2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 3.septembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 3.septembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00 – 8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādu prestižu balvu būvniecībā šodien nozares profesionāļiem pasniegs valsts prezidents? Kādu mācību grāmatu šodien iepazīs Jēkabpils pedagogi? Un Ko šodien Jēkabpilī varēs skatīt no Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programmas?

 

Šodien svinīgā ceremonijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē Valsts prezidents Raimonds Vējonis un ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola pasniegs balvas Latvijas 12 labākajiem inženieriem, arhitektiem, būvmateriālu ražotājiem, mācībspēkiem un zinātniekiem, kurus būvindustrijas sabiedriskās organizācijas un profesionāļi ir atzinuši par prestižās "Būvindustrijas lielās balvas" cienīgiem. Būvindustrijas gada balvai kategorijā – simpātija „GADA JAUNAIS ARHITEKTS/INŽENIERIS” izvirzīts arī Māris Avens no „Jēkabpils PMK”.

 

Saeima šodien sanāks uz pirmo sēdi šī gada rudens sesijā, kurā plānots skatīt jaunu Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likuma, kā arī Nemateriālā kultūras mantojuma likuma projektu. Parlaments spriedīs kopumā par 29 likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. Tāpat sēdē Saeima lems par deputāta pilnvaru apstiprināšanu jēkabpilietim Guntim Kalniņam. Viņš deputāta pilnvaras uzņemsies uz laiku, kamēr aizsardzības ministra pienākumus pilda Raimonds Bergmanis.

 

Šodien Finanšu komitejas sēdē Jēkabpils domes deputāti izskatīs lēmumu projektu par valsts mērķdotācijas sadali izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no 1.septembra līdz 31.decembrim, atbalstāmajām mediķu specialitātēm un Jēkabpils pilsētas bibliotēkas nolikuma apstiprināšanu. Paredzēta arī prezentācija par ziemas gaisa balonu festivālu.

 

Turpinām ziņas

 

Ķīpsalas izstāžu kompleksā šodien turpināsies gadskārtējā starptautiskajā izstādē Rīga Food 2015, kurā Jēkabpili pārstāv SIA "Margret", kas izstādes apmeklētājiem piedāvā gaļas produkciju - vītinājumus un koncervus, kā arī konditorejas izstrādājumus. Jau ziņots, ka izstādē plaši ir pārstāvēts Zemgales uzņēmēju stends., kurā ir arī Viesītes, Pļaviņu, Krustpils un Jēkabpils novadu uzņēmēju produkcija. Izstādes apmeklētāji stendā var novērtēt zemgaliešu kūpinājumus un gaļas izstrādājumus, sierus, ārstniecības augu tējas, konditorijas izstrādājumus, tajā skaitā ķiploku ledenes un sviesta karameles, kā arī konservētus gliemežus eļļā, apceptas maltas kaņepes, mājas saldējumu un citus lauku labumus.

 

Jēkabpilī šodien notiks pedagogu mediju pratības kursi un iepazīšanās ar lasāmgrāmatu par internetu 5 -7 gadus veciem bērniem "Vaifija skola". Tie norisināsies bērnudārzā “Zvaigznīte”. Skolotāji uzzinās, kā mainās bērns, ilgstoši dzīvojot interneta vidē, kā internets izmantojams mācībām un, kā mācīt bērnam drošu interneta lietošanu. Seminārā piedalīsies Jēkabpils pirmsskolu un sākumskolu skolotāji. Latvijas Interneta asociācijas "Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centra galvenais mērķis ir izglītot bērnus un jauniešus par drošu un atbildīgu interneta izmantošanu. Regulāri tiek organizētas nodarbības skolēniem, viņu vecākiem un pedagogiem, kā arī rīkoti konkursi un pasākumi.

 

Un vēl

 

Šodien Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā Jēkabpils Tautas namā demonstrēs filmu par bēgļiem „Mīlestības ceļamaize”. Filmā ir stāsts par vilcienu, kuru tautā dēvē par Nezvēru, kas ik dienas simtiem nelegālo bēgļu no kaimiņvalstīm ved cauri Meksikai uz ASV – izmisušie ļaudis devušies bīstamā ceļā, lai piepildītu sapni par cilvēka cienīgu dzīvi.  Jau teju divdesmit gadus Lapatronas ciemata pašaizliedzīgās sievietes ik dienu gatavo pārtiku un dodas palīdzēt bēgļiem. 2013. gadā viena no viņām - Norma Vāskesa Romero - par nesavtīgu darbu, glābjot bēgļu dzīvības, saņēma Meksikas augstāko apbalvojumu cilvēktiesību jomā.

 

 Radio1 ziņas pulksten 9.00 – 10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādu sodu tiesa piespriež Jēkabpils uzņēmēja Gata Aišpura slepkavam? Kāds ir Latvijas iedzīvotāju skaitliskā sastāva maģiskais skaitlis? Un Kādas pārmaiņas šoruden notiks Līgatnes dabas takās?

 

Rīgas apgabaltiesa vakar par vairāku uzņēmēju - Genādija Peredeļska, Gata Aišpura un Aigara Lūša pasūtījuma slepkavībām un kādreizējā Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča slepkavības mēģinājumu apsūdzētajiem vīriešiem piesprieda mūža ieslodzījumu. Galīgais sods apsūdzētajam Mārtiņam Putniņam noteikts mūža ieslodzījums ar policijas kontroli uz trīs gadiem. Arī apsūdzētajam Sergejam Markevičam piespriests mūža ieslodzījumus ar policijas kontroli, piemērojot viņam izraidīšanu no Latvijas. Tāds pats sods piemērots arī Edgaram Krogertam. Pilns spriedums būs pieejams 16.septembrī, kad to varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

 

Bērni dziesmusvētku ģenerālmēģinājuma laikā ģība noguruma, nepietiekama uztura un panikas lēkmju dēļ, vakar pēc noslēdzošās Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotās komisijas sēdes sacīja tās vadītāja Evija Papule. Komisija nemeklēs vainīgos, kas varēja izraisīt šo situāciju, jo tās uzdevums bija noskaidrot radušās situācijas iemeslus. Secināts arī, ka šādu dziesmusvētku rīkošanai ir nepieciešams nodrošināt modernu un atbilstīgu infrastruktūru. Tas nozīmē, ja svētki notiks Mežaparka estrādē, tad ir jābūt novērtējumam, cik dalībnieku vienlaikus var atrasties estrādē.

 

 Biedrība "Zolitūde 21.11" izvēlējusies traģēdijas piemiņas vietas ideju skiču pirmo variantu. Zolitūdes traģēdijā cietušajiem pagaidu piemiņas vietu plāno izveidot līdz 21. novembrim, kad paiet divi gadi kopš lielveikala MAXIMA jumta iebrukšanas, kas izdzēsa 54 cilvēku dzīvības. Pagaidu piemiņas vietai tika izstrādātas četras ideju skices. Pirmais variants ir piemiņas vieta, kas veidota no betona pamatnes un divām rūdīta stikla šķautnēm, kuras novietotas paralēli viena otrai ar aptuveni 20 centimetru lielu atstarpi. Tām pa vidu spīdētu gaisma, kas simbolizētu mūžīgo uguni. Uz piemiņas vietas būs iegravēts uzraksts "2013. gada 21. novembrī šajā vietā Priedaines ielā 20, sagrūstot lielveikalam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki un vairāki desmiti tika ievainoti. Rīgas pilsētas dome, pieminot Zolitūdes traģēdiju, ir izveidojusi pagaidu piemiņas vietu kā pirmo simbolisko soli tautas piemiņai uz mūžu".

 

Turpinām ziņas

 

Pagājušajā gadā no Latvijas izbraukuši vairāk nekā 19 tūkstoši iedzīvotāji, bet šogad aizbraucēju skaits tiek prognozēts 15 tūkstoši, vakar šī gada tautas mikroskaitīšanai veltītajā preses konferencē sacīja demogrāfs Ilmārs Mežs. Pērn aizbraukušajiem 17 tūkstoši 626 bijuši Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, bet tūkstots 391 bijuši dažādi ārzemnieki. Tikmēr Latvijā ieradušies 6 tūkstoši 583 Latvijas pilsoņi un nepilsoņi, kā arī 3 tūkstoši 782 ārzemnieki, no kuriem puse nākuši no Krievijas, ceturtdaļa no citām bijušajām Padomju Savienības republikām, bet atlikušie bijuši pārsvarā no Āzijas valstīm.

 

Latvijas demogrāfiskā attīstība būtiski atšķiras no pārējās pasaules, jo pēdējo četru piecu paaudžu laikā iedzīvotāju skaits saglabājas līdzīgs, informē Latvijas universitātes profesors Juris Krūmiņš. Viņš norāda, ka ir tāds varētu teikt maģisks skaitlis - 1,9 miljoni, kura robežās turās Latvijas iedzīvotāju skaits. Tiesa, bijuši periodi, piemēram, pirms Pirmā pasaules kara, kad iedzīvotāju skaits bija 2,5 miljoni, tomēr kopumā esot grūti atrast pasaules valsti, kur gadiem būtu tik līdzīga statistika. 1897. gadā Latvijā bija 1,9 miljoni iedzīvotāju, šāds pats iedzīvotāju skaits saskaitīts 1940. gadā, 1950. gadā un arī šodien - 2015. gadā. Latvija ieņem 147. vietu starp 214 valstīm iedzīvotāju skaita ziņā.

 

Un vēl

 

Šonedēļ sākta laipas rekonstrukcija pie lāču voljera Līgatnes dabas takās. Šogad ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu tiek uzlabota dabas tūrisma infrastruktūra visā Latvijā, tajā skaitā pārmaiņas gaidāmas arī Līgatnes dabas takās. Tur tiks demontēta vecā laipa, kuras vietā taps jauna ar skatu platformu, kas būs piemērota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tāpat takā tiks uzstādītas arī robežzīmes un informācijas stendi, izvietotas norādes un atkritumu urnas. Plānots, ka atjaunotais takas posms pie lāču voljera apmeklētājiem tiks atvērts oktobra sākumā.

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00 – 12.00

Radio1 ziņš klausieties: Kādi nepārdomāti lēmumi pieņemti valstī ekonomiskās krīzes laikā? Kādam atbalstam no šodienas var pieteikties mazās lauku saimniecības? Un vēl Kāda ir ūdens temperatūra Daugavā pie Jēkabpils?

 

Pie Aizkraukles no Daugavas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izvilcis mirušu meža cūku. Dzīvnieks nodots Pārtikas un veterinārajam dienestam, lai tiktu veiktas analīzes un pārbaudītu vai mežacūka nav inficēta ar Āfrikas cūku mēri. Kopumā ugunsdzēsības un glābšanas dienests pagājušajā diennaktī dzēsis deviņus ugunsgrēkus un veicis 14 glābšanas darbus.

 

Ņemot vērā, ka pārvaldītājs var nebūt kompetents izvērtēt pacēlāja tehnisko stāvokli, atbildība par Varakļānu veselības aprūpes centra lifta šahtā iekritušā un bojāgājušā bērna nāvi vispirms gulstas uz lifta ražotājiem un uzstādītājiem, Latvijas Televīzijas raidījumā “Tieša runa” atzina Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa. Arī Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis piekrita, ka pēc būtības pašvaldības kompetence aprobežojas ar normatīvo aktu reģistrēšanu un ievērošanu un atbildība jāuzņemas lifta ražotājiem un būvniekiem. Jau ziņots, ka liftu, kurā traģiski dzīvību zaudēja divus gadus vecs puisēns, uzstādīja SIA “Jēkabpils būvnieks”.

 

Traģēdija Gulbenes novadā, kad dzemdību laikā, nesagaidot ātro palīdzību, dzīvību zaudēja māte un viņas jaundzimušais mazulis, parāda to, ka ekonomiskās krīzes laikā valstī ir pieņemti nepārdomāti lēmumi, kas neļauj nodrošināt pakalpojumu saņemšanu visās vietās, norāda Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Protams, dokumentos viss ir ļoti jauki aprakstīts, ka «tik un tik minūtēs būs», bet, ja ir tikai viena vai divas mašīnas, kas vispār strādā, un ja tiek saņemts izsaukums uz citu gadījumu, pastāv risks, ka pakalpojums netiks sniegts.

 

Turpinām ziņas

 

Uz vienu no pēdējo gadu vērienīgākajām lauksaimnieku protesta akcijām, kas saistībā ar kritisko situāciju piensaimniecībā nākamnedēļ notiks Briseles centrā, ieradīsies vismaz 4 tūkstoši Eiropas Savienības zemnieku, tajā skaitā arī Baltijas delegācija vismaz 100 cilvēku sastāvā. Savukārt akciju īpaši skaļu darīs 1000 traktoru klātbūtne. Vēl nav zināms, vai pēc akcijas izdosies panākt finansiālu atbalstu arī Latvijas piensaimniekiem un cik liels varētu būt tā apmērs.

 

Mazās lauku saimniecības no šodienas var pieteikties atbalstam uzņēmējdarbības uzsākšanai. Pieejamais publiskais finansējums ir 20,851 miljons eiro un pieteikumus varēs iesniegt līdz 5.oktobrim. Atbalsta pretendents atbalsta saņemšanai ir eksistējoša mazā lauku saimniecība – saimnieciskās darbības veicējs: fiziska persona, kuras dzīvesvieta ir deklarēta lauku teritorijā vai juridiska persona, kuras juridiskā adrese ir lauku teritorijā. Lai saņemtu atbalstu, pretendents sadarbībā ar lauksaimniecības nozarē strādājošu konsultāciju pakalpojuma sniedzēju sagatavo projekta iesniegumu, kas ietver darbības plānu. Tas jāsagatavo divu līdz četru kalendāra gadus ilgam laika posmam. Atbalsta apmērs viena darījumdarbības plāna īstenošanai būs 15 tūkstoši eiro, kas tiek izmaksāts divās daļās atbilstoši darbības plānam.

 

Un vēl

 

Ūdens temperatūra Latvijas upēs, ezeros un jūrā ir +14..+19 grādu - tikpat, cik lielā daļā aizvadītās vasaras, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Aiviekstē ūdens temperatūra ir +16 grādu, Daugavā aptuveni +17 grādu, bet pie Jēkabpils +18 grādu, Pļaviņu ūdenskrātuvē +19 grādu.Ūdens temperatūra jūrā visā Latvijas piekrastē ir +15..+18 grādu. Arhīva dati liecina, ka ūdens temperatūra patlaban ir tāda pati kā lielu daļu vasaras. Piemēram, Jāņu rītā ūdens temperatūra upēs un ezeros bija tāda pat kā patlaban - +15..+19 grādu, bet jūrā tikai +8..+16 grādu.

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc Jēkabpils slimnīca apstrīd veselības inspekcijas lēmumu? Kādas problēmas bēgļi sagādā kaimiņvalstīs? Un Kad Līvānos būs iespēja tikties ar mākslinieci Sandru prikuli?

 

Jēkabpils slimnīcas vadība nepiekrīt Veselības inspekcijas slēdzienam par slimnīcas mediķes sodīšanu par pacientes siešanu pie gultas un izvirzīs pretenziju. Slimnīcas direktors Ivars Zvīdris norāda, ka šādi rīkosies gan tādēļ, ka minētais slēdziens ir balstīts uz pieņēmumiem, nevis normatīvajiem aktiem, gan arī tādēļ, ka slimnīcas vadība uzskata, ka mediķe ir rīkojusies atbilstoši konkrētajai situācijai. Tāpat ārstniecības iestādes vadītājs norādīja, ka prakse piesiet pacientus ar zināmiem traucējumiem pie gultas, lai tie nenodarītu kaitējumu ne sev, ne apkārtējiem, eksistē daudzviet Eiropā un tas, ka šāda rīcība nav reglamentēta normatīvajos aktos, jau ir valsts problēma. Zvīdris pauda sašutumu arī saistībā ar to, ka masu saziņas līdzekļos tiek noklusēti, piemēram, trīs cilvēkus sabraukuša šofera vai pedofilu vārdi, taču negatīvā gaismā tiek pasniegts mediķa vārds, kas faktiski neko nav pārkāpis.

 

Pagājušajā naktī Jēkabpilī, Nameja ielā, īpašnieks konstatējis, ka viņa automašīnai ''BMW 740'' kāds ļaundaris pārdūris riepas. Valsts Policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka vainīgais nav aizturēts, notiek izmeklēšana.

 

Izbirstot durvju stiklam, traumas vakar Zemgales reģionā guvis kāds sešus gadus vecs zēns. Negadījums noticis, kad zēns strauji aizcirtis durvis, un to stikls izbiris, uzkrītot bērnam virsū. Rezultātā zēns guvis vaļējas grieztas brūces rokā, kājā un krūšu kurvī. Viņš nogādāts slimnīcā. Kopumā pagājušajā diennaktī ātrās palīdzības mediķi devās tūkstots 78 izsaukumos, no kuriem 134 saistīti ar dažādām traumām.

 

Turpinām ziņas

 

Šorīt agri no rīta Igaunijā aizdedzināts bēgļu izmitināšanas centrs, kas atrodas Vao ciemā, Rietumviru apriņķī. Ugunsdzēsējiem ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Tāpēc policijā saistībā ar notikušo ierosināta krimināllieta un sākta izmeklēšana. Ugunsdzēsēji informāciju par ugunsgrēku centrā saņēma ap puspieciem no rīta. Dedzis divstāvu ēkas ārējās sienas apmetums apmēram desmit kvadrātmetru platībā. Centra iemītnieki ēku atstājuši pašu spēkiem un ugunsgrēkā neviens nav cietis. Lai arī nav cietušo, tomēr policijā notikušo bēgļu izmitināšanas centrā uzskata par ļoti nopietnu incidentu. Ugunsgrēka brīdī ēkā atradās vairāk nekā 50 cilvēku, tajā skaitā 13 bērni.

 

Vācijā nelegālo imigrantu pieplūdums vakar sasniedzis nepieredzētus apjomus, stundā ierodoties aptuveni 100 cilvēkiem, paziņojusi policija. Sešu stundu laikā kopš pusnakts reģistrēti vidēji 109 nelegālie imigranti stundā, paziņojusi federālā policija. Otrdien Vācijā kopumā ieradās 3 tūkstoši 709 nelegālie imigranti, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz pēdējo nedēļu vidējo rādītāju. Vācija - Eiropas lielākā ekonomika - kļuvusi par kārotāko nelegālo imigrantu gala mērķi Eiropas Savienībā. Gaidāms, ka šogad patvērumam Vācijā pieteiksies 800 tūkstoši imigrantu, kas ir četras reizes vairāk nekā 2014.gadā.

 

Tikmēr Latvijas Saeima noraidījusi opozīcijas un vairāku Nacionālās apvienības deputātu priekšlikumu uzdot valdībai sniegt parlamentam izvērtētu ziņojumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā. Par šī lēmumprojekta iekļaušanu Saeimas nākamās sēdes darba kārtībā nobalsoja 29 opozīcijas deputāti, pret to bija 23 koalīcijas partiju deputāti, un 29 parlamentārieši no Nacionālās apvienības un Zaļo un zemnieku savienības atturējās balsojumā. Jau ziņots, ka valdība jūlijā vienojās par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā divu gadu laikā.

 

Un vēl

 

Nākamnedēļ, 8. septembrī Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies tikšanās ar fotogrāfiju izstādes „Ceļa rādītāja” autori Sandru Prikuli. Pasākumā apmeklētājiem svinīgo uzrunu teiks Līvānu Romas katoļu baznīcas prāvests Juris Zarāns, savukārt pasākuma muzikālo noformējumu nodrošinās Līvānu Romas katoļu baznīcas kora dalībnieki un lauku kapela „Jūlijs”.Izstāde būs atvērta 10. septembrim.

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc Jēkabpilī tirdzniecības centrā Sēlija atskanēja trauksmes signāls? Kādās komisijās darbosies jaunais saeimas deputāts no Jēkabpils? Un Kura diena šī gada augustā ir bijusi viskarstākā?

 

Jēkabpilī, tirdzniecības centrā “Sēlija” šodien atskanēja trauksmes sirēna un tika evakuēti cilvēki. Aculieciniece Lāsma stāsta, ka ap pulksten vieniem dienā tirdzniecības centrā sākusi skanēt trauksmes sirēna un skaļrunī notikusi izziņošana, ka izveidojusies ekstremāla situācija, aicinot visus pamest telpas. Tika evakuēti pircēji un pārdevēji gan no hipermārketa “RIMI”, gan no mazajiem veikaliņiem. Lāsma novērojusi, ka cilvēki un pārdevēji bez kavēšanās devušies uz izeju. Neoficiāla informācija vēsta, ka trauksmi izraisījusi piedegusi pica. Savukārt tirdzniecības centra “Sēlija” mārketinga speciāliste Evija Spruksta-Meroža sarunā ar Radio1 sacīja, ka pēc trauksmes tirdzniecības centra apgaitā, tika konstatēts nenozīmīgs sadūmojums, ko iztraisīja maizes krāsns. Portālā Radio1.lv saktieties foto un video par tirdzniecības centra “Sēlija” evakuāciju.

 

Jēkabpils pilsētas domes deputāts Andris Rutko informē, ka mazo futbolistu vecāki neļauj bērniem parakstīt drošības noteikumus, jo tos stadiona mākslīgā seguma futbollaukumā nav iespējams ievērot. Viņš norāda, ka jau pavasarī viņš vērsa atbildīgo speciālistu uzmanību, ka mākslīgā seguma futbola laukuma pamatne un iežogojums neatbilst drošības noteikumiem. Žogs ir vecs, daudzviet pušu, no tā atdalījušās drātis, kas var nopietni savainot mazos spēlētājus. Vaļējas drātis ir bīstamas, tās kā durkļi var ievainot bērnus, ja tie treniņa vai spēles karstumā ietriecas žogā. Viņš piebilst, ka šī iemesla dēļ mazo futbolistu vecāki neļauj bērniem parakstīt drošības noteikumus. Plašāk lasiet portālā Radio1.lv.

 

Turpinām ziņas

 

Saeima šodien apstiprināja deputāta pilnvaras jēkabpilietim Guntim Kalniņam uz laiku, kamēr Raimonds Bergmanis pilda aizsardzības ministra pienākumus. Kalniņš šodien tika ievēlēts Juridiskajā komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, savukārt no šīm abām komisijām atsaukts deputāts Juris Vectirāns. To vietā Vectirāns ievēlēts Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā.

 

Darba sludinājums, kurā tika meklēti interneta troļļi, karjeras portālā "cv.lv" kļuvis par skatītāko sludinājumu pusotra gada laikā. Nosaukuma dēļ sludinājums nedēļas laikā kļuva par portāla skatītāko vakanci - mēneša laikā to apskatīja gandrīz 10 tūkstoši interesentu, 13 reizes pārsniedzot vidējo skatījumu skaitu. Uz sludinājumu atsaucās ne tikai komunikāciju zinātnes studenti, bet arī skolēni, klientu konsultanti, pārdevēji, mārketinga speciālisti un citu specialitāšu pārstāvji. Bija arī persona, kas vakances nosaukumu uztvēra tieši un pieteikumā dēvēja sevi par profesionālu interneta trolli.

 

Un vēl

 

Augusts Latvijā noslēdzās ar vidējo gaisa temperatūru +17,9 grādi pēc Celsija, kas ir 1,7 grādus siltāk par ilggadīgo normu. Kopumā augusta mēnesī bija septiņas dienas, kad kādā no novērojumu stacijām tika pārspēti maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Mēneša laikā visaugstākā un arī šajā vasarā - +35,1 grāds, tika reģistrēta 8.augustā Piedrujas novērojumu stacijā. Šī gada augusts bija ievērojami saulaināks nekā parasti – kopējais saules spīdēšanas ilgums Latvijā bija 340 stundas, kas ir 138 % no normas.

Atstājiet komentāru