlietu ministra amatam virza advokātu Sandi Ģirģenu (KPV LV), kurš kandidēja, bet netika ievēlēts Saeimā, savukārt Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāra postenim partija piedāvā parlamentārieti Ralfu Nemiro (KPV LV), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ekonomikas ministra amatam tiek virzīts deputāts Didzis Šmits (KPV LV), bet labklājības ministra amatam parlamentāriete Ieva Krapāne (KPV LV).

Krapāne pirms ievēlēšanas Saeimā bija lietvede Reģionālajā pašvaldības policijā, bet Šmits ir Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents un Eiropas Krabju zvejas asociācijas vadītājs.

Ģirģens ir individuāli praktizējošs zvērināts advokāts, kurš advokāta zvērestu nodeva 2009.gada maijā. Zvērinātu advokātu padome 2005.gadā Ģirģenu uzņēma advokātu palīgu rindās un Ģirģena patrons tobrīd bija advokāts Juris Grīnvalds.

Ģirģens 2003.gadā beidzis biznesa augstskolu "Turība".

Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka, pērn startējot Saeimas vēlēšanās, Ģirģens norādījis savā īpašumā dzīvokli Rīgā un būvi Saulkrastu novadā, kā arī 2013.gada izlaiduma automašīnu "BMW" un 2004.gada izlaiduma motociklu "Kawasaki".

Ģirģena brālis ir Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens (KPV LV).

Par Ģirģena kā advokāta līdzšinējo darbību internetā atrodamos materiālos nav pieejama plaša informācija. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2016.gada septembrī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā bija paredzēts skatīt advokāta Ģirģena iesniegumu par AS "Reverta" atsevišķiem darbības aspektiem.
Laikraksts "Dienas bizness" 2011.gadā vēstīja, ka Daugavpils tirdzniecības centra "Solo" platību īpašnieks un bijušais iznomātājs no SIA "Rimi Latvia", iespējams, mēģinot izkrāpt naudu. Advokāts Ģirģens tobrīd pārstāvēja "Solo" īpašnieku un laikrakstam bija paziņojis, ka uzņēmumu strīdā nav jāiesaistās politiķiem, jo tas ir civiltiesisks strīds.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informācija liecina, ka Ģirģens sevis pārstāvētajam politiskajam spēkam ziedojis tikai vienu reizi, kad pērn tam pārskaitījis 300 eiro.

Ar pašu Ģirģenu aģentūrai LETA ceturtdien neizdevās sazināties.

Kā ziņots, potenciālie koalīcijas partneri "KPV LV" izvirzītās prasības neuzskata par nepārvārāmu šķērsli un ir optimistiski par iespēju tuvākajā laikā vienoties par valdības izveidi, izriet no politiķu sacītā pēc piecu partiju pārstāvju tikšanās.

"Jaunās Vienotības" (JV) līderis Krišjānis Kariņš pauda, ka "KPV LV" prasības nav nekas nepārvārāms un par tām varētu vienoties. Viņš ir aicinājis visas pārējās partijas līdz piektdienas plkst.10 informēt par savu nostāju. Ja partijas panāks vienošanos, tad Kariņš aicinās Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt viņu premjera amatam.

Kā ziņots, starp "KPV LV" piecām prasībām koalīcijas "kodolam" ir FM parlamentārā sekretāra amats, kā arī prasība neveidot jaunus ministru amatus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kariņa valdības piedāvājumā bija iecerēts jauns demogrāfijas lietu ministra amats, kuru varētu ieņemt Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Kopumā "KPV LV" izvirzījusi piecas prasības - Kariņu kā valdības vadītāju, FM parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus, neveidot papildu ministra amatu, kā arī prasības attiecībā uz iesaisti teritoriālās reformas veikšanā.

Pašlaik Tautsaimniecības komisiju vada Jānis Dūklavs (ZZS), bet premjera amatam kā viena no versijām izskan cits JV politiķis - Arvils Ašeradens (JV).
Četras partijas - JV, JKP, VL-TB/LNNK un AP- vienojušās 4.janvārī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu.

Foto: @DELFI

Komentāri (0-1/1)

  • Hugo
    04.01.2019 00:34
    Kāda jēga tad bija ievēlēt Kasparu, ja tagad Sandis bez mandāta lien iekšā. Solvitas scenārijs, ko paši savu laik kritizēja. Neko jaunu nesaredzu. Tādas pašas shēmas.

Atstājiet komentāru