2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Pašvaldība aicina svinēt Līgo svētkus Līvānu novadā - Līvānos, Jersikā, Rudzātos un Rožupē (FOTO)

22.jūnijā plkst. 20.00 Rožupes estrādē UGUNSKURU VAKARS. Ugunskuru vakars kopā ar vokālajiem ansambļiem no Sutriem un Vanagiem. Zāļu mandalu darbnīca, zāļu tēju pagatavošanas meistarklase.

22.jūnijā plkst. 20.00 Jersikas pilskalnā JĀŅU IELĪGOŠANA. Ziedu ugunskuru veidošana (iedzīvotāji aicināti pievienoties veidot svētku rotājumu līdzi ņemot pļavas un dārza ziedus). Svētku ieskandināšana kopā ar folkloras kopām, Latvijā lielākās ugunsbumbas iedegšana. Visa vakara garumā darbosies radošās aktivitātes - ziedu vainagu un kroņu vīšana, skrubja pagatavošanas darbnīca no dažādām Jāņu zālēm, kļavu lapu cepuru un pušķu veidošana, siera un alus degustācija. Būs iespēja apskatīt un nofotografēties ar Limuzīnu Jāņu nakts krāsā. Uz pasākumu rotāsimies ar Līgo svētku simbolu vainagu.

23.jūnijā LĪGO LĪVĀNOS. Plkst. 9.00 - 13.00 Līgo svētku tirgus. Plkst. 10.00 Amatnieku paraugdemonstrējumi, degustācijas un to aplīgošana. Plkst. 11.00 Svētku koncerts. Koncertā piedalās Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis  un Līvānu novada amatiermākslas kolektīvi. Plkst. 22.00 Zaļumballe ar grupu "Džentlmeņu špagats".

23.jūnijā plkst. 19.00 LĪGO VAKARS RUDZĀTOS. Vainagu pīšana, alus darīšanas procesa izpēte, siera siešanas paraugdemonstrējumi, spēles brīvā dabā un “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” stūrītis. Plkst. 20.00 teātra kopas "Okūts" pirmizrāde E.Vulfs "Caur bēdām pie priekiem". Plkst. 21.30 Rudzātu pagasta Līgu un Jāņu godināšana, Jāņuguns iedegšana. Plkst. 22.30 Līgo nakts balle ar grupu “Espresso”.

Attēlos; Šogad tapuši vēl vairāki jauni un koši apstādījumi un atpūtas vietas Līvānos! 
Pie pilsētas parka (aiz dzelzceļa pārbrauktuves) sadarbībā ar ainavu arhitektu izveidota jauna košumkrūmu un daudzgadīgo puķu dobe - ar domu mūsu pilsētā veidot jaunus daudzgadīgos stādījumus, kas priecēs visu sezonu dažādos laikos! 
Pie tradīciju laukuma un Parka ielas rajona laivu ielaišanas vietā sakārtota atpūtas vieta pie Dubnas un uzstādīti jauni soliņi - laivas formā! 
Papildinātas ziedu kompozīcijas uz Dubnas tilta margām un laternu stabiem, radot košu un priecīgu iespaidu katram iedzīvotājam un Līvānu pilsētas viesim, kas brauc cauri mūsu pilsētai! 
Šogad pilsētā izvietotas vēl vairāk iedzīvotāju iemīļotās ziedu “bizbizmārītes” - pie bibliotēkas, pie kultūras centra, pie mazās Maximas Rīgas ielā - kopumā 15

Atstājiet komentāru