2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils un Līvānu ugunsdzēsēji sešas stundas dzēsa degošu dzīvojamo māju Mežārē

Jēkabpils un Līvānu ugunsdzēsēji sešas stundas dzēsa degošu dzīvojamo māju Mežārē

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Vakar plkst. 08.20 Jēkabpils un Līvānu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Krustpils novada Mežāres pagastu, kur dega dzīvojamā māja pilnā 80 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc sešām stundām. 

Šonakt Lielajā ielā Kandavā divstāvu dzīvojamai mājai dega sodrēji dūmvadā 1 m2 un starpstāvu pārsegums 0,5 m2 platībā. 

Vakarpusē Bēnes ielā Aucē vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Šorīt Bauskas novada Gailīšu pagastā sodrēji dega vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā. Izmantojot tehnisko sāli, ugunsgrēki tika nodzēsti.

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Aukšzemes ielā Aknīstē ugunsdzēsēji glābēji novāca uz ceļa braucamās daļas nokritušu koku. 

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 33 izsaukumus –  deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Komentāri (0-1/1)

  • Melanija/Малнька
    10.02.2021 11:06
    Žēl mājas Mežāre uguns ir laupījis vairākas dzīvības kaķiem kuri nodega māja. Nekas netika evakuēts māja netika apdzīvota, saimnieks iekurināja krāsnī un aizbrauca uz darbu ar to arī beidzas šis stāsts, priekš nabagas mājas.

Atstājiet komentāru