2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vižņu sastrēgums Daugavā un applūdušās palienes lejpus Jēkabpils (FOTO)(PAPILDINĀTS)

Vižņu sastrēgums Daugavā un applūdušās palienes lejpus Jēkabpils (FOTO)(PAPILDINĀTS)

(Pievienots teksts, jaunākā informācija)

Daugavā pie Jēkabpils arī šodien saglabājas vižņu sastrēgums un augsts ūdens līmenis. Civilās aizsardzības speciālists Edgars Līcis sarunā ar Radio1 sacīja, ja brīvdienās vižņu sablīvējums upē bija vērojams lejpus Jēkabpils, tad šodien vižņu sablīvējums ir upē visā pilsētas teritorijā, ar atsevišķiem nelieliem straumes vaļumiem. Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils ir seši metri virs noteiktās atzīmes. Vižņu sastrēguma dēļ daudzviet applūdušas upes palienes.

 Edgars Līcis zināja teikt, ka augšpus Jēkabpils pie Dignājas, Dunavas, Ābeļu pagasta teritorijā vižņu sablīvējumi nav novēroti, notiek vižņu iešana. Savukārt lejpus Jēkabpils līdz pat Pļaviņām upe ir pilna ar vižņiem. Pie Pļaviņām upi klāj plāna ledus kārta. Edgars Līcis piebilda, ka patlaban izveidojusies situācija Daugavā iedzīvotājiem draudus nerada un neviens nav arī lūdzis civilās aizsardzības dienesta palīdzību.

 Hidrologi prognozē, ka siltā laika ietekmē šonedēļ Daugavā pie Pļaviņām un Jēkabpils ledus kļūs trauslāks un vižņu sablīvējums mazināsies, līdz ar to gaidāma pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās. Citviet Daugavā, kā arī vairumā Latvijas upju ūdens līmenis nav augsts un tā paaugstināšanās nav gaidāma.

Jau ziņots, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldības policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu rīcību un iestājoties aukstākam laikam, nekāpt uz tikko izveidojušos ledu vai vižņu sablīvējumiem ūdenstilpēs. Šāds ledus ir ļoti trausls un cilvēki apdraud savu veselību un dzīvību.Pašvaldība aicina ikvienu būt atbildīgu par savu rīcību un ievērot drošības pasākumus.

Foto: Gita Upīte

Saistīta ziņa: Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis kāpis par nepilniem trim metriem

                               Brīdina nekāpt uz trauslā ledus

Atstājiet komentāru