2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 3.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 3.aprīlī

Radio1 Novadu zinās pulksten 11.00 un 16.00

Pļaviņu novada pašvaldības policija informē par veicamajiem pasākumiem plūdu draudu periodā un plūdu gadījumā. Tālruņu numuri, uz kuriem jāzvana, lai ziņotu par plūdu sākšanos un saņemtu palīdzību: pašvaldības policijai - 65134104; 26458996, Pļaviņu novada domes priekšsēdētājam – 20149135, atbildīgajam speciālistam – 25207555, kā arī glābšanas dienestam – 112 un valsts policijai – 110. Plūdu gadījumā iedzīvotājiem tiks nodrošināta uzturēšanās pagaidu mītnē: Pļaviņu novada ģimnāzijā, Pļaviņās, Daugavas ielā 101,Tradīciju zālē, Aiviekstes pagastā, 1. Maija ielā 6. Plašāka informācija par rīcību plūdu draudu gadījumā publicēta Pļaviņu novada pašvaldības mājaslapā.

Jau mēnesi Latgales plānošanas reģionā darbojas remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska. Speciālista darbību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pilotprojekts “Reģionālais koordinators remigrācijas veicināšanai”. Šis projekts paredzēts, lai veicinātu tautiešu interesi atgriezties Latvijā. Remigrācijas koordinatora darbība ir vērsta uz konkrētu cilvēku reālām vajadzībām. Remigrācijas koordinatoram ir jākļūst par uzticības personu tautiešiem, kas šobrīd dzīvo ārvalstīs, izzināt viņu vajadzības un problēmsituācijas, kas kavē pārcelšanos atpakaļ uz dzimteni, sniegt priekšlikumus kā risināt jautājumus, kas saistīti ar nodarbinātību, dzīvesvietu un izglītības iestādes izvēli remigrantu bērniem. Koordinatore šobrīd darbojas ar 10 potenciālajām ģimenēm, kas izteica vēlmi atgriezties Latgalē un četrām, kas jau ir atgriezušās dzimtajā vietā, piemēram - Daugavpilī, Līvānos un Rēzeknē. Pagaidām tautieši ir atsaukušies no sekojošām Eiropas valstīm: Lielbritānijas, Īrijas un Vācijas. Lai sazinātos ar Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatori Astrīdu Leščinsku, aicina zvanīt pa tālruni: 65423801 vai sūtīt e-pastu: astrida.lescinska@lpr.gov.lv.

Turpinām ziņas

Līvānu novada dome saņēmusi finansiālu atbalstu projektam, kurš paredz pārbūvēt Rožupes estrādi. Projekta "Rožupes estrādes pārbūve" gaitā paredzēts atjaunot Rožupes estrādes betona laukuma segumu un izbūvēt estrādes betona kāpnes. Projektu plānots realizēt līdz 30.novembrim.Projekta mērķis ir radīt pievilcīgu kultūras vidi Rožupes pagastā un dot Līvānu novada un apkārtējo teritoriju iedzīvotājiem atbilstoši savām spējām un vēlmēm piedalīties kultūras vērtību apguvē un radīšanā. Projekta "Rožupes estrādes pārbūve" kopējās izmaksas ir 39 679 eiro, no kuriem publiskais finansējums - 22 500 eiro un pašvaldības finansējums - 17 179 eiro. Projekts "Rožupes estrādes pārbūve" tiek īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas lauku attīstības programmas 2014. – 2020.gadam apakšpasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju".

Sestdien, 7.aprīlī, plkst.15 Līvānos, Mūsdienu mākslas galerijā tiks atklāta gleznotāju apvienības "V.I.V.A." izstāde “Labākā izšķirtspēja” un notiks tikšanās ar māksliniecēm. Katra no apvienības "V.I.V.A." māksliniecēm nāk no citas vietas Latgalē: Vēsma Ušpele - no Maltas, Ilze Griezāne - no Līvāniem, Vija Stupāne - no Aglonas, bet Agra Ritiņa - no Rēzeknes. "V.I.V.A" kopā darbojas jau 11 gadus - gan kopīgi piedaloties plenēros, gan veidojot izstādes Latvijā un ārpus tās. Izstādes "Labākā izšķirtspēja" iecere ir, saliekot vienu darbu pie otra, gluži kā no pikseļiem veidot vienu kopējo bildi. Pikselis ir attēla vismazākais elements - viens un atsevišķs krāsas punkts ekrānā, kas kopā ar pārējiem rada ilūziju par viendabīgu attēlu. Pēc šāda principa vienā kopbildē ir salikti mākslinieču gleznojumi no laika, kad viņas mācījās gleznot. Šajā izstādē gleznas veido vienu veselumu, atklājot mākslinieču simpātiju uz ainavu, Latgali, Latviju, uz cilvēkiem un notikumiem, ko maina laiks. Gleznotāju apvienības "V.I.V.A." izstāde “Labākā izšķirtspēja” Mūsdienu mākslas galerijā būs apskatāma līdz 5.maijam.

Un vēl

Svētdien, 8.aprīlī, Lubāna ezera apkārtnē norisināsies putnu vērošanas dienas pasākumi. To gaitā paredzēta tradicionālā putnu vērošanas ekskursija ar autobusu apkārt Lubānam un putnu būrīšu darbnīca ģimenēm pie Lubāna mitrāja informācijas centra. Ekskursijas gaitā varēs vērot pavasara putnu migrāciju un dabas liegumu Lubāna mitrājs. Vērot būs iespējams zosis, bridējputnus un citus ar ūdeņiem saistītus putnus, kas būs sastopami malu malās. Pasākuma dalībnieku tikšanās paredzēta plkst.9 Saieta laukumā Madonā vai plkst.9.25 Barkavas degvielas uzpildes stacijā. Pasākuma dalībnieki aicināti ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, ņemt līdzi pusdienas un, ja ir, binokli. Putnu būrīšu darbnīcā pie Lubāna mitrāja informācijas centra aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem. To gaitā būs iespēja izgatavot putnu būrīšus, ko novietot savā dārzā vai pagalmā. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja arī sasildīties pie ugunskura un iestiprināties ar siltu tēju. Darbošanās notiks no plkst.11 līdz 14.

Atstājiet komentāru