2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 17.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 17.jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Ko šodien Līvānos apmeklēs un ar ko tiksies valsts prezidents? Kādi kultūras pasākumi šodien notiks Jēkabpilī? Un Cikos šodien Radio1 ēterā skanēs raidījums “Atbild Jēkabpils pilsetas pašvaldība”, kurā uz jautājumiem par pilsētas svētkiem atbildēs domes izpilddirektors Guntars Gogulis?

 

Šodien Līvānus darba vizītē apmeklēs Valsts prezidents Andris Bērziņš. Vizītes sākumā Valsts prezidents Andris Bērziņš noliks ziedus pie Līvānu atbrīvošanas pieminekļa. Pēc tam valsts vadītājs apmeklēs augsto tehnoloģiju uzņēmumu SIA „Z-Light", kur iepazīsies ar ražošanas procesu un tiksies ar uzņēmuma vadošajiem speciālistiem.

 

Pēcpusdienā prezidents A.Bērziņš apmeklēs šogad Līvānos atklāto multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru „Kvartāls". Līvānos. Te paredzēta stundu gara tikšanās ar Līvānu novada iedzīvotājiem, kuriem būs iespēja klātienē uzdot jautājumus Valsts prezidentam. Iedzīvotājus uz tikšanos ar prezidentu gaida pulksten divos dienā„ Kvartāls" 2.stāva zālē.

 

Vizītes noslēgumā Andrim Bērziņam plānota diskusija ar Līvānu novada domes deputātiem, uzņēmējiem un NVO vadītājiem, Līvānu stikla muzeja un Latgales mākslas un amatniecības centra apskate, kur prezidents Andris Bērziņš parakstīsies uz īpaši gatavota māla trauka.

 

No šodienas līdz svētdienai norisināsies Līvānu 88.gadadienai veltīti pilsētas svētki "Uz bezgalības spārniem paCelties!". Šodien pulksten astoņos vakarā Kultūras centrā notiks pilsētas svētku atklāšana un vakara ekumēniskais dievkalpojums, kam sekos nakts rokkoncerts "No dvēseles, no sirds" ar Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles kristīgās mūzikas grupas "Ex Animo" piedalīšanos.

 

Turpinām ziņas

 

Šovakar pulksten septiņos vakarā Jēkabpils Vēstures muzeja brīvdabas nodaļa "Sēļu sēta" notiks Jēkabpils Tautas teātra izrāde "Trīnes grēki". Bērniem līdz 7 gadu vecumam - bez maksas. Biļetes nopērkamas Jēkabpils tautas nama kasē un pirms izrādes - "Sēļu sētā".

 

Savukārt pusvienpadsmitos vakarā Kino Placī skatāma tikai jūnija vidū Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvojusī komēdija „Šefpavārs uz riteņiem”. Vecuma ierobežojums - līdz 12 g.v. neiesakām. Iepriekšpārdošanā biļetes nopērkamas Jēkabpils tautas nama kasē, bet pirms kino seansa – Kino Placī. Ja laika apstākļi izskatās nelabvēlīgi, pārliecināties, vai seanss notiks, var, piezvanot pa tālruni 29519148. Par labsajūtu filmas skaitīšanās laikā lūgums maksimāli parūpēties katram pašam – paņemt līdzi siltāku šalli, pledu, pretodu līdzekli.

 

Un vēl

 

Šodien Radio1 ēterā pēc ziņām pulksten četros pēcpusdienā skanēs raidījums - “Atbild Jēkabpils pilsētas pašvaldība”. Tajā plašāka saruna ar Jēkabpils domes izpilddirektoru Guntaru Goguli par Jēkabpils pilsētas svētkiem un viņa viedoklis par to, kas izdevās labi un par Uguns šovu, kas sagādāja vilšanos un, kāpēc plašākai sabiedrībai nebija informācijas par pasākuma pārcelšanu un skulptora Kārļa Īles A, B un C plāniem, kā arī par citiem sabiedrībā plaši diskutētiem jautājumiem saistībā ar uguns šovu “Pieci elementi”.

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00 – 10.00

Radio1 ziņās klausieties: Ko Pārtikas un veterinārais dienests ierosina darīt, lai apturētu Āfrikas cūku mēri? Kādās jomās Latvija plāno sadarboties ar Japānu? Un Vai kāda no partijām jau ir iesniegusi sarakstu 12.Saeimas vēlēšanām?

 

Eiropas Savienības līderi Eirpadomes sanāksmē nav spējuši vienoties par amatu sadali. Ministru prezidente Laidmota Straujuma norāda, ka bija ideja par kandidātiem, taču nebija nomināciju no Eiropadomes prezidenta Hermana van Rompeja puses. Par uzvārdiem netika runāts, atzina Straujuma. Viņa norādija, ka 30.augustā būs zināms gan Eiropadomes prezidenta, gan Eropas savienības augstā ārlietu pārstāvja vārds.

 

Toties Eiropas Savienības līderi notiekošajā Eiropadomes sēdē pēc vairāku stundu ilgām diskusijām vienojušies paplašināt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret jurdidiskām un fiziskām personām. Plānots, ka pilns sankciju saraksts tiks izstrādāts līdz šī mēneša beigām, taču pašlaik zināms, ka Eiropas savienība aicinās Eiropas Komisiju pārskatīt sadarbības programmas ar Krieviju, kā arī pieprasīs Eiropas Investīciju bankai apturēt jaunu finanšu operāciju uzsākšanu Krievijā, tomēr pārrobežu sadarbības programamas lēmums neskars.

 

Cenšoties ierobežot Āfrikas cūku mēra vīrusa izplatību, nāksies kontrolēti iznīcināt mežacūkas, pretējā gadījumā vīruss iznīcinās to populāciju, līdzi paņemot arī cūkkopību un gaļas pārstrādes nozari, atzīst Pārtikas un veterinārā dienesta enerāldirektors Māris Balodis. Jautāts, kad varētu izdoties ierobežot mēra izplatību, Balodis sacīja, ka viss atkarīgs no tā, kā PVD inficētajā zonā tiks galā ar mežacūku populāciju. Viņš arī norādīja, ka mežacūkas nedrīkstēs šaut intensīvi, jo tad tās panikā migrēs uz pārējiem mežiem. Tāpat viņš sacīja, ka pastiprinātai mežacūku izšaušanai tiks izmantots viens miljons eiro.

 

Turpinām ziņas

Investējot attīstībā grāmatu veikalu tīkls "Jānis Roze" pērn cietis zaudējumus 37 tūkstoši 339 eiro apmērā. Savukārt gadu iepriekš - 2012.gadā uzņēmuma peļņa bija 53 tūkstoši 246 eiro. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums pērn pieaudzis par 9% - no 11,11 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 12,1 miljonam eiro pērn. Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn pamatlīdzekļos veikto investīciju apjoms kopumā sasniedz ap 470 tūkstoši eiro.

 

Līdzšinējā Latvijas un Japānas sadarbība ir bijusi veiksmīga, un Latvija vēlas turpināt nostiprināt kontaktus ar Japānu, vakar, tiekoties ar Japānas parlamenta augšpalātas prezidentu Masaki Jamadzaki, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš. Amatpersonas apliecināja, ka Latvija un Japāna bauda izcilas, draudzīgas un konstruktīvas divpusējās attiecības un bija vienisprātis, ka perspektīvākās jomas sadarbībai ietver ne tikai ekonomiku, bet arī kultūru un izglītību.

 

Un vēl

 

Vakar pirmajā kandidātu sarakstu iesniegšanas dienā neviena partija vai partiju apvienība 12.Saeimas vēlēšanām nav iesniegusi savu sarakstu. Jau ziņots, ka no trešdienas līdz 5.augustam centrālajā vēlēsanu komisijā var iesniegt deputātu kandidātu sarakstus 12.Saeimas vēlēšanām. Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādā gadījumā drīkstētu paaugstināt ministru algas? Kā norit koncertzāles Rīga labiekārtošana? Un Kādu karogu kā valsts simbolu rosina atjaunot Krievijā?

Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki sadarbībā ar Valsts policiju aizturējuši noziedznieku grupējumu, kas izkrāpa valsts līdzekļus uz pievienotās vērtības nodokļa apjoma samazināšanas rēķina un par šo naudu grezni uzdzīvoja.VID atklāj, ka noziedznieki nodarījuši 11 miljonu eiro kaitējumu valsts budžetam. Apturētais noziedzīgais grupējums noziedzīgajos nodarījumos iesaistīja savus radiniekus un tuvus paziņas, un noziedzīgo darbību rezultātā iegūtos līdzekļus izmantoja greznas dzīves nodrošināšanai, pērkot īpašumus, ekskluzīvas automašīnas un dodoties eksotiskos ceļojumos. Kopumā kriminālprocesu ietvaros aizturētas 11 personas un par aizdomās turētām atzītas 14 personas, divām no personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, pārējām personām – ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Ministru algu paaugstināšana jārisina kopā ar pensiju kā arī skolotāju un ārstu algu paaugstināšanu, uzskata Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Ja ministriem tiek paaugstinātas algas, tad jābūt vismaz skaidrai virzībai, par cik pieaugs ieņēmumi pārējiem. Kā ziņots, premjerministre Laimdota Straujuma iepriekš sacīja, ka jautājums par ministru algām agri vai vēlu būs jārisina.

Latvijas eksports šā gada pirmajos četros mēnešos, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 1%, kas ir mazākais pieaugums no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm, liecina ES jaunākie dati. Tāpat kā Latvijā, eksports 1% apmērā palielinājās arī Beļģijā. Straujākais eksporta pieaugums pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem četros mēnešos fiksēts Horvātijā, Čehijā, kā arī Luksemburgā un Rumānijā.

Turpinām ziņas

Engures novada Smārdes pagasta uzņēmējs Sandris Srautiņš ar pašvaldību izveidojis kopuzņēmuma SIA "Smārdes industriālais parks" un tajā slepus ierīkojis vērienīgu un modernu marihuānas audzētavu, vēsta laikraksts Latvijas Avīze. Pret Strautiņu ierosināto lietu par marihuānas ražošanas izveidošanu Tukuma rajona tiesa skatīs augusta beigās. Par šo nodarījumu viņam draud cietumsods līdz pat astoņiem gadiem. Laikraksts vēsta, ka 400 kvadrātmetru lielo marihuānas ražotni Smārdes pagastā policija atklāja pagājušajā rudenī. Strautiņu arestēja, kādu laiku viņš pavadīja apcietinājumā, tagad brīvībā gaida tiesu.

Pabeigti aptuveni 50% līdz 60% no koncertzāles Rīga labiekārtošanas darbiem Latvijas Zinātņu akadēmijā. Pašlaik ir pabeigta griestu atjaunošana, uzlikta pamatskatuve un skatītāju amfiteātra grīda, uz kuras tiks likti krēsli, kā arī uzlieta jauna betona grīda zālē. Zāles remontā vēl priekšā ir sienu, kā arī orķestra bedres atjaunošana un citi mazāki remontdarbi. Telpu remonts izmaksā 300 tūkstoši eiro.

Un vēl

Krievijas Valsts domes deputāts Mihails Degtjarovs iesniedzis izskatīšanai parlamentā likumprojektu, kurā ierosina par oficiālo Krievijas simbolu pasludināt impērijas laiku melndzeltenbalto karogu. Šim trīskrāsu karogam bija oficiāls statuss Krievijas valstī no 1858. līdz 1896. gadam. Pašlaik to savos saietos un publiskos mītiņos izmanto Krievijas nacionālisti. Piemēram, ik gadu notiekošajos Krievu maršos pārsvarā izmanto tikai šādus karogus.

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā atvaļinājumu izmanto jēkabpilieši? Kāds sods draud veiklajiem darboņiem par alkohola iznomāsanu nakts stundās? Un Kādu laiku nedēlas nogalei prognoze sinoptiķi?

 

Vasara ir atvaļinājumu un ceļojumu laiks. Sarunā ar jēkabpiliešiem skaidrojām, kā viņi izmanto atvaļinājumu un kādi ir iecienītākie celojumi?

AUDIO

 

Turpinām ziņas

Par Bauskā atjautīgu uzņēmēju radīto pakalpojumu – alkohola "iznomāšanu" laikā, kad tā tirdzniecība ir aizliegta, uzsākta administratīvā lietas un idejas autoriem iespējams pat 7 tūkstoši 100 eiro naudas sods. Iepriekš izskanēja viedoklis, ka alkohola iznomāšana traktējama kā likuma apiešana un sodu šiem iznomātājiem piemērot nav iespējams, taču policija noraida šādus apgalvojumus. Šobrīd par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu un par čeka neizsniegšanu ir uzsākta administratīvā lietvedība. Par pirmo pārkāpumu likumā juridiskām personām paredzēts 70 līdz 7100 eiro naudas sods, bet par čeku neizsniegšanu paredzēts līdz divsimt eiro liels naudas sods.

 

No nākamās pirmdienas, 21.jūlija, nodokļu maksātājiem reģistrācijas apliecības, tajā skaitā arī struktūrvienības reģistrācijas apliecības, būs iespējams saņemt arī skenētā veidā elektroniski Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā. Personai, ierodoties VID, lai reģistrētos kā nodokļu maksātājam vai reģistrētu nodokļu maksātāja struktūrvienību, būs iespēja izvēlēties starp šādām divām reģistrācijas apliecības saņemšanas iespējām - saņemt reģistrācijas apliecību klātienē 10 dienu laikā pēc reģistrācijas pieteikuma iesniegšanas vai saņemt to skenētā veidā elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas funkcionalitāti "Sarakste ar VID".

 

Āfrikas cūku mēra skartajā teritorijā Krāslavā nenotiks pilsētas svētkos plānotais Kulinārā mantojuma festivāls un pilsētas svētki. Saskaņā ar ārkārtas situācijas izsludināšanu Krāslavas novada teritorijā ir noteiktas prasības ierobežot pasākumu organizēšanu. Taču vairāki pasākumi, kurus neapmeklēs daudz skatītāju un dalībnieku, pilsētā tomēr notiks. Piektdien, 18.jūlijā, pulksten desmitos vakarā visi interesenti aicināti uz naksnīgo pastaigu pa Krāslavu. Arī sestdien lielākā daļa pasākumu notiks kā plānots.

 

Un vēl

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies kopumā saulains un ļoti silts laiks, prognozē sinoptiķi. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +9..+16 grādiem, maksimālā gaisa temperatūra pēcpusdienās būs +24..+28 grādi. Saskaņā ar pašreizējo prognozi kopumā silts laiks saglabāsies līdz augustam, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +18..+23 grādiem vēsākajās dienās līdz aptuveni +30 grādiem karstākajās dienās. Gaidāms nokrišņu trūkums un augsta ugunsbīstamība daudzos mežos.

 

Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Jēkabpils novada dome apstiprinājusi jaunu atkritumu apsmainiekošanas maksu. No 1.augusta par sadzīves atkritumu izvešanu būs jāmaksā dārgāk. 9. jūlijā Jēkabpils novada pašvaldība saņēma SIA „Jēkabpils pakalpojumi" vēstuli par atkritumu apsaimniekošanas tarifa izmaiņām. Kā stāsta Jēkabpils rajona padomes izpilddirektors Jānis Subatiņš, saskaņā ar noslēgtā līguma kārtību šīs ir viens no tiem gadījumiem, kad iespējams veikt izmaiņas. Šādu rīcību ietekmējuši grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā. Nodokļu likme paaugstinās no 9, 96 eur uz 12, 00 eur par tonnu. Subatiņš apstiprina, ka tarifa izmaksu celšanos noteica nodokļu pieaugums. Jaunais tarifs par 1 m3 sadzīves atkritumu apsaimniekošanai ir 16,45 EUR. Subatiņš komentē, ka tas ir pieaudzis par 37 centiem jeb 2,3% uz 1 m3.

 

Šonedēļ aktīvi norit biedrības „Daugavas Pārupieši" rīkotā nometne bērniem un jauniešiem Vecajā Sūnu skolā, Kūku pagastā. Diennakts nometnē paredzēts iemācīt dalībniekiem dažādas vērtīgas prasmes. Tajā notiek dažādas sportiskas aktivitātes pasākuma vadītāja Normunda Pastara vadībā un organizācijas Latvijas Aizsargi pārstāvju uzraudzībā. Biedrība nometni veidojusi vērtīgu iemaņu apgūšanai skolnieku vidū un Kūku pagasta apkārtnes iepazīšanai. Nometnē aizņemtas trīsdesmit paredzētās vietas. Bērni ieradušies no Mežārēm, Salas, Aknīstes un citām pusēm. Paralēli notikumiem nometnē norit „Meža skola" mājas lapas veidošana.

 

Līvānu novadā rītdien notiks liepu stādīšana Līvānu pilsētas galvenās Rīgas ielas malās. Lai nodrošinātu Meža dienu 2014 pasākumu norisi visos Latvijas reģionos, veicinātu veselīgu dzīvesveidu, izglītojot par meža nozari, kā arī parādot interesanto Latvijā dažādajā Eiropā, Līvānu novada dome iesaistījusies Latvijas Pašvaldību savienības projektā „Interesantais pašvaldībā daudzveidīgajā Latvijā un Eiropā". Projekta moto: „Kopā nākotnes mežam!" Projektu visas pašvaldības realizē laikā no 2014.gada 26.maija līdz 15.septembrim.

 

Turpinām ziņas

Līdz 20.augustam Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā skatāma tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes izstāde "Laiskums". Tā tapusi kā jauks atgādinājums par brīvdienām. Pati māksliniece saka, ka laiskums mūsdienās daudziem vairs nav ikdienas parādība. Vecenāne ir starptautiski atzīta tekstilmāksliniece. Izstādēs viņa piedalās kopš 1990.gada, tāpat ir sarakstījusi bērnu grāmatas un veidojusi kostīmus bērnu izrādēm. Viņa ir viena no pirmajām māksliniecēm pasaulē, kura noauda audumu ar dzintara pavedienu.

 

Starptautiskajā Saulkrastu džeza festivālā "Saulkrasti Jazz 2014" akcents šogad tiks likts uz desmit gadu ilgo oficiālo džeza izglītību Latvijā. Nacionālā kultūras centra pārstāve Jolanta Klišāne informē, ka džeza profesionālā izglītība festivālā ir "iesaistījusies" tikai pirms desmit gadiem. Savukārt tagad Latvijā piecās mūzikas vidusskolās pastāv pilna cikla četru gadu profesionālā džeza izglītība, un arī divās augstskolās pastāv augstākā izglītība džezam. "Saulkrasti Jazz" tur ir ļoti liela nozīme.

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur Jēkabpils policisti apturējuši kontrabandas cigarešu un alkohola piegādi Jēkabpils tirgum? Ko liecina Latvijas iedzīvotāju statistika? Un Kāpēc turpinās Veselības ministra meklējumi?

 

Vakar vēlu vakarā pēc pulksten 11tiem Jēkabpils policijas amatpersonas apturēja kontrabandas cigarešu un alkohola piegādi Jēkabpils tirgum. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas vecākā inspektore Inga Būgaine portālam Radio1.lv pastāstīja, ka vakar pēc pulksten vienpadsmitiem naktī. Jēkabpilī, Katoļu ielā policija aizturēja 1970.gadā dzimušu vīrieti. Pie viņa transportlīdzeklī atrastas 1300 cigaretes ar Baltkrievijas un Krievijas federācijas tabakas izstrādajumu akcīzes markām un trīs plastmasas pudeles septiņu litru apjomā ar nemarķētu alkoholu.

Par minēto faktu uzsākta administratīvā lietvedība.

 

Šīs nedēļas sākumā nezināmi vandaļi sasituši pulkstenim Jēkabpilī, Rīgas ielā vienu no ciparnīcām. Radio1 novēroja, ka, visticamāk, kāds ir metis ar akmeni vai ķieģeli. Savulaik šo pulksteni pilsētai uzdāvināja “Hipotēku banka”, kas rūpējās arī par tā uzturēsanu. Šobrīd banka ir reorganizēta un mainījusi nosaukumu.Jēkabpils domes Saimnieciskās nodaļas vadītājs Pēteris Lazdāns pastāstīja, ka ir veikti Rīgas ielas pulksteņa un turpmāk par to rūpēsies dome. Lai savestu pulksteni kārtībā ir nepieciešama pieslēgšana pie apgaismojuma līnijas 220 VAC. Šobrīd šajā ielas posmā notiek remontdarbi, tiklīdz būs iespēja līdz pilonam pievadīt kabeli 220 VAC, tā remontdarbi tiks turpināti.

 

Turpinām ziņas

 

Starptautiskās ilgtermiņa migrācijas dēļ Latvijas iedzīvotāju skaits 2013.gadā samazinājās par 14 tūkstošiem 300 jeb 0,7%, kas ir par 2 tūkstoši 400 vairāk nekā 2012.gadā, kad iedzīvotāju skaits starptautiskās ilgtermiņa migrācijas dēļ samazinājās par 11 tūkstoši 900 jeb 0,6%. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem laika posmā no 2000. līdz 2013.gadam no Latvijas emigrācijā devušies un nav atgriezušies apmēram 259 000tūkstoši cilvēku, bet 2014.gada sākumā Latvijā dzīvoja nedaudz vairāk kā 2 miljoni iedzīvotāji, kas ir par 22 tūkstošiem 400 mazāk nekā 2013.gadā.

 

Vācu režisors Peters Grimms ir uzņēmis pilnmetrāžas filmu par Latvijas nacionālajiem partizāniem "Mežabrāļi. Īles bunkura partizāni", kas stāsta par pēckara pretošanos otrreizējai padomju okupācijai Latvijā. Filma pārsvarā ir orientēta uz rietumu pasaules skatītājiem, tomēr filmas autoriem bija svarīgi parādīt savu darbu arī Latvijā. Filmas Latvijas pirmizrāde notika Latvijas Okupācijas muzejā un tajā piedalījās divi no filmas varoņiem - Leons Garkalns un Juris Birgmanis. Filma ir latviešu, vācu, angļu, igauņu un lietuviešu valodā. Šogad ir plānots to rādīt Baltijas valstu televīzijas kanālos. Pēc tam sekos filmas DVD izdevums un filmas izdošana portālos.

 

Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki pusgada laikā par sutenerismu aizturējuši 20 personas un likvidējusi sešas vietas, kurās par naudu sniegti seksuālie pakalpojumi. Piecas no šīm vietām bija maskētas kā masāžas saloni, bet viena bija maskēta kā frizētava. Pēdējā aizturēšana tika veikta 8.jūlijā, kad policisti aizturēja kādu frizētavas īpašnieci. Visas policistu likvidētās nelegālās iestādes bijušas Rīgā - gan centrā, gan mikrorajonos. Lielākoties tās ierīkotas atsevišķos dzīvokļos vai apvienotas vairākos dzīvokļos, kas atradušies vienā stāvā.

 

Un vēl

Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis atteicies no piedāvājuma kļūt par veselības ministru. Valdības vadītāja Laimdota Straujuma novēlējusi Baumanim panākumus līdzšinējā amatā Rīgas Stradiņa universitātē un turpinās sarunas ar iespējamajiem veselības ministra amata kandidātiem. Iespējamo kandidātu vārdi patlaban netiek atklāti.

 

Atstājiet komentāru