2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilī uz vietām bērnudārzā tikpat kā nav rindas

Jēkabpilī uz vietām bērnudārzā tikpat kā nav rindas

Rindās uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm pašlaik gaida teju 9000 bērnu, pārsvarā Pierīgā un Liepājā, informē Latvijas Radio. Jēkabpils pilsētā ir piecas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, kas var nodrošināt vietu 1282 bērniem.

 

Pirmsskolas izglītības iestādes Jēkabpilī pilnībā nodrošina pieprasījumu pēc šī pakalpojuma, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Izglītības nodaļas speciāliste Ilona Skrode. Progress, lai samazinātu rindas uz bērnudārziem, tika panākts pēc bērnudārza „Zvaigznīte” filiāles atvēršanas Jēkabpilī.

 

Rindas uz pirmsskolas izglītības iestādēm veidojas katra gada sākumā, kad bērni ir sasnieguši pusotra gada vecumu, bet uzņemšana sākas no jauna mācību gada - septembrī. Lai neveidotos nebeidzamās rindas, kad vecāki bērnu piesaka uz visiem pieciem dārziņiem, pašvaldības izglītības nodaļa koordinē rindā uzņemamo bērnu sarakstus - veic šo rindu uzskaiti. Pašvaldība pilnībā nodrošina obligāto pirmsskolas izglītību 5-6 gadus veciem, nodrošinot bērniem vietu pirmsskolas izglītības iestādēs.

 

Jēkabpils pilsētas pašvaldība piedāvā pirmsskolas izglītības programmas apguvi arī bērniem ar dažādiem veselības un attīstības traucējumiem. „Auseklītis” Dūmu ielā 1 no 2012. Gada atvērta jauna grupa izglītojamiem ar valodas attīstības traucējumiem (14 vietas). „Zvaigznīte” Meža ielā 12 no 2014. gada atvērta jauna grupa izglītojamiem ar jauktiem attīstības traucējumiem (14vietas).


Bērnu skaits rindā līdz 1.5 gadu vecumam uz 2015.gada aprīli ir 224.

Komentāri (0-3/3)

  • tante
    02.07.2018 18:22
    Nav gan taisnība! Tikt bērnudārziņā novembrī un decembrī dzimušajiem bērniem ir gandrīz neiespējami.Jo rindu uz jaunu mācību gadu atkal sāk rakstīt, sākot ar janvārī dzimušajiem.
  • Guest
    02.07.2018 18:22
    Guest:
    Kā tad šitā-vai tad galīgi gribētāju nav?Lielpilsētā pustukšas bērnudārza grupas???Secinājums-kaut kā tie vecāki nekāro uz tām vietām dārziņā>

    Kam bezdarbniekam vest bērnu uz bērnudArzu?
    Tad, daudz izbraukušo uz arzemēm.
    Vecmāmiņas pieskata, nav jāmaksā par ēdināšanu un materialiem.
    Visi jau doma, ka racionālak
  • Guest
    02.07.2018 18:22
    Kā tad šitā-vai tad galīgi gribētāju nav?Lielpilsētā pustukšas bērnudārza grupas???Secinājums-kaut kā tie vecāki nekāro uz tām vietām dārziņā>

Atstājiet komentāru