2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Policijā sākta disciplinārlieta par Līvānu iecirkņa durvju neaizslēgšanu

Policijā sākta disciplinārlieta par Līvānu iecirkņa durvju neaizslēgšanu

Valsts policija (VP) ir uzsākusi disciplinārlietu par Līvānu iecirkņa durvju neaizslēgšanu, kā rezultātā telpās iekļuva un tukšo iecirkni filmēja bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (R), kurš safilmēto publicējis sociālajos tīklos.

Policija noskaidro notikušā apstākļi, un uz notikuma vietu devusies arī VP Iekšējas kontroles biroja priekšniece, aģentūru LETA informēja VP.

VP priekšnieks Armands Ruks uzsver, ka šāda situācija ir absolūti nepieņemama, un gadījums tiks izvērtēts.

Arī iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka ir nepieļaujama situācija, kad iecirknis paliek tukšs un tajā brīvi var veikt video filmēšanu.

Policisti Līvānos funkcionāli pilda VP Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa atbalsta funkcijas - tā ir dislokācijas vieta Preiļu iecirkņa darbiniekiem un dežūrnorīkojumam, kas ikdienā dodas uz izsaukumiem vai patrulē Līvānu pilsētā un apkārtnē.

VP skaidro, ka gadījumos, kad policijas darbinieki ir ārpus šīs dislokācijas vietas, ēkai jābūt aizslēgtai. Brīdī, kad tur ieradies Ģirģens, policisti bija devušies kontrolēt satiksmes drošību pilsētā, nepārliecinoties par to, vai iecirkņa durvju aizslēgšanas mehānismi ir nostrādājuši.

Komentāri (0-1/1)

  • Es
    12.04.2022 10:28
    Noskaties video vai vispār tie mehānismi strādā. Žēl ka atkal cietis vienkārši patruļas policists kurš par savi 600 EUR riskē ar savu dzīvibu

Atstājiet komentāru