2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Zīlānu ielu satiksmei plāno atvērt līdz Jāņiem (FOTO)

Ceturtdien, 12.martā Jēkabpils mērs Aivars Kraps, domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola un vietējo mediju žurnālisti devās aplūkot būvdarbu gaitu Zīlānu ielā. Ar objektu iepazīstināja SIA “Ošukalns”būvdarbu vadītājs Igors Keziks.

Igors Keziks sacīja, ka Zīlānu ielā patlaban viss ir sagatavots, lai varētu sākt klāt asfaltbetona segumu un ietvju bruģēšanu. Šie darbi patlaban nenotiek mitruma dēļ, taču sākoties sausākam un saulainākam laikam notiks asfaltēšana un bruģēšana. Igors Keziks sacīja, ka remontdarbi norit ciešā sadarbībā ar iedzīvotājiem un vairāki iedzīvotāju ieteikumi ir ņemti vērā. Tāpat arī viņš sacīja, ka asfaltēšanu paredzēts pabeigt līdz jūnija otrajai pusei un ielu atvērt transportam.

Zīlānu ielas posmā no Rīgas līdz raiņa ielai nozāģēti arī vairāki lieli koki gan iepretim daudzdzīvokļu mājai, kas to noēnoja, gan pie privātmājām.

Aivars Kraps sacīja, ka iela pēc atvēršanas, visticamāk, tiks slēgta smagajam transportam un pašvaldība varētu atteikties no tranzītielas statusa Zīlānu ielas posmam no Rīgas ielas līdz ventas ielai. Tāpat arī Jēkabpils mērs piebilda, ka labi vien bijis, ka pagājušajā rudenī neīstenojusies sākotnējā iecere nesākt būvdarbus šajā ielas posmā līdz pavasarim, jo šī ziema bijusi labvēlīga būvdarbiem un tie noritējuši gandrīz bez tehnoloģiskā pārtraukuma. Līdz ar to uzņēmējam izdevies darbus paveikt ātrāk nekā bija plānots. 

Jau ziņots, ka būvdarbi Zīlānu ielas posmā no Rīgas ielas līdz Ventas ielai (posma garums 485.65m)  tika uzsākti 2019.gada augustā.

Tāpat arī vēstīts, ka objekts “Zīlānu ielas pārbūve, Jēkabpilī” tiek īstenots 30.08.2016. Ministru kabineta noteikumu Nr.587 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 6.1.4. specifiskā atbalsta mērķa “Pilsētu infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu” 6.1.4.2. pasākuma “Nacionālās nozīmes attīstības centru integrēšana TEN-T tīklā” īstenošanas noteikumi”, Projekta “Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sasaiste ar TEN-T tīklu” (projekta identifikācijas Nr. 6.1.4.2/17/I/006) ietvaros.

Foto: Radio1.lv un jekabpils.lv

Atstājiet komentāru