2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Līvānu novadā pieejams 80 eiro pabalsts krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 izplatību

Līvānu novadā pieejams 80 eiro pabalsts krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 izplatību

Līvānu novada iedzīvotājiem pieejams 80 eiro pabalsts krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 izplatību, liecina pašvaldības saistošie noteikumi.

Laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, un vienu mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām pašvaldība piešķir ģimenei vai personai, kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, 80 eiro pabalstu.

Pabalsti piešķir, ja personai vai ģimenei saistībā ar ārkārtējo situāciju nav ienākumu, piemēram, persona ir bezalgas atvaļinājumā ne mazāk kā vienu mēnesi, cilvēkam piešķirts bezdarbnieka statuss, bet vēl nav saņemts bezdarbnieka pabalsts. Tāpat uz atbalstu var pretendēt, ja ir radušies papildu izdevumi, ko cilvēks nespēj segt, atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no citas valsts. Pabalstu piešķir arī gadījumā, ja persona vai ģimene atrodas vai ir atradusies karantīnā un saistībā ar to nav iztikas līdzekļu.

Pabalstu krīzes situācijā nepiešķir atsevišķi dzīvojošai personai vai par personu ģimenē, kurai atbilstoši normatīvajiem aktiem ir piešķirts dīkstāves pabalsts vai dīkstāves palīdzības pabalsts.

Atstājiet komentāru