2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Līvānos no septembra mainīsies ūdenssaimniecības tarifi

Līvānos no septembra mainīsies ūdenssaimniecības tarifi

Līvānos no 1.septembra par ūdenssaimniecības pakalpojumiem būs jāmaksā 2,41 eiro par kubikmetru, kas ir par 26,8% vairāk nekā šobrīd, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāve Baiba Jakobsone.

SPRK apstiprinājusi SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" jaunus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. Jaunos tarifus komersants piemēros Līvānu pilsētā, un tie stāsies spēkā šogad 1.septembrī. 

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifs no septembra būs 1,11 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,3 eiro par kubikmetru. Tādējādi kopējā maksa par ūdenssaimniecības pakalpojumiem no septembra būs 2,41 eiro par kubikmetru līdzšinējo 1,9 eiro par kubikmetru vietā. 

Regulatorā norādīja, ka 2017.gadā ir sākta Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansēto ūdenssaimniecības attīstības projekta īstenošana, kas pilnībā tiks pabeigta 2022.gadā. Kopējās projekta izmaksas veido 3,9 miljonus eiro, no kuriem 600 000 eiro sedz komersants no saviem līdzekļiem. Projekta laikā plānots ierīkot jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas, kanalizācijas inženiertīklus, kā arī veikt daļu no to pārbūves. 

SPRK Ūdenssaimniecības pakalpojumu nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Ieva Rozentāle norādīja, lai nodrošinātu pilnīgu ūdenssaimniecības sistēmu uzlabošanu Līvānu pilsētas iedzīvotājiem, saņemot arvien kvalitatīvāku dzeramā ūdens piegādi, komersants ir sācis nozīmīgus ieguldījumus arī jaunu ūdensapgādes inženiertīklu izbūvē. Kopējais ieguldījumu apmērs no komersanta līdzekļiem veido 1,83 miljonus eiro. Pašlaik jauni ūdensapgādes inženiertīkli ir ierīkoti 17,7 kilometru garumā. Tas arī galvenokārt bijis par iemeslu tarifu pieaugumam, informē ziņu aģentūra LETA.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru