2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Turpmāk Jēkabpils domē neielaidīs nevienu ķiplokēdāju

Turpmāk Jēkabpils domē neielaidīs nevienu ķiplokēdāju

Jēkabpils domes priekšsēdetājs Leonīds Salcevičs šodien 1.aprīlī parakstījis rīkojumu "Par ķiploku aizliegumu". Minētais dokuments paredz, ka turpmāk pilsētas domē nedrīkstēs ienāk neviens, kas pēdejās diennakts laikā būs apēdis kaut daiviņu ķiploka.
 
"Tā ķiploku lieta ir aizgājusi par tālu. Visi šos dārzeņus ēd saujām, lai izvairītos no vīrusiem un ekonomētu uz medikamentu iegādi, bet neviens nedomā par smaku, ko rada izelpa. Man no šīs smakas reibst galva, zūd idejas un es kļūstu nespējīgs izstrādāt attīstībai tik svarīgās shēmas. Turklāt domē ikdienu apgrozās simtiem cilvēku un no ķiploku smagas, goda vārds, gaisā cirvi var kārt," sašutis klāstīja pilsētas mērs.
 
Viņš atzina, ka glābiņa no ķiplokēdājiem neesot nedz domes sēdēs, kur ap galdu sēdot velna ducis deputātu un elsojot ķiplokus, nedz pašvaldības kabinetos, kur dāmu parfīmu nomainījuši ķiplokkreļļu izgarojumi, nedz iedzīvotāju pieņemšanas stundās, kad kabinetā cits aiz cita nākot ķiplokus pieēdušies iedzīvotāji.
 
"Vienreiz tam jāpieliek punkts, tāpēc esmu izdevis rīkojumu, ka turpmāk Jēkabpils domē netiks ielaists neviens ķiplokēdājs," enerģiski klāstīja pilsētas mērs.
 
Viņs piebilda, ka ir noslēgts līgums ar Ceļu policiju, kas izlietotos alkometrus ir pārprogrammējusi par ķiplokmetriem, lai tie spētu noteikt, cik liela ķiploku doza ir katra izelpā.
 
No šodienas ikvienam, kas ienāks Jēkabpils domes telpās vispirms būs jādodas pie dežuranta Vienas pieturas aģentūrā un jāiepūš ķiplokmetrā. Ierīce ir tā ieprogrammēta, ka spēj uzrādīt, cik daiviņas apēstas pēdējās diennakts laikā. Domē neielaidīs tos, kuram ķiplokmetrs uzrādīs skaitli viens.
 
Ārkārtas gadījumos, kad ķiplokēdājam iekļūšana domē vai nokļūšana pie kāda speciālista būs dzīvības vai nāves jautājums, tam nāksies apēst buntīti pētersīļu, jo kā zināms šim augam piemīt īpasība dzēst ķiploka smaku izelpā. Pētersīļu piegādē pašvaldībai noslēgts līgums ar SIA "Rītpētersīļi".
 
April, april....

Atstājiet komentāru