2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 30.maijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 30.maijā

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties:Latvijas Nacionālās operas un baleta vadību rudenī pārņems Siliņš; Lielo pilsētu asociācija no Levita sagaida izpratni par pilsētu nozīmi valsts attīstībā; un Šodien pie Radžu ūdenskrātuves pacels Zilo karogu.

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties:  Jaunievēlētais Valsts prezidents pirmajā ārvalstu vizītē dosies uz Igauniju, otrajā - uz Lietuvu; Latvijā vēja elektrostaciju projekti bez subsīdijām varētu sākt atmaksāties no 2025.gada; un Kādu laiku jūnijā prognozē laika vērotājs.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils mērs sasauks sapulci, lai lemtu pa Gvido Liepiņa atstādināšanu; Administratīvos sodus šogad saņēmuši pieci Saeimas deputāti; un Jēkabpilī sākusies pekldēšanās sezona.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties:Latvijas Nacionālās operas un baleta vadību rudenī pārņems Siliņš; Lielo pilsētu asociācija no Levita sagaida izpratni par pilsētu nozīmi valsts attīstībā; un Šodien pie Radžu ūdenskrātuves pacels Zilo karogu.

Konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) trim valdes locekļu amatiem par atbilstošākajiem atzīti bijušais operdziedātājs Egils Siliņš, bijušais Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretārs Sandis Voldiņš un līdzšinējā LNOB valdes locekle Inese Eglīte. Starptautisko atzinību guvušo operdziedātāju, līdzšinējo mākslinieku aģentūras "Cademi Artists" Valladolidā (Spānija) direktora vietnieku Siliņu konkursa komisija atzinusi par piemērotāko starp pretendentiem uz  valdes locekļa amatu mākslinieciskās kompetences jomā. Tāpēc tieši Siliņam tiks uzticēti Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētāja pienākumi. Līdzšinējais nacionālās operas vadītājs Zigmārs Liepiņš nolēma, ka nekandidēs uz trešo pilnvaru termiņu.

Pēc vakar notikuša balsojuma par Valsts prezidentu "KPV LV" iekšējā opozicionāra, deputāte Linda Liepiņa paziņojusi par izstāšanos no frakcijas un partijas, turklāt to apsverot arī Katrina Sprūde, bet cīņā par prezidenta amatu zaudējušais Didzis Šmits pieļauj šo jautājumu pārrunāt ar kolēģiem. Liepiņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka ir uzrakstījusi iesnes. Šāds lēmums saistīts gan ar frakcijā notiekošo, gan arī ar frakcijas vairākuma balsojumu par Valsts prezidenta amata kandidātiem. Liepiņa uzskata, ka partijai bija "zelta kārts" gan valdības veidošanas procesā, gan arī kandidātu izvirzīšanā Valsts prezidenta amatam,  piebilstot, ka šīs iespējas kaut ko mainīt, nevis "aiziet veco partiju pavadā", tikušas "izsētas vējā" pieredzes trūkuma, veco partiju manipulācijas, kā arī dažu politiķu personīgo ambīciju dēļ.

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā trešdienas vakarā Donavas upē apgāzās un nogrima upes kruīzu kuģis, kura katastrofā gājuši bojā septiņi cilvēki un pazudis bez vēsts vēl 21, ziņoja sabiedriskā televīzija M1, atsaucoties uz Iekšlietu ministriju. Katastrofa notika vakar vakarā  ap plkst.22 jeb 23 pēc Latvijas laika pie Margitas tilta netālu no parlamenta ēkas pilsētas centrā pēc sadursmes ar citu kuģi. Uz kuģa “Hableany” (“Nāra”) bija 33 pasažieri un divi apkalpes locekļi, un tas bija devies izbraukumā pa tūristu vidū populāru Donavas daļu. Visi pasažieri bija Dienvidkorejas tūristi, bet apkalpes locekļi bija Ungārijas pilsoņi. Glābšanas dienestu amatpersonas paziņoja, ka ir atrasti septiņi bojāgājušie, bet vēl septiņi cilvēki ir izglābti un hospitalizēti. Pazudušos pasažierus meklē ūdenslīdēji, bet stiprs lietus pēdējās nedēļās ir pacēlis ūdens līmeni upē, apgrūtinot meklēšanu.

Turpinām ziņas

Latvijas Lielo pilsētu asociācija no jaunievēlētā Valsts prezidenta Egila Levita sagaida izpratni par pilsētu nozīmi visas valsts attīstībā. Lielo pilsētu asociācijas vadītājs Viktors Valainis atgādināja, ka Levits ir valsts tiesību eksperts, tāpēc organizācijas vadītājs cer, ka ar jauno prezidentu neradīsies domstarpības par to, kāda ir pašvaldību loma tiesiskajā sistēmā un valsts pārvaldes sistēmā. Tāpat no Levita intervijām esot radies iespaids, ka viņš apzinās identitātes, tajā skaitā valstiskās identitātes, veidošanos un  viņam ir izpratne par valsts prioritātēm, piemēram, mājokļu būvniecību reģionos. Valainis arī atzina, ka Levitam ir milzīga Eiropas pieredze, taču, iespējams, būs nepieciešams iepazīties ar reģionālās attīstības specifiku.

Latvijas Universitātes Satversmes sapulces priekšsēdētājs Māris Kļaviņš nesaskata nepieciešamību rīkot atkārtotas rektora vēlēšanas. Viņš norāda, ka sasaukt Satversmes sapulci, lai rīkotu atkārtotas rektora vēlēšanas, var gadījumos, kad notikušas kādas prettiesiskas darbības, piemēram, kļūda balsu skaitīšanā vai citas. Šī iemesla dēļ Kļaviņš uzskata, ka iespēja organizēt jaunas vēlēšanas nepastāv. Pēc Kļaviņa paustā, liela daļa kolēģu nav apmierināti ar vēlēšanu rezultātu, tāpēc iecerēts mācībspēkam skaidrot Satversmes sapulces lēmumu. Viņš gan neizprotot kolēģu argumentus, ar kuriem tiek pausts, ka vēlēšanas nav notikušas leģitīmi. Kā ziņots, piektdien Latvijas universitātes Satversmes sapulcē par augstskolas rektoru ar 141 balsi atkārtoti tika ievēlēts Indriķis Muižnieks. 

Un vēl

Svinīgā Zilā karoga pacelšanas ceremonija Radžu ūdenskrātuves peldvietā Jēkabpilī notiks šodien vienlaicīgi atklājot jauno peldsezonu. Zilais karogs ir pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts, un Radžu peldvietai tas ir piešķirts jau desmito gadu pēc kārtas, apliecinot tās atbilstību starptautiskiem kvalitātes kritērijiem.  Peldsezonas laikā Radžu ūdenskrātuves peldvietā katru dienu no plkst. 10.00 līdz 22.00 dežūrēs divi glābēji. Līdz 30. maijam ūdens velosipēdu, laivu un SUP dēļu noma ir pieejama katru dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00, bet pēc 30. maija – katru dienu no plkst 10.00 līdz 21.00.Jau ziņots, ka šovasar uz Radžu peldvietu brīvdienās tiks atjaunots maršruta autobuss, kas kursēs no tirdzniecības centra Sala līdz Radžu ūdenskrātuvei.

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Kriminālprocess pret Salas novada reorganizētā bērnunama "Līkumi" atstādināto direktoru Juri Boķi nonācis tiesā. Lieta saistīta ar bērnunamā "Līkumi" jeb tagad ģimenes atbalsta centrs "Saulstari", iepriekš fiksētiem vairākiem bērnu tiesību pārkāpumiem un pat smagiem noziedzīgiem nodarījumiem. Lietā ir vairāk nekā 60 liecinieki, desmit cietušie, un materiāli apkopoti 20 sējumos. To vidū bērnu un ekspertu liecības, noklausītas telefona sarunas un citi pierādījumi. Galvenie pārkāpumi – amatpersonas pilnvaru pārsniegšana, bezdarbība, piespiešana veikt abortu un citi.  Līdz lietas iztiesāšanai pēc būtības tiesa vēl vakar, 29. maijā, nenonāca, jo uz sēdi nevarēja ierasties viens no cietušajiem.Tiesa lēma lietas izskatīšanu atlikt līdz 10. jūnijam. Boķis pret sevi izvirzītās apsūdzības neatzīst.

Nosvinēti Salas novada svētki ar devīzi „Kilograms svētku”. Svētki iesākās ar Salas ciemata iedzīvotāku modināšanu, turpinājās ar rīta vingrošanu kopā ar biedrību „Holista”. Svētkos bija citas sporta aktivitātes: nūjošana kopā ar biedrību „Holista”, telpu futbola turnīrs, foto-auto orientēšanās sacensības salas novadā, orientēšanās sacensības pie sporta zāles, individuālie basketbola metieni un nodarbības Dabas sporta zālē. Iestādes, uzņēmumi un ģimenes piedalījās svētku gājienā, pēc kura sekoja novada domes priekšsēdētājas Irēnas Sproģes uzruna un sacensību uzvarētāju apbalvošana. Koncertu sniedza novada pašdarbības kolektīvi:, viesgrupa  no Rēzeknes „Baritoni”, koncertēja arī vietējā grupa „Sala” un „A-Europa”, bet balli līdz rīta gaismai spēlēja grupa „Jauda”.

Šīs nedēļas sākumā Salā tikās Salas novada mazpulcēni, skolu jaunieši un domes pārstāvji projektā “Uzdrīksties iesaistīties!”. Dienas pirmo daļu pavadīja jauniešus sagatavojot diskusijām ar lēmumu pieņēmējiem, iedvesmojot un motivējot, Salas BJC. Dienas otrajā daļā devāms uz Salas novada domi un kultūras namu, lai kopā diskutētu par jauniešu tiesībām un idejām Salas novadā. Diskusiju noslēgumā varēja secināt, ka jaunieši Salas novadā ir gatavi iesaistīties dažādās aktivitātēs, lai uzlabotu savu novadu un attīstītu dažādas iniciatīvas. Diskusiju rezultātā tiek sagaidītas atziņas un ierosinājumi, kuri noderēs turpmākai mazpulku, skolu jauniešu un novada pārvaldes sadarbībai gan vietējā līmenī, gan citos Latvijas novados. Jau ziņots, kadiskusiju cikls “Uzdrīksties iesaistīties!” norit sešos Latvijas novados. 

Turpinām ziņas

Zasas vidusskola jau ceturto reizi piedalās projektā “Inkubēsim”. Šajā pavasarī 2. klases skolēni inkubēja pīles. Skolēni bija nobrieduši gaidīt 28 dienas, līdz brīnumi notiks. Pētīja, vēroja, pierakstīja novēroto.  24. dienā tika ievērots, ka vienai olai ir robiņš. Vēl pēc vienas dienas, 14. maijā, izšķīlās 2 pīlēni. Diemžēl viens gāja bojā. Savukārt otrs pīlēns bija veselīgs, zinātkārs un aktīvs, viņam tika dots vārds Pingvīns.  24.maijā pīlēns tika nogādāts uz jaunām mājām pie viena no skolēniem, kur tiks kopts un novērots, atzīmējot svarīgāko mājputna attīstībā. Projekts “inkubēsim” ļauj skolēniem piedalīties un novērot pilnu mājputnu attīstības ciklu.

Sākoties siltajam laikam, īpaši aktuāls kļūst jautājums par sava īpašuma teritorijas sakopšanu un regulāru zāles pļaušanu. Aknīstes novada pašvaldības policija aicina iedzīvotājus pie saviem īpašumiem regulāri pļaut zāli īpašuma esošajā teritorijā. Policija atgādina, ka ar zāles pļaušanu vienu reizi vasaras periodā ir nepietiekami. Zāli nepieciešams pļaut galvenokārt divu iemeslu dēļ – sakopta vide un ugunsdroša apkārtne. Atbildība par augstāk minēto prasību neievērošana noteikta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 51. panta Obligāto zemes aizsardzības pasākumu neizpildīšana, 2. daļā .Par zemes apsaimniekošanas pasākumu neizpildīšanu un zāles nepļaušanu, lai novērstu kūlas veidošanos, — uzliek naudas sodu fiziskajām personām no simt četrdesmit līdz septiņsimt euro, bet juridiskajām personām — no septiņsimt līdz divtūkstoš deviņsimt euro.

Un vēl

Krustpils novada pašvaldība izsludina konkursu „Krustpils novada sakoptākā sēta”, aicinot līdz 21. jūnijam pieteikt savu vai cita īpašumu, aizpildot pieteikuma veidlapu un iesniedz to savā pagasta pārvaldē. Apbalvojumi tiks pasniegti vairākās nominācijās: sakoptākā lauku viensēta Krustpils novadā;  sakoptākā ģimenes māja ciematā Krustpils novadā; sakoptākā daudzdzīvokļu māja Krustpils novadā; sakoptākais tūrisma uzņēmums Krustpils novadā;  sakoptākais ražojošais uzņēmums Krustpils novadā; sakoptākā zemnieku saimniecība Krustpils novadā. Nominācijas uzvarētājs saņems Atzinības rakstu un balvu 200 eiro, 2.vietas ieguvējs saņem veicināšanas balvu 100 eiro un 3. vietas ieguvējs saņem veicināšanas balvu 50 eiro apmērā. 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties:  Jaunievēlētais Valsts prezidents pirmajā ārvalstu vizītē dosies uz Igauniju, otrajā - uz Lietuvu; Latvijā vēja elektrostaciju projekti bez subsīdijām varētu sākt atmaksāties no 2025.gada; un Kādu laiku jūnijā prognozē laika vērotājs.

Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits savā pirmajā oficiālajā ārvalstu vizītē dosies uz Igauniju, bet otrajā - uz Lietuvu. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīga panorāma" Levits skaidroja, ka jaunievēlētie Valsts prezidenti Igauniju jau tradicionāli izvēlas par savas pirmās ārvalstu vizītes galamērķi, bet Lietuva paliek otrā. Levits arī uzsvēra, ka latvieši ar igauņiem ir pārsimt gadus dzīvojuši kopā, bet ar Igaunijas prezidenti viņš personīgi esot labi pazīstams, jo abi savulaik strādājuši Luksemburgā. Līdz ar to Igaunijā Levitam būšot "tikšanās ar senu paziņu". Jaunievēlēto Lietuvas prezidentu Levits gan vēl nepazīstot, taču labprāt viņu iepazītu.

Eiropas Kopējai lauksaimniecības politikai (KLP) trūkst mehānismu, kā aktīvi cīnīties pret lauksaimniecības radīto kaitīgo oglekļa izmešu ietekmi uz klimata pārmaiņām. Šāds secinājums iekļauts šonedēļ Eiropas Komisijas (EK) publiskotā ziņojumā. Vides aizstāvji norāda, ka laikā, kad aktīvi tiek runāts par klimata krīzi, Eiropas komisija ir klusējusi par šo ziņojumu, kas izstrādāts jau gandrīz pirms gada. Tikmēr zaļo partiju panākumi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās liek cerēt, ka cīņa ar klimata pārmaiņām tomēr nonāks Eiropas Savienības (ES) politiskās dienaskārtības centrā.

Saeimas deputāti šodien izskatīšanai komisijās nodeva Nacionālās apvienības rosinātos likumu grozījumus, kas paredz aizliegt sapulcēs, gājienos, piketos, kā arī publiskos izklaides un svētku pasākumos izmantot tā sauktās Georga lentes. Minēto ieceri vērtēs parlamenta Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Grozījumus rosināts veikt likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" un Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā. 

Turpinām ziņas

Latvijā vēja elektrostaciju projekti bez subsīdijām varētu sākt atmaksāties no 2025.gada, AS Latvenergo tirgus apskatā norāda uzņēmuma izpētes un attīstības direktors Māris Balodis. Viņš norāda, ka vēja parks, kas spēj strādāt bez subsīdijām, proti, nesaņemot papildu līdzekļus ne enerģijas iepirkumam, ne būvniecībai, ne ekspluatācijai, ne kādai citai darbībai, kas saistīta ar vēja parku, visā darba mūža laikā ir konkurētspējīgs tirgus apstākļos, bet to, vai vēja parka projekts spēs atmaksāties bez atbalsta, nosaka vairāki faktori. Pirmkārt, tie ir īpatnējie kapitālieguldījumi, ieskaitot pieslēguma infrastruktūras izbūvi. Otrkārt, konkrētās vietas vēja parametri un elektrostacijas spēja to racionāli izmantot. Treškārt, dažādas ekspluatācijas izmaksas un amortizācija. 

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas ceļiem aizturēti astoņi pie stūres alkohola reibumā sēdušies autovadītāji. Rīgas reģionā trešdien pieķerti četri dzērājšoferi, Zemgalē - trīs, Vidzemē - viens, bet Kurzemē un Latgalē nav pieķerts neviens reibis autovadītājs. 24 stundu laikā likumsargi uz Latvijas ceļiem noformējuši arī 183 administratīvā pārkāpuma protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Visvairāk šādu protokolu - 58 - noformēti Vidzemes reģionā. Pagājušajā diennaktī kopumā par dažādiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem policisti noformējuši 483 protokolus.

Un vēl

Atbilstoši laika vērojumiem, pirmais vasaras mēnesis rādās būt drusciņ siltāks kā parasti, ar nevienmērīgu nokrišņu sadalījumu, bet kopumā normas robežās. Tā savā blogā prognozē laika vērotājs Vilis Bukšs. Pagājušajos Jurģos valdīja dienvidu, dienvidaustrumu vēji, kas atnesa saulainu, siltu un sausu laiku dienā un vēsu naktīs. Tādi laika apstākļi paredz lielākoties sausu jūniju, ar saulainām, siltām un daždien arī karstām dienām un dzestrām naktīm laikā līdz Vītus dienai jeb 15. jūnijam. Jūnija pirmajā pusē, salnu vietās zāles augstumā iespējamas arī nakts salnas. Mēneša sākums pārsvarā sauss, ar temperatūru dienās ap plus 20, 22 grādiem. Vēlāk kļūs vēsāks, biežāk līs. Laika apstākļi uzlabosies laikā ap Vasaras Saulgriežiem.  


Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils mērs sasauks sapulci, lai lemtu pa Gvido Liepiņa atstādināšanu; Administratīvos sodus šogad saņēmuši pieci Saeimas deputāti; un Jēkabpilī sākusies pekldēšanās sezona.

Jēkabpils mērs Aivars Kraps šodien preses brīfingā paziņoja, ka sasauks sapulci, kurā lems par Gvido Liepiņa atstādināšanu no amata. Savukārt valdes locekle Inna Budovska šodien domei iesniegusi atlūgumu un lūdz atļaut viņai strādāt līdz 23.jūlijam, kad dosies ilgstosā atvaļinājumā. Arī viņai bija plānots izteikt neuzticību. Savu vietu saglabā valdes loceklis Andrejs Miļčevskis, jo pret viņa darbu nav pretenziju nedz slimnīcas kolektīvam, nedz pašvaldībai. Plašāk par visu klausieties audioierakstā no preses brīfinga. 

Audio

Jau ziņots, ka šī valde darbu sāka pirms gada - 2018.gada 2. maijā un gada laikā viņu vadībā slimnīcas parāds pieaudzis no 130 tūkstošiem līdz 800 tūkstošiem eiro, iekavēts poliklīnikas un slimnīcas uzņemšanas nodaļas rekonstrukcijas projekts un šī iemesla dēļ pastāv risks zaudēt šim projektam piešķirtos CFLA līdzekļus. Tāpat arī šī valde nav spējusi gada laikā ar savu darbu iegūt lielākās daļas mediķu kolektīva cieņu un atzinību. Video no preses konferences skatieties portālā Radio1.lv.

Turpinām ziņas

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" dzelzceļa tiltu, uzbērumu un Centrālās stacijas kompleksu Rīgā par 430,5 miljoniem eiro būvēs personu apvienība "Besix ReRe Group", kuru veido Beļģijas "Besix" un Latvijas SIA "ReRe būve". Kompānijā informēja, ka ir noslēdzies starptautisks iepirkuma konkurss "Rail Baltica Rīgas dzelzceļa tilta, uzbēruma un Rīgas Centrālās pasažieru stacijas kompleksā apbūves būvprojekta izstrāde un būvdarbi", par konkursa uzvarētāju atzīstot personu apvienību "Besix ReRe Group", kuras piedāvātā līgumcena ir 430 miljoni 538 tūkstoši 203 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Šī projekta finansējumu 81-85% apmērā nodrošina Eiropas Savienības (ES) infrastruktūras savienošanas instruments, bet atlikušo daļu - Latvijas valsts budžeta līdzekļi. 

Valsts drošības dienesta (VDD) šodien Rīgā, Mežaparkā, rīkotajās pretterorisma mācībās izspēlētā teroristu auto ietriekšanās pūlī nenozīmē paaugstinātus terorisma draudus Latvijā, pēc mācībām žurnālistiem uzsvēra drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Viņš skaidroja, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems. Pēc mācībām drošības dienests sagatavos secinājumus un, ja būs nepieciešams, arī priekšlikumus, lai novērstu trūkumus. 

Administratīvos sodus par satiksmes noteikumu pārkāpšanu šogad līdz aprīļa beigām saņēmuši pieci Saeimas deputāti, liecina Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā iesniegtā Iekšlietu ministrijas informācijas centra informācija. Naudas sodu par ceļa zīmju prasību pārkāpšanu saņēmuši trīs deputāti - Dagmāra Beitnere - Le Galla (Jaunā konservatīvā partija), Anita Muižniece (Jaunā konservatīvā partija) un Ivars Puga ("KPV LV"). Sauvkārt no partijas "KPV LV" ievēlētie Saeimas deputāti Aldis Gobzems un Linda Liepiņa saņēmuši naudas sodus par Jūrmalas caurlaižu zonas prasību neievērošanu. Gobzems saņēmis sodu arī par satiksmes noteikumu pārkāpšanu, bet Liepiņa par iebraukšanu Jūrmalā sodu saņēmusi divas reizes. 

Šī gada aprīlī, salīdzinot ar 2018. gada aprīli, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms pieauga par 6,7%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 8,1%, autodegvielas – par 4,9% Vislielākais apgrozījuma kāpums bija nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 25,6%), mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 17,1%) un metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā (par 13,6%).

Preiļu novada pašvaldība vasaras brīvlaikā nodrošinās darbu 89 skolēniem, un lielākā daļa strādās Preiļos. Pašvaldības aicinājumam pieteikties pasākumam ar mērķi apgūt nepieciešamās darba iemaņas un iegūt darba pieredzi atsaukušies 100 skolēni. Izvērtējot iesniegumus, nolemts, ka piedalīties nodarbinātības pasākumos varēs 89 skolēni. Darbā vasarā Preiļos iesaistīsies 69 skolēni, Preiļu pagastā divi, Pelēču pagastā septiņi, bet Saunas pagastā – 11. Skolēnu iesaistīšanu nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā nodrošinās Preiļu 1.pamatskola, Preiļu 2.vidusskola, Mūzikas un mākslas skola, Bērnu un jauniešu sporta skola, Preiļu Galvenā bibliotēka, bērnudārzs "Pasaciņa", Tūrisma informācijas centrs, Vēstures un lietišķās mākslas muzejs, Labklājības pārvalde, pansionāts "Preiļi", Preiļu novada dome, kultūras centrs un pagastu pārvaldes.

Un vēl

Jēkabpilī, pie Radžu ūdenskrātuves pludmales šodien jau desmito sezonu pēc kārtas tika pacelts Zilais karogs. Svinīgo pasākumu atklāja Jēkabpils mērs Aivars Kraps. Viņš atzīmēja, ka jēkabpiliešiem ir izdevies jau desmit gadus uzturēt pilsētas galveno peldvietu atbilstoši ekosertifikāta prasībām. Viņš vēlēja, lai arī trurpmāk vēl desmit, divdesmit un vēl vairāk gadus Zilais karogs plīvo šajā pludmalē. Savukārt Vides fonda vadītājs Jānis Ulme atzinīgi novērtēja jēkabpiliešu veikumu pludmales labiekārtošanā, uzsverot, “ja vēl pirmajhos gados bija vairāki ieteikumi, ko šeit varētu uzlabot, tad pēdējos gados viss ir izdarīts tik labi, ka nav kur pieksīties.” Pēc svinīgās uzrunas mastā tika pacelts Zilais karogs un līdz ar to Jēkabpilī atklāta peldsezona. No šodienas pie Radžu ūdenskrātuves dežūrē arī glābēji. Šeit ir iespēja iznomāt laivas un katamarānus. Tiek piedāvātas arī citas sportiskas izklaides uz ūdens.

Atstājiet komentāru