2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Līvānu novada pašvaldībā Covid-19 gadījumu atklāšanai izmanto eksprestestus

Līvānu novada pašvaldībā Covid-19 gadījumu atklāšanai izmanto eksprestestus

Ja Līvānu novada pašvaldības iestādē tiek konstatēts Covid-19 gadījumus, pašvaldība nodrošina darbinieku eksprestestēšanu, aģentūrai LETA apliecināja vietvaras pārstāvis Jānis Vaivods.

Pašvaldības rīcībā neesot informācijas par izteiktiem Covid-19 izplatības perēkļiem, taču vairāki inficēšanās gadījumi ir konstatēti Līvānu slimnīcas aprūpes nodaļā. Saskaņā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta datiem, nedēļas sākumā slimnīcā prombūtnē bija vairāk nekā desmit darbinieki, kas ir sairgušie vai Covid-19 pozitīvo kontaktpersonas.

Vaivods klāstīja, ka Līvānu medicīnas darbinieki saņēmuši vakcīnas pret Covid-19.

Arī citās pašvaldības iestādēs ir bijuši atsevišķi inficēšanās gadījumi, to skaitā arī pašvaldības administrācijā. Ja kādā no iestādēm tiek konstatēts inficēšanās gadījums, tad pašvaldība veic darbinieku eksprestestēšanu, un pašvaldība jau trīs reizes ir iepirkusi eksprestestus.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka Līvānu novadā kopējais saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo 14 dienu laikā ir 169 cilvēki. Trešdien reģistrēti 7 inficētie. Savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti  364 saslimšanas gadījumi.

Atstājiet komentāru