2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 22.augustā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 22.augustā

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00Radio1 ziņās klausieties:Sācies garantēto atlīdzību izmaksu process «PNB Bankas» klientiem; Sūnu pamatskolas direktores amatā apstiprināta Inese Ziediņa; un Kur vakar lijis visvairāk?

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties:Finanšu un kapitāla tirgus komisija iesniegusi tiesā "PNB bankas" maksātnespējas pieteikumu; Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomi arī turpinās vadīt Okmanis; un Pētnieki Antarktīdas sniegā atraduši supernovas putekļus.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties:  "Baltijas ceļš" sāka drupināt dzelzs priekškaru; Patruļkuģis “Viesīte” svin septiņu gadu jubileju; un Sinoptiķi augusta beigās prognozē karstuma vilni.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00Radio1 ziņās klausieties:Sācies garantēto atlīdzību izmaksu process «PNB Bankas» klientiem; Sūnu pamatskolas direktores amatā apstiprināta Inese Ziediņa; un Kur vakar lijis visvairāk?


No šodienas 22.augusta sācies garantēto atlīdzību izmaksu process "PNB Bankas" klientiem. Lai optimizētu izmaksu procesu un sakārtotu klientu plūsmu, katrai bankas klientu grupai izstrādāta kārtība, kā saņemt valsts garantēto atlīdzību. Klientiem, kuri paspējuši atvērt kontu Citadelē līdz 22. augustam, garantētā atlīdzība automātiski tiks ieskaitīta norēķinu kontā. Tie, kuriem nav konts Citadeles bankā, no šodienas veselu mēnesi varēs doties uz noteiktām "PNB Banka" filiālēm, dokumentu parakstīšanai līdzi ņemot pasi vai ID karti, jēkabpilieši aicināti doties uz PNB bankas filiāli Vienības ielā 1. Pensija vai pabalsts tiks pārskaitīts uz automātiski atvērto bankas "Citadele" kontu vai jebkuras citas bankas kontu.


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs vakar vakarā ir atbrīvojis aizturēto Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani. Viņam ir noteikts drošības līdzeklis, tomēr sīkāka informācija pagaidām netiek sniegta, jo drošības līdzeklis saistīts ar izmeklēšanu. Piemērotais drošības līdzeklis, pēc advokāta vārdiem, netraucēšot Helmanim "dzīvot un turpināt strādāt". Jau ziņots, ka Helmani apsūdz par iespējamu krāpšanos, izmantojot slimības lapu.


Igaunijas iekšlietu ministra un konservatīvās "EKRE" partijas politiķa Marta Helmes centieni atlaist Policijas pārvaldes priekšnieku izraisījuši krīzi Igaunijas valdībā. Nedz valdības vadītājs Jiri Ratass, nedz arī prezidente Kersti Kaljulaida neuzskata šādu plānu par adekvātu. Kaljulaida pat teikusi, ka šādam ministram nav vietas valdībā. Tikmēr opozīcijā esošā "Reformu partija" rosina neuzticības balsojumu visai valdībai.


Turpinām ziņas


Dažas dienas pirms jaunā mācību gada sākuma, 26.augustā darbu sāks jaunā Krustpils novada Sūnu pamatskolas direktore Inese Ziediņa. Izmaiņas iestādes vadībā notiks, jo līdzšinējā direktore Valda Kalniņa-Vītola izlēmusi pensionēties. Konkursā uz amatu saņemti septiņi pieteikumi, un par labāko kandidātu izvēlēta Ziediņa. Viņa iestādē strādās arī par pedagoģi. Publiski pieejamā informācija liecina, ka Ziediņa bijusi Subates pamatskolas direktora vietniece un arī vairāku Ilūkstes novada domes sasaukumu deputāte.

Latviešu slavenā šūpuļdziesma Aijā žūžū lāča bērni ir iekļauta pasaules labāko šūpuļdziesmu sarakstā, ne tikai kompaktdiskā, bet arī grāmatā. Dziedātāji un mūziķi no visas pasaules ir ierakstījuši savas valsts vispopulārākās šūpuļdziesmas ekskluzīvā kolekcijā, kuras nosaukums ir Pasaules šūpuļdziesmas, un Aijā žūžu lāča bērni ir atzīta par labāko dziesmu. Dziesmu mūzika ir autentiska, kas spēlēta ar katras valsts nacionālajiem instrumentiem. 

Un vēl


Vakar visvairāk lija Latgalē, kur nokrišņu daudzums sasniedza 32 milimetrus Daugavpilī un 49 milimetrus Rēzeknē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Alūksnē, Jēkabpilī un Skrīveros trešdien bija 21 milimetrs nokrišņu jeb 21 litrs kvadrātmetrā. Savukārt galvaspilsētā bija tikai trīs milimetri lietus, daudzviet Kurzemē un arī Ainažos trešdien nelija nemaz.


Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada Sociālais dienests atgādina, ka pirms jaunā mācību gada vecākiem ir tiesības saņemt materiālās palīdzības pabalstu 50 eiro vienam bērnam, ja bērns uzsāk mācības pirmajā klasē pašvaldības izglītības iestādē. Lai saņemtu pabalstu jāvēršas Jēkabpils novada sociālajā dienestā un jāiesniedz rakstveida iesniegums. Savukārt lai saņemtu pabalstu, uzsākot mācības Jēkabpils novada izglītības  iestāžu  1. klasē skolēniem, kuru deklarētā dzīves vieta ir citās pašvaldībās, vecākiem jāraksta iesniegumu izglītības iestādes vadītājām.
Tāpat arī katram Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā deklarētajam daudzbērnu, trūcīgo ģimeņu un audžuģimeņu bērnam,  kurš mācās vispārējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu dienas nodaļā, līdz izglītības iegūšanas brīdim, bet ne ilgāk kā līdz 19 gadu vecuma sasniegšanai, ir tiesības saņemt pabalstu skolas piederumu iegādei  20 eiro  apmērā. Lai saņemtu pabalstu, jāvēršas Jēkabpils novada sociālajā dienestā un jāiesniedz rakstveida iesniegums pabalsta pieprasīšanai.

Noslēgusies publiskās apspriešana par koku ciršanu Zasas sporta laukuma norobežojošā joslā. Publiskās apspriešanas laikā ir saņemtas 33 anketas, no kurām 14 anketās ir pausts atbalsts koku nociršanai, lai veiktu sporta laukuma rekonstrukciju, 3anketās ir pausts daļējs atbalsts, norādot, ka jāmeklē kokus saudzējošs risinājums, un 16 anketās iedzīvotāji pauž noraidošu attieksmi pret koku zāģēšanu. Iedzīvotāji, kas bija pret koku nociršanu, norādīja, ka koku saknes vajag norobežot. 
Turpinām ziņas

Jēkabpils novada pašvaldība izsludina pieteikšanos uz Jēkabpils novada personas datu aizsardzības speciālista amatu, pienākumos iekļauti iekšējā auditora darba uzdevumi, uz nenoteiktu laiku. Galvenās prasības pretendentam: augstāka izglītība tiesību zinātņu, informācijas tehnoloģiju vai līdzīgā jomā; vēlama praktiskā pieredze personas datu aizsardzībā, darbā ar normatīvajiem aktiem vai informācijas tehnoloģiju jomā; spēja strādāt komandā, kā arī patstāvīgi organizēt savu darbu. Konkursā - priekšroka personas datu aizsardzības speciālista apliecību ieguvušiem pretendentiem.
Vēlama B kategorijas autovadītāja apliecība. Alga pirms nodokļiem: no 750  līdz 833 eiro. Pieteikumus un CV pašvaldībai jāiesūta līdz 2.septembrim.  


Joprojām turpinās pieteikšanās Jēkabpils novada pašvaldības izsludinātajā konkursā uz vakanto Zasas vidusskolas direktora amatu. Atlīdzība - 1050 eiro un papildus tarifikācija. Pieteikšanās noslēgsies 26. augustā. Amata pretendentiem nepieciešama augstākā pedagoģiskā izglītība vai augstākā izglītība un apgūta akreditēta programma pedagoģijā ar nepieciešamo kvalifikāciju, valsts valodas prasme augstākajā līmenī un vismaz vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas prasme profesionālajai darbībai nepieciešamajā apjomā. Pretendentiem jābūt vismaz triju gadu pedagoģiskā darba pieredzei izglītības jomā vai izglītības vadības darbā. Konkursam jāiesniedz arī Zasas vidusskolas attīstības redzējums.


Un vēl par kultūras pasākumiem


24.augustā no plkst. 10 Zasā norisināsies Jēkabpils novada atklātais Volejbola turnīrs: volejbols 4:4 (+1) sieviešu un vīriešu komandām, lodes grūšana + dažādas aktivitātes lieliem un maziem. Bez iepriekšējas pieteikšanās, bez dalības maksas.

30.augustā plkst. 22 Zasas kultūras namā vasaras noslēguma balle kopā ar grupu “Galaktika”. 


31.augustā Jēkabpils novada teritorijā pasākums “Ekspedīcija pa Jēkabpils novadu” - Pasākums visas dienas garumā.


31. augustā plkst. 20.00 Jēkabpils novada Rubeņu pamatskola aicina uz absolventu un skolas darbinieku tikšanās vakaru. Līdzi jāņem labu noskaņojumu un “groziņu”. Balle ar “dzīvo” mūziku.  Tālrunis informācijai: 29388480.


Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties:Finanšu un kapitāla tirgus komisija iesniegusi tiesā "PNB bankas" maksātnespējas pieteikumu; Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomi arī turpinās vadīt Okmanis; un Pētnieki Antarktīdas sniegā atraduši supernovas putekļus.


Sākoties garantēto atlīdzību izmaksām, "PNB bankas" klienti šodien visā Latvijā pulcējās pie bankas filiālēm. Radio1.lv novēroja, ka pie bankas filiāles Jēkabpilī, Vienības ielā 1 ap pulksten 10.00 no rīta bija aptuveni 40-50 cilvēku gara rinda, pārsvarā gados vecāki cilvēki, vairāki no viņiem izmantoja iespēju, gaidot rindā, sēdēt uz šeit izvietotajiem soliņiem.


Tikmēr Finanšu un kapitāla tirgus komisija šodien iesniegusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā "PNB bankas" maksātnespējas pieteikumu.  Par bankas maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu izraudzīts Vigo Krastiņš.
Vislielākie līdzekļi - 30,73 miljoni eiro - izdevumu pārskatīšanas rezultātā 2020.gada budžetā rasti Zemkopības ministrijā.  Vakar Ministru kabinetā skatītajā Finanšu ministrijas informatīvajā ziņojumā par budžeta izdevumu 2020., 2021. un 2022.gadam pārskatīšanas rezultātiem tika norādīts, ka pēc izdevumu 2020.gadam pārskatīšanas izdevies rast potenciālo resursu 93,7 miljonu eiro apmērā. No tiem 48,1 miljonu eiro plānots novirzīt kopējās fiskālās telpas uzlabošanai, savukārt 45,6 miljonus eiro - ministriju noteiktajām prioritātēm.

Rīgas domes ierēdņi izstrādājuši saistošos noteikumus, kas paredz visām tūristu mītnēm par viesu izmitināšanu maksāt pašvaldībai nodevu viena eiro apmērā par katru nakšņošanas dienu, bet ne vairāk kā desmit eiro, ja atpūtnieks pilsētā uzturas ilgāk. Jauno nodevu plāno ieviest no 2021.gada 1.janvāra.  


No vakardienas Baltijas ceļš vārda tiešā nozīmē būs pacelts debesīs. Nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" pēc Latvijas simtgadē pasniegtās dāvanas – lidaparāta, kas nokrāsots Latvijas karoga krāsās, līdzīgu pārsteigumu sagādājusi Baltijas ceļa trīsdesmitgadē. Turpmāk uz dažādiem galamērķiem visā pasaulē lidos gaisa kuģi ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogiem uz sāniem.


Turpinām ziņas


Arī turpmākos divus gadus Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) Attīstības padomi vadīs Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis. Viņa vietnieka pienākumus veiks Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris.  Pirms diviem gadiem ievēlēto abu amatpersonu pilnvaru termiņš šovasar beidzas, tāpēc bija jārīko jaunas vēlēšanas. Tā kā citas kandidatūras netika izvirzītas, atbilstīgi balsojumam, abi līdzšinējie līderi darbu turpinās arī nākamos divus gadus.

Arī šovasar Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas pārraudzībā esošajās teritorijās veikti darbi svešzemju sugu izplatības ierobežošanai - no Latvijai neraksturīgiem un agresīviem augiem atbrīvotas teritorijas Teiču un Krustkalnu dabas rezervātos, Rāznas Nacionālajā parka un citur. Teiču dabas rezervāta teritorijā, Ozolsalā un Krustkalnu dabas rezervātā Briedenes pļavāsdabas aizsardzības pārvaldes speciālisti apkaroja Sosnovska latvāni, bet Teiču dabas rezervātā Sildās, Graulītēs, Dambros un Torņa pļavās un Krustkalnu dabas rezervātā nopļāva daudzlapu lupīnu.

Un vēl

Pētnieki Antarktīdas sniegā atraduši eksplodējušas zvaigznes jeb supernovas putekļus, vēsta CNN. Supernova rodas, kad zvaigzne eksplodē un rada gāzes un putekļu mākoņus, kuru sastāvā ir radioaktīvi izotopi. Daļa no šiem putekļiem no vienas vai vairākām zvaigznēm, kas sprāga pēdējo 20 miljonu gadu laikā, nokrita uz zemes. Atklājums varētu palīdzēt noskaidrot pavedienus par Zemes vietu kosmosā un sniegt informāciju par mākoņa izcelšanos un struktūru. Turpmāk pētnieki pārbaudīs paraugus no vecāka ledus, lai noteiktu, kur un kad bija supernova un kad mūsu saules sistēma nokļuva kosmosa putekļu mākonī.


Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties:  "Baltijas ceļš" sāka drupināt dzelzs priekškaru; Patruļkuģis “Viesīte” svin septiņu gadu jubileju; un Sinoptiķi augusta beigās prognozē karstuma vilni.



"Baltijas ceļš" sāka drupināt dzelzs priekškaru, sacīja Valsts prezidents Egils Levits šodien notiekošajā starptautiskajā konferencē "Baltijas ceļš. Turpinājums".  "Baltijas ceļš" bija politiska inovācija, kas iepriekš nebija mēģināta. Tās rezultātā mēs  atrodamies šeit, konferencē, brīvā un neatkarīgā Latvijā," uzrunājot klātesošos šodien sacīja valsts pirmā amatpersona. Prezidents norādīja, ka baltiešiem bija skaidrs mērķis atjaunot vēsturisko taisnīgumu un iegūt neatkarību. Griba bija negrozāma. "Pēc "Baltijas ceļa" pasaule iepazina baltiešus no jauna. Akcija sāka drupināt dzelzs priekškaru. "Baltijas ceļš" bija mūsu atgriešanās ceļš Eiropā," sacīja prezidents. Tāpat prezidents sacīja, ka "Baltijas ceļš" iezīmēja padomju totalitārā režīma sabrukuma sākumu. 


Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ticies ar Valsts policijas priekšnieku Intu Ķuzi un abi vienojušies par rīcības plānu policijas darba uzlabošanai, piemēram, paredzot biežākas darbinieku rotācijas, tiešo vadītāju atbildības jomas palielināšanu, izmeklētāju atalgojuma pārskatīšanu un citus pasākumus. Rīcības plāns paredz vairākas praktiskas darbības, tajā skaitā, lai celtu izmeklēšanas kvalitāti, paaugstinātu policijas personāla profesionalitāti, uzlabotu komunikāciju ar sabiedrību, kā arī stiprinātu un uzlabotu disciplīnu.


Nākamajā 2019./2020. mācību gadā turpināsies profesionālās izglītības reforma, kuras ietvaros plānots pabeigt darbu pie eksāmeniem 54 profesionālās izglītības programmām. 
Reformā jau izstrādāti un pabeigti 19 profesionālās kvalifikācijas eksāmeni. Profesionālo izglītības programmu eksāmeni būs tādās nozarēs kā - pārtikas rūpniecība, metālapstrāde un mašīnbūve, uzņēmējdarbība un finanses, būvniecība, tūrisms, druka un mediji, skaistumkopšana, transports un loģistika, kā arī citās. Tāpat ministrijā norādīja, ka pabeigta modulāro profesionālo izglītības programmu izstrāde 59 profesionālajās kvalifikācijās un nākamajā mācību gadā vēl turpināsies programmu izstrāde un ieviešana.

Turpinām ziņas

Pirms septiņiem gadiem, 2012. gada 22.augustā Nacionālie bruņotie spēki svinīgā ceremonijā saņēma trešo “Skrundas” klases patruļkuģi  P-07 „Viesīte”, kas ir pirmais pilnīgi Latvijā būvētais karakuģis un trešais no kopumā pieciem šādiem patruļkuģiem. Kuģa krustmāte Daina Vītola, Viesītes novada pašvaldības priekšsēdētājs Alfons Žuks un sabiedrisko attiecību speciāliste Dita Mažeika devās uz Rīgu sveikt kuģa komandu 7. jubilejā un izbraukt ar kuģi jūrā. Visiem patruļkuģiem, kas ir modernākie Jūras spēku flotilē, doti vārdi no tām apdzīvotajām vietām, kur notika brīvības cīņas, kur tika aizstāvēta Latvijas neatkarība — Cēsis, Viesīte, Jelgava, Skrunda un  Rēzekne. Tās ir vietas, kur mūsu karavīri cīnījās par Latvijas neatkarību un to nosargāja.


Saistībā ar “PNB Banka” darbības apturēšanu, Jēkabpils Sociālais dienests piedāvā konsultācijas un palīdzību Jēkabpils pilsētas iedzīvotājiem, īpaši vientuļajiem pensionāriem. Iedzīvotāji var vērsties personīgi Jēkabpils Sociālajā dienestā, Brīvības ielā 45, Jēkabpilī, vai zvanīt uz bezmaksas informatīvo tālruni 80020091 un saņemt informāciju par materiālās palīdzības saņemšanu krīzes situācijā!

Un vēl


Jaunākās laika prognozes uzrāda pieaugošu varbūtību, ka nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +30 vai pat +32 grādiem. Atbilstoši "Global Forecast System" prognozei anticiklons, kas patlaban nosaka laikapstākļus Latvijā un citviet Eiropā, nākamnedēļ lēnām virzīsies uz austrumiem, tādēļ rietumu vējus Latvijā nomainīs dienvidu vēji, ar kuriem ieplūdīs tveicīgs gaiss. Atbilstoši "Global Forecast System" prognozei anticiklons, kas patlaban nosaka laikapstākļus Latvijā un citviet Eiropā, nākamnedēļ lēnām virzīsies uz austrumiem, tādēļ rietumu vējus Latvijā nomainīs dienvidu vēji, ar kuriem ieplūdīs tveicīgs gaiss. Nākamās nedēļas saulainākajās un karstākajās dienās gaisa temperatūra var paaugstināties līdz +27..+32 grādiem, pārspējot daudzus karstuma rekordus.

Atstājiet komentāru