2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Partiju apvienībā "Jaunā Vienotība" vēlēšanās startēs arī Jēkabpils reģionālā partija

Partiju apvienībā "Jaunā Vienotība" vēlēšanās startēs arī Jēkabpils reģionālā partija

Partiju apvienībā "Jaunā Vienotība" iestājusies arī Jēkabpils reģionālā partija.

Līdz šīm apvienībā bija partijas "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei". Sarunas par sadarbību ar Latgales partiju vēl turpinās.

Tāpat sestdien apvienības valdē ievēlēts Jēkabpils reģionālās partijas līderis Leonīds Salcevičs, kā arī "Vienotības" pārstāvis Jānis Reirs, žurnālistiem pastāstīja "Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

"Jaunās Vienotības" valdes priekšsēdētājs ir Krišjānis Kariņš, apvienības valdē darbojas arī Ašeradens, kā arī pārējo sadarbības partiju vadītāji - Inga Bērziņa, Jānis Baiks un Juris Šulcs.

Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" vēl nenosauc sarakstu līderus Saeimas vēlēšanās, jo gaida "Latgales partijas" lēmumu par sadarbību ar šo politisko spēku apvienību.

Sākotnēji bija plānots, ka sestdien notiekošajā "Vienotības" domes sēdē un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" biedru kopsapulcē tiks nosaukti sarakstu līderi, tomēr tas vēl netika izdarīts un pasākumā klātesošie diskutēja par vēlēšanu programmu.

"Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens žurnālistiem sacīja, ka sarunas ar "Latgales partiju" turpinās un "Jaunā Vienotība" ir sagatavojusi sadarbības līguma uzmetumu.

"Mēs esam tikuši tālāk par baltu lapu, galvenos punktus esam izdiskutējuši," teica Ašeradens.

Sarunas ar "Latgales partiju" turpināsies nākamnedēļ, un Ašeradens prognozēja, ka politiskie spēki varētu vienoties par sadarbību "vienā vai otrā formā".

Ašeradens akcentēja, ka "Jaunā Vienotība" respektē to, ka apvienībai varētu būt lielāks partneru loks, tāpēc pagaidām vēl nesper tik svarīgus soļus kā sarakstu līderu apstiprināšana un nosaukšana. Tas demonstrējot "Jaunās Vienotības" atvērtību sarunām.

Politiķis arī atzina, ka "Latgales partijai" ir savi uzstādījumi programmai un tie ir konservatīvāki nekā "Vienotībai".

Sarunas par sadarbību ar "Latgales partiju" norisinās jau ilgāku laiku, un tā vēl nav pieņēmusi lēmumu šajā jautājumā. Šonedēļ Latgales partija par iespējamu sadarbību ar "Jauno Vienotību" diskutējusi valdes sēdē.

"Latgales partijas" līdzpriekšsēdētājs, Daugavpils domes deputāts Jānis Lāčplēsis aģentūrai LETA šonedēļ sacīja, ka "Latgales partija" apsver iespēju startēt 13.Saeimas vēlēšanās viena pati. Pēc viņa domām, startējot kopā ar "Jauno Vienotību", kāds no "Latgales partijas" pārstāvjiem varētu iekļūt Saeimā. Taču, ņemot vērā to, ka šoreiz "Jaunā Vienotība" Saeimā visdrīzāk iegūs visai pieticīgu vietu skaitu, arī ministru skaits partijai visdrīzāk būs mazs, tādēļ Latgales intereses nebūs īsti kam pārstāvēt, skaidroja Lāčplēsis.

Atstājiet komentāru