2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Uzklausot iedzīvotāju protestus, Līvānu novada pašvaldība maina ieceri aizliegt gājēju kustību Upes ielas posmā

Uzklausot iedzīvotāju protestus, Līvānu novada pašvaldība maina ieceri aizliegt gājēju kustību Upes ielas posmā

Lai nodrošinātu satiksmes drošību, Līvānu novada pašvaldība noteica, ka no 27.jūnija posmā no Upes ielas 7 līdz Dubnas ielai būs uzstādīta ceļa zīme Nr.309 "Gājējiem iet aizliegts". Gājējus aicināja izmantot Sofijas ielu. Šis lēmums izsauca lielu iedzīvotāju neapmierinātību.

Līvānu novada domes ieraksts tās kontā sociālajā vietnē Facebook vēsta, ka pašvaldība pateicas Līvānu novada iedzīvotājiem par aktīvo iesaisti un diskusijām saistībā ar Upes ielā 27.jūnijā uzstādītajām ceļazīmēm “Gājējiem iet aizliegts”. Pašvaldība norāda, ka zīmju izvietošanas mērķis ir mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošība, tomēr šādi lēmumi vienmēr jāpieņem pārdomāti un koleģiāli, izvērtējot visus aspektus. Ņemot vērā iedzīvotāju reakciju uz aizlieguma zīmju izvietošanu, kurā masveidā pausts viedoklis, ka minētajā zonā nav notikuši ceļu satiksmes negadījumi, kas būtu par pamatu mainīt gadu desmitiem esošo kārtību, kā arī nepietiekamu skaidrojošo darbu un pamatojumu to uzstādīšanai, Līvānu novada pašvaldība zīmju izvietošanu ir atcēlusi un tās tiks noņemtas. Līdz ar to Upes ielas posmā gājēju kustība netiks ierobežota. 

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka šajā posmā darbojas ātruma ierobežojoša zīme 10 km/h un tiks lemts par tās darbības zonas pagarināšanu, kas būtu alternatīvs risinājums ceļa zīmei Nr.309 “Gājējiem iet aizliegts”.

Līvānu novada pašvaldība atvainojas par sagādātajām neērtībām un uzsver, arī kļūdaini lēmumi ir jāatzīst un laikus jālabo, jo dialogs un ieklausīšanās sabiedrībā ir demokrātiskas sabiedrības stūrakmens. Šī situācija vēl vairāk uzsver savlaicīga un abpusēji ieinteresēta dialoga nozīmi starp pašvaldību un sabiedrību, lai turpmāk neradītu situācijas, kad labi domāta iecere netiek līdz galam izdiskutēta, izskaidrota un rezultējas ar nepārdomātiem lēmumiem.

Atstājiet komentāru