2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Miķeļdienas gadatirgū vēl nebijis skaits tirgotāju un apmeklētāju (FOTO)

Miķeļdienas gadatirgū vēl nebijis skaits tirgotāju un apmeklētāju (FOTO)

Miķeļdienas gadatirgū, kas svētdien norisinājās Jēkabpilī, Krustils saliņā piedalījās 170 tirgotāji un vairāki tūkstoši apmeklētāju.

 

“Apmeklētāju šogad bija ļoti daudz, protams, precīzu skaitu mēs nevaram pateikt, bet skaidri zināms, ka tie bija tūkstoši. Cilvēku straume, kas nāca un gāja neapsīka visu dienu,” saka Krustpils kultūras nama direktore Ruta Kalniņa.

 

Viņa atzīst, ka Krustpils saliņa ir vispiemērotākā vieta Miķeļdienas gadatirgus rīkošanai, jo šeit vietas pietiek gan tirgotājiem, gan apmeklētājiem, gan priekšnesumiem. Turklāt tirgus gaisotni rada arī īpašā Krustpils saliņas aura – visapkārt daba, līdzās Daugava un tieši tas ir vajadzīgs rudens gadatirgus norisei.

 

Apmeklētāji ar sajūsmu uzņēmuši arī kultūras programmu, tāpat arī aktīvi iesaistījušies dažādos konkursos un atrakcijās. Viens no galvenajiem Miķeļdienas konkursiem bija lielākā ķirbja noteikšana.

 

Pirmo vietu ieguva Mindauga Norviļa ķirbis, kura apkārtmērs bija 184 centimetri, viņš dāvanā saņēma lielo sulas spiedi. Otrajā vietā – Kristiānas Pavāres ķirbis, kura apkārtmērs bija 182 centimetri, trešajā vietā viņas māsa Diāna Pavāre, kuras ķirbja apkārtmērs – 174 centimetri. Ar viņu trešo vietu dala Sandra Riekstiņa, arī viņas ķirbim apkārtmērs 174 centimetri. Pārējo vietu iegūvēji balvā saņēma – mikseri, kafijas servīzi un sviestmaižu cepamo pannu-tosteri.

 

Foto: Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde/Jānis Lācis

Atstājiet komentāru