2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilī aizvadīta emocijām piepildīta Olimpiskā diena (FOTO)

Jēkabpilī aizvadīta emocijām piepildīta Olimpiskā diena (FOTO)

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā “Olimpiskā diena 2015” šogad notika 348 norises vietās visā Latvijā un kopā pulcēja jaunu dalībnieku rekordu. “Olimpiskās dienas 2015” rīta vingrojumā piedalījās jau vairāk nekā 100 000 dalībnieku.

Šogad “Olimpiskās dienas 2015” devīze Latvijā ir “Nebrīnies. Piedalies!” un tā tika veltīta Olimpiskā sporta veida – basketbola popularizēšanai. Olimpiskais vēstnesis pie mums, Jēkabpilī, bija BK „Jēkabpils” - divkārtējais bronzas medaļas ieguvējs. 

Jēkabpils Sporta namā vienkopus pulcējās vispārizglītojošo izglītības iestāžu 3.-4.klašu skolēni, starp kuriem bija 2.vidusskolas 3b.klase, no pamatskolas - 3a, 3b un 4a, bet no 3.vidusskolas - 3b, 4a un 4b. Pasākuma mērķis bija dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm. Kapteiņu lomās bija iejutušies BK „Jēkabpils” spēlētāji Eliots Eliasons, Sandis Silavs, Kristaps Miglinieks, Artūrs Dušelis, Edijs Stiebriņš un komandas fizioterapeits Uldis Raiskums, kā arī biedrības „Austrumlatvijas jaunatnes sporta klubs” dalībnieki Kalvis Kirejevs, Lauris Bērziņš, Ritvars Bukovskis, Aivars Caunītis, Jēkabs Smilškalns, Dāvis Šteinarts. Viņi vienlaikus uzmundrināja, palīdzēja un līdzpārdzīvoja par saviem mazākajiem komandas biedriem.

"Olimpiskās dienas 2015" dalībniekus uzrunāja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sociālajos jautājumos Jānis Raščevskis.

Pēc svinīgajām uzrunām, atskanot pirmajiem akordiem, visus vienoja kopīgā emocionālā rīta vingrošana, kurus palīdzēja atcerēties galvenais pasākuma vadītājs Juris Kalniņš, Austrumlatvijas jaunatne sporta kluba vadītājs.

Pēc aizvadītās aktivitātes, sekoja kopīgs klases darbs – viktorīna un stafetes. Vēlreiz varējām pārliecināties, ka mūsu mazie jēkabpilieši ir erudīti jautājumos, kas saistīti gan ar basketbolu, gan ar BK „Jēkabpils”. Savukārt, stafetēs plecu pie pleca darbojoties visi ir uzvarētāji, tikai pavisam nedaudz ātrāki šoreiz bija Jēkabpils 3.vidusskolas 4b.klase. Katrs dalībnieks, neatkarīgi no rezultāta, saņēma Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu parakstītu sertifikātu, kā arī organizatoru – Jēkabpils pilsētas pašvaldības, Jēkabpils sporta centrs, BK „Jēkabpils” un biedrības „Austrumlatvijas jaunatne sporta klubs” sarūpētās balvas. Galveno no tām saņēma Jēkabpils 3.vsk. 4b.klase, kas savā īpašumā ieguva LOK kausu, ielūgumus uz Vienotās Basketbola līgas spēli VEF – Nizhny Novgorod, basketbola bumbu ar BK „Jēkabpils” autogrāfiem, kā arī gardumus. Savukārt, Jēkabpils pamatskolas 4a.klase priecājās par iegūtajām basketbola bumbām un bumbu maisu. 

Paldies ikvienam, kas bija aktīvs, līdzpārdzīvoja un atbalstīja ar devīzi “Nebrīnies. Piedalies!”

Foto: Lāsma Irša

Informāciju sagatavoja:
Līga Lucijanova

Atstājiet komentāru