2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 12.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 12.jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Eiropas komisija Latvijai šogad prognozē otru straujāko ekonomikas izaugsmi Baltijas valstīs; Šodien  Neretas novadā notiks ugunsdzēsības praktiskās mācības; un Noskaidrots, kuri ir Latvijas tīrākie ezeri.

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Noslēdzies konkurss uz SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes amatiem, zināmi uzvarētāji; Broka noliedz saistību ar korupciju un aptur darbību nacionālajā apvienībā; un Nākamnedēļ  Latvijā būs novērojams daļējs Mēness aptumsums.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Koknesieši vēlas saglabāt novadu pašreizējās robežās; vakar Latvijas ūdenstilpēs noslīkuši trīs cilvēki; un Ko liecina sinoptiķu jaunākās prognozes par gaidāmo laiku nākamnbedēļ?

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Eiropas komisija Latvijai šogad prognozē otru straujāko ekonomikas izaugsmi Baltijas valstīs; Šodien  Neretas novadā notiks ugunsdzēsības praktiskās mācības; un Noskaidrots, kuri ir Latvijas tīrākie ezeri.


Eiropas Komisijas jaunākajās ekonomikas prognozēs lēsts, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts šogad pieaugs par 3%, mūsu valstij paredzot otru straujāko ekonomikas izaugsmi Baltijas valstu vidū. Publiskotajās prognozēs Eiropas komisija arī sagaida, ka Latvijas ekonomikas izaugsmes temps nākamgad palēnināsies līdz 2,8%, salīdzinot ar 4,8% izaugsmi pērn. Savukārt inflācija Latvijā šogad būs 3,1%, bet nākamgad saskaņotā patēriņa cenu indeksa kāpums būs 2,5%. Savukārt straujāko ekonomikas izaugsmi Baltijas valstīs Eiropas komisija prognozē Lietuvā.


Līdz ar jaunu pieeju kadastrālo vērtību noteikšanā Tieslietu ministrija vēlās būtiskas pārmaiņas nekustamā īpašuma nodokļa sistēmā, potenciāli piedāvājot arī apspriest iespēju līdz 100 tūkstoši eiro vērtas iedzīvotāju dzīvojamās mājas ar nodokli neaplikt. Tierslietiu ministrs Jānis Bordāns norāda, ka ir izstrādāts precīzs kadastrālās vērtības modelis, bet tas tiks ieviests tikai ar noteikumu, ja tiks izstrādāta cita nekustamā īpašuma nodokļa sistēma. Plašāk viņš solīja informēt, kad būs panākta vienošanās valdībā.


Valsts meža dienestam turpmākajiem trijiem gadiem ir nepieciešami papildu 9,75 miljoni eiro atlīdzību nodrošināšanai darbiniekiem, materiāltehniskās bāzes atjaunošanai un uzturēšanai, liecina  Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Zemkopības ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums par situāciju meža ugunsdzēsības jomā. Pēc valsts meža dienesta aprēķina sezonā ugunsdzēsības darbu veikšanai darbā būtu jāpieņem 680 sezonas darbinieku, bet reāli tiek pieņemti vidēji 320–380 nodarbinātie. Tāpat arī trūkst finanšu meža uguns novērošanas torņu dežurantu algošanai. Informatīvajā ziņojumā arī teikts, ka, strādājot ar nepietiekamu darbinieku skaitu, ir nopietni apdraudēta meža ugunsgrēku savlaicīga atklāšana un dzēšana. Tāpat jāuzlabo arī materiāltehniskā bāze.


Turpinām ziņas


Šodien Valsts sociālās aprūpes centrā “Mēmele”, Mazzalves pagastā, Neretas novadā notiks ugunsdzēsības praktiskās mācības. Mācību scenārijs paredz, ka sociālās aprūpes centra dzīvojamās ēkas 2.stāva vienā no istabām izceļas ugunsgrēks. Sadūmojums izplatās pa ēkas stāviem un ugunsdzēsējiem glābējiem ir jāveic cilvēku glābšana un ugunsgrēka dzēšana. Mācībās piedalīsies Aizkraukles daļas, Jaunjelgavas, Neretas un Vecumnieku posteņu ugunsdzēsēji glābēji. 


Latvijā aizrit pēdējās dienas pirms vilku medību sezonas sākuma. Šajā laikā pelēči masveidā izpostījuši šķirnes aitu ganāmpulku Madonas novadā. Zemnieki atzīst – kaut arī medības varētu sākt agrāk, nākas izjust bezspēcību. Gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā vilkus no medniekiem sargā likums, kuru mainīt ir grūti. Zemnieku saimniecībā "Zīles" šķirnes aitas tiek audzētas kopš deviņdesmito gadu sākuma. Vēl nesen ganāmpulkā bija vairāk nekā 500 aitu, tomēr pēdējo dienu laikā to pulks sarucis par piektdaļu. Iemesls - vilku uzbrukumi, kuru rezultātā saplosītas un bojā gājušas desmitiem aitas.


Un vēl

Dabas aizsardzības pārvalde secinājusi, ka Latvijas tīrākie ezeri ir Ummis Carnikavas novadā un Mazuikas ezers Ādažu novadā. Par Umja ezera tīrību liecināja šovasar uzziedējušās Dormaņu lobēlijas, kuras sastopamas aptuveni 1% jeb 25 Latvijas ezeros. Pēdējo 100 gadu laikā Dormaņu lobēlijas piesārņojuma dēļ izzudušas no vairāk nekā 20 ezeriem. Tikmēr pēc dabas skaitīšanas rezultātiem no līdz šim apsekotajām teritorijām ūdens kvalitāte bijusi laba vai izcila 52% ezeru un 38% upju. Jau ziņopts, ka trīs sezonu laikā Dabas aizsardzības pārvalde apsekoja upes, kuru kopgarums sasniedza 40 tūkstoši kilometrus un 2000 ezerus, kuru platība pārsniedza vienu hektāru.

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Latgales mīlētākā pilsēta Līvāni savu 93. dzimšanas dienu šogad svinēs 19. un 20.jūlijā. Līvāni ir darbīga pilsēta, kura mērķtiecīgi aug un attīstās. Priecējot pilsētas iedzīvotājus un sagaidot viesus, ziedu rotā tērpjas ne vien pilsētas laukumi un parki, bet pat Daugavas un Dubnas krasti un ūdeņi. Tāpēc ne velti šī gada svētku moto ir “Līvāni zied. Līvāni aug”.  Lielākie pilsētas svētku koncerti  arī šogad notiks Līvānu pussalā, vietā, kuru  turpmākajos  gados  plānots  labiekārtot un kur tiks būvēta brīvdabas estrāde. Pussalā pie Latgales Mākslas un amatniecības centra būs izvietota lielā skatuve, kur notiks Bēbīšu svētki, koncerti, balle. Arī amatnieku un mājražotāju tirgus placis pārceļas uz pussalu, bet ģimeņu aktivitātes no Zaļās ielas pārceļas uz Tradīciju laukumu.


Svētku pasākumi sāksies 18.jūlijā, kad pie Latgales mākslas un amatniecības centra tiks veidots tradicionālais Ziedu vilnis, kuram šogad  tiek atzīmēta 15.jubileja. Dāvināt ziedus viļņa veidošanai līvānieši aicināti trešdien, aicinām 17.jūlijā visas dienas garumā jau no pulksten desmitiem rītā.

Piektdien, 19.jūlijā no pulksten diviem dienā Jauniešu iniciatīvu centra kvartāls sporta laukumā sāksies Sporta svētki “Mēs to varam”.   Pulksten trijos dienā Latgales mākslas un amatniecības centrā atklās stikla pūšanas darbnīcas izstādi „STIKLA CEĻŠ”. Savukārt pulksten 17.30 Mūsdienu mākslas galerijā būs skatāma jauniestudējuma pirmizrāde "Līdz kosmosam nav tālu". Pulksten septiņos vakarā Līvānu novada kultūras centra zālē sāksies pasaulslavenās operdziedātājas Ineses Galantes koncerts.


Sestdiena 20.jūlijs, būs galvenā svētku diena, kad pasākumi sāksies jau no pulksten sešiem rītā ar pludiņmakšķerēšanas sacensībām. Makšķernieki aicināti pulcēties Daugavas ielas galā. Pēc tam notiks virkne citu pasākumu visas dienas garumā - dievkalpojums, Līvānu zvanu torņa mūzika, motociklu parāde, sporta svētki, pasākums - Ģimeņu laukums, darbosies Eiropas Savienības info telts, amatnieku tirgus, velosacensības, gardēžu cīņas, ziedu kompozīcijas “Līvāni zied” atklāšana, bebīšu gājiens, Latgales dāmu keramikas cepļa atvēršana, zemessardzes orķestra koncerts, svētku gājiens, svētku vakara atklāšana, koncertprogramma Mikrafona aptaujai 50, Bermudu divstūra koncerts, svētku uguņošana un nakts balle ar muzikālo apvienību Vintāža un djBalodis. 


Viens no interesantākajiem pasākumiem Līvānu novada svētkos sestdien, 20.jūlijā būs Gardēžu cīņas, kas no 11.00 līdz 13.00 norisināsies Līvānu pussalā.  Šis konkurss Līvānos notiks pirmo reizi. Tā mērķis ir popularizēt kulinārā mantojuma tradīcijas un jauninājumus, radīt svētku noskaņu Līvānu pilsētas viesiem un iedzīvotājiem. Konkursā var piedalīties jebkurš, kurš vēlas parādīt savu pavārmākslu.  Dalībnieks konkursā piedalās ar mājās gatavotu produkciju – cienastu un produkcijas receptūru. Cienasts var būt gan sāļš, gan salds. Kopējam tā svaram jābūt vairāk kā 2 kg. Produkcija jānoformē atbilstoši Līvānu pilsētas svētku devīzei “Līvāni zied. Līvāni aug”. Papildus vērtējumu saņems produkcija, kuras pagatavošanā būs izmantotas Līvānu ražotāju  izejvielas, kuras būs atšifrētas receptē. Konkursa produkciju vērtēs  žūrijas komisijas dalībnieki, kuri noteiks trīs labākos, kuri saņems naudas balvas. Papildus savu simpātiju noteiks arī skatītāji.


27. jūnija domes sēdē Līvānu novada domes deputāti lēma par apbalvojuma “Līvānu Goda pilsonis 2019” piešķiršanu. Šogad deputātiem lēmums bija jāizdara starp četrām iedzīvotāju pieteiktajām kandidatūrām. Balsojuma rezultātā apbalvojums “Līvānu Goda pilsonis” piešķirts Līvānu novada Turku pagasta iedzīvotājam, ilggadējam pašvaldības un sabiedriskajam darbiniekam Aivaram Smelceram. Viņš ir pirmais Līvānu Goda pilsonis, kurš visu mūžu ir dzīvojis un strādājis Līvānu novada lauku teritorijā, savu mūžu nesavtīgi atdevis vietējai sabiedrībai, par ko iemantojis cilvēku dziļu cieņu un mīlestību. Aivars Smelcers ir ilggadējs Līvānu novada domes deputāts, bijis Turku ciema padomes deputāts un priekšsēdētājs, izpilddirektora vietnieks, priekšsēdētāja vietnieks un Turku pagasta pārvaldes vadītājs.

Un vēl

Līvānu novada mājaslapā livani.lv publicēta detalizēta informācija par katras svētku dienas pasākumiem, to norises laikiem un vietu, kā arī  transporta ierobežojumu karte svētku laikā ir publicēta pašvaldības mājaslapā. Līvānu n ovada dome aicina autovadītājus ievērot ceļazīmes un īpašu piesardzību, jo 19. un 20.jūlijā Līvānu pilsētas svētku pasākumus apmeklēs daudzi tūkstoši cilvēku.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Noslēdzies konkurss uz SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes amatiem, zināmi uzvarētāji; Broka noliedz saistību ar korupciju un aptur darbību nacionālajā apvienībā; un Nākamnedēļ  Latvijā būs novērojams daļējs Mēness aptumsums.


Noslēdzies konkurss uz SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem. Pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps informē, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldības izveidotā komisija izvērtējusi iesniegtos pieteikumus un lēmusi priekšsēdētāja amatam apstiprināšanai virzīt Margaritu Meļņikovu un valdes locekļa amatam Renāru Putniņu. Domes priekšsēdētājs nosūtījis SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdei ierosinājumu sasaukt valdes kopsapulci 31.jūlijā, kopsapulces darba kārtībā iekļaujot jautājumu slimnīcas valdes priekšsēdētaja un valdes locekļa apspirināšanai. Plānots, ka pēc valdes kopsapulces slimnīcas konferenču zālē notiks preses konference. Margarita Meļņikova šobrīd strādā Nacionālajā veselības dienestā par kontroles un uzraudzības departamenta direktori, savukārt Renārs Putniņš ir praktizējošs ārsts – neiroķirurgs un Ministru prezidenta ārštata padomnieks veselības jautājumos.


Ar publikāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" Valsts kanceleja šodien izsludinājusi pieteikšanos uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja amatu. Atklātajā konkursā pretendenti var pieteikties līdz 12.augustam. Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, pretendents nedrīkst būt sodīts par tīšu noziedzīgu nodarījumu, kā arī viņam jāatbilst normatīvajos noteiktajām prasībām, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam. FKTK padomes priekšsēdētāja amatam var pretendēt Latvijas pilsonis, kurš ieguvis vismaz maģistra vai tam pielīdzināmu grādu ekonomikas, finanšu vadības vai tiesību zinātņu jomā. Lai varētu kandidēt vakantajam amatam, pretendentam ir arī jābūt kompetentam finanšu un organizācijas vadības jautājumos un jāpārvalda latviešu un angļu valoda. Tāpat tiks ņemtas vērā komunikācijas, argumentācijas un prezentācijas prasmes.

Lietuvā šodien amata zvērestu dod jaunais Valsts prezidents Gitans Nausēda, pārņemot pilnvaras no līdzšinējās prezidentes Daļas Grībauskaites, kas šajā amatā atradusies desmit iepriekšējos gadus. Inaugurācijas dienas rītā Nausēda devās pie Lietuvas nacionālās atmodas tēva Jona Basanaviča pieminekļa, pēc tam Lietuvas Seimā sāksās svinīga sēde, kurā paredzēta zvēresta došanas ceremonija. Tai sekoja Lietuvas Bruņoto spēku godasardze Neatkarības laukumā pie parlamenta ēkas un parāde Ģedimina prospektā. Pēcpusdienā Simona Daukanta laukumā sāksies svētku koncerts, kurā būs pārstāvēti mūziķi no visiem desmit Lietuvas apriņķiem, bet vakarpusē Nausēda par godu savai inaugurācijai rīkos svinīgu pieņemšanu prezidenta pils iekšpagalmā.


Turpinām ziņas

Kamēr notiek izmeklēšana kukuļošanas lietā, politiķe Baiba Broka apturēs darbību Nacionālajā apvienībā, Tā viņa šodien paziņopja preses konferencē. Vienlaikus Broka turpinās darbu kā Rīgas domes deputāte. Brokai noteikts drošības līdzeklis: aizliegums izbraukt no valsts, aizliegums tuvoties noteiktām personām un ieņemt noteiktu amatu. Politiķes advokāti paskaidroja, ka viņai aizliegts ieņemt amatu Latvijas Universitātes  iepirkumu komisijā, kas atbild par Torņakalna ēku būvniecību. Advokāti arī norādīja, ka piespriestais drošības līdzeklis tiks pārsūdzēts.

Latvijas universitātes Rakstu mājas iepirkumu. Viņi norādīja, ka publiski izskanējušais "Roadeks" ziedojums Latvijas Biatlona federācijai notika 2017. gadā, kad universitāte vēl pat nebija plānojusi Rakstu mājas tapšanu. Tādējādi nav saprotams, kā Broka būtu varējusi saņemt kukuli caur ziedojumu federācijai par projektu, kas vēl nav pat plānots. Broka stāstīja, ka tajā laikā viņa arī nav bijusi Rektora biroja vadītāja un Akadēmiskā centra attīstības iepirkuma komisijas locekle, jo tāda komisija vēl nemaz nepastāvēja. Viņa arī norādīja, ka no Biatlona federācijas nekad nav saņēmusi naudu.

Un vēl

Nākamnedēļ, 16.jūlija vakarā un naktī uz 17.jūliju, Latvijā būs novērojams daļējs Mēness aptumsums. Tā sākumā Mēness vispirms ieies Zemes pusēnā, pēc tam, plkst.23.02, sāksies aptumsuma daļējā fāze, kas ilgs gandrīz trīs stundas - līdz 17.jūlija plkst.2. Mēness aptumsuma maksimālās fāzes brīdis visur Latvijā būs 17.jūlijā plkst.0.31, bet Mēness aptumsums beigsies plkst.3.18, kad Mēness izies no Zemes pusēnas. Aptumsuma maksimālās fāzes brīdī satumsusi būs nedaudz vairāk nekā puse no Mēness diska. Jāņem vērā, ka aptumsuma laikā Mēness atradīsies zemu virs horizonta dienvidaustrumu un dienvidu pusē. Lai novērotu Mēness aptumsumu, nav nepieciešams speciāls aprīkojums. To bez grūtībām būs iespējams novērot ar neapbruņotu aci. 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Koknesieši vēlas saglabāt novadu pašreizējās robežās; vakar Latvijas ūdenstilpēs noslīkuši trīs cilvēki; un Ko liecina sinoptiķu jaunākās prognozes par gaidāmo laiku nākamnbedēļ?

Sabiedriskā apspriešana par gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu Kokneses novadā piedalījušies tikai 214 iedzīvotāji, un lielākā daļa izteikusi atbalstu novada saglabāšanai esošajā statusā. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem novadā gada sākumā bijuši nedaudz vairāk kā 5 tūkstoši iedzīvotāji, bet publiskajā apspriešanā piedalījušies 214 respondenti. Atbalstu Kokneses novadam kā patstāvīgai Latvijas Republikas administratīvajai teritorijai pauduši 193 iedzīvotāji jeb 90%. Pašvaldībā apgalvoja, ka lielākā daļa respondentu ir pārliecināta, ka Kokneses novads sevi ir pierādījis kā spēcīgs, uz attīstību vērsts patstāvīgs novads.

Jēkabpils pašvaldība jaunajā mācību gadā piedāvās Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vidusskolēniem bez maksas apgūt "B" kategorijas auto apmācības teorijas kursu. Domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola priekšlikumu bija iesniegusi izskatīšanai Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komitejā, un tas tika atbalstīts. Plānots, ka jau nākamajā mācību gadā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 10.-12.klašu audzēkņi varēs bez maksas apgūt "B" kategorijas auto apmācības teorijas kursu. Iecere par auto apmācības teorijas kursa apgūšanu sākotnēji tiks realizēta Jēkabpils Valsts ģimnāzijā. Izvērtējot jauniešu aktivitāti un sasniegtos rezultātus kursa apguvē un B kategorijas vadītāja apliecības iegūšanā, dome diskutēs par iespēju realizēt ieceri par auto apmācības teorijas kursa apgūšanu arī citās Jēkabpils vidusskolās, ņemot vērā pašvaldības budžeta iespējas.

Īstenojot pārrobežu projektu "Mobilitāte un pieejamība lauku reģionos" (MARA), Vidzemē plānots testēt jaunu mobilitātes risinājumu - koplietošanas elektrisko velosipēdu sistēmu tūristiem un vietējiem iedzīvotājiem gan pārvietošanās nolūkos, gan arī nelielu kravu pārvadājumiem. Daudz teritoriju plānošanas reģionā ir reti apdzīvotas, tāpēc vērojama tendence samazināties motorizētajiem sabiedriskā transporta risinājumiem, vai arī, tos plānojot, netiek ņemtas vērā tūristu vajadzības. Pašlaik plānots sistēmu izmēģinājuma režīmā testēt vienā vai divās vietās Vidzemē. Konkrēta vietu izvēle notiks pēc priekšizpētes veikšanas, taču visticamāk tās būs pilsētas, kurās iedzīvotāju skaits ir robežās no 5 līdz 10 tūkstoši iedzīvotāju.

Turpinām ziņas

Tā dēvētajā Liepājas pedofilu lietā apsūdzētājiem tēvam un dēlam Kurzemes apgabaltiesa piespriedusi divu gadu un gada un desmit mēnešu cietumsodus. Kurzemes apgabaltiesa šodien pasludinājusi sprieduma ievaddaļu un rezolutīvo daļu krimināllietā, kurā par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgo personu apsūdzēti tēvs un dēls. Jau ziņots, ka iepriekš abiem apsūdzētajiem bija piespriests piespiedu darbs un lieta tika pārsūdzēta.

Vakar gunsdzēsēji glābēji no ūdentilpēm izcēla trīs noslīkušus cilvēkus. Šogad kopumā glābēji no ūdentilpēm izcēluši jau 54 noslīkušus cilvēkus. Lai gan šobrīd laikapstākļi ir salīdzinoši vēsi, tomēr gandrīz ik dienu glābēji steidzas uz izsaukumiem par slīkstošiem vai jau noslīkušiem cilvēkiem. Vakar bija saņemti trīs šādi izsaukumi. Viens nelaimes gadījums noticis Rīgā, otrs Saldus novadā, bet trešais Jūrmalā. Glābēji aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirst par drošību un nerīkoties pārgalvīgi.

Kanādas nacionālās aviokompānijas "Air Canada" pasažieru lidmašīnai ar 284 cilvēkiem iekļūstot turbulencē, viegli ievainoti 35 cilvēki, paziņojusi lidsabiedrība.  Tiek ziņots, ka pēkšņi iekļūstot turbulencē, lidmašīna strauji kritusi uz leju, un "daži cilvēki, kas nebija piesprādzējušies, pacēlušies gaisā un ar galvu atsitušies pret griestiem". Laineris pagriezies atpakaļ un devies uz Honolulu, kur veicis ārkārtas nolaišanos.

Un vēl

Nākamnedēļ Latvijā gaisa temperatūra mazliet paaugstināsies, bet prognozes par nokrišņu daudzumu ir dažādas. Šajā nedēļas nogalē vietām īslaicīgi līs, atsevišķās vietās iespējams pērkons un krusa, prognozē sinoptiķi. Lietus mākoņi galvenokārt veidosies pēcpusdienas stundās. Naktī uz sestdienu daudzviet un naktī uz svētdienu vietām valstī, gaisa temperatūrai noslīdot līdz +4..+6 grādiem, tiks pārspēti aukstuma rekordi. Dienā, sildot saulei un vējam lēni līdz mēreni pūšot no ziemeļrietumiem, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +16..+21 grādam, svētdien - par grādu augstāk. Līdzīgi laikapstākļi gaidāmi arī pirmdien. Turpmākajās dienās iespējama ciklona ierašanās un plašs lietus, kā arī pērkona lietusgāzes. Gaiss vairs nebūs tik vēss kā šonedēļ - gan naktīs, gan dienās gaisa temperatūra būs kaut nedaudz augstāka, nedēļas nogalē tā var sasniegt +25 grādus, liecina "Global Forecast System" informācija.

Atstājiet komentāru