2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Pasaules Tūres posms galda hokejā "Latvia Open 2015" Jēkabpilī (FOTO)

Pasaules Tūres posms galda hokejā "Latvia Open 2015" Jēkabpilī (FOTO)

Sestdien, 12.septembrī, Jēkabpils Sporta namā norisinājies Pasaules Tūres posms galda hokejā "Latvia Open 2015", kurā piedalījās 74 dalībnieki no 6 valstīm - Latvija, Lietuva, Igaunija, Zviedrija, Krievija, Ukraina. Šo pasākumu organizēja Jēkabpils galda hokeja klubs sadarbībā ar Latvijas galda hokeja federāciju un Jēkabpils sporta centru.


Sacensību atklāšanas daļā ar uzmundrinošiem priekšnesumiem priecēja radošā apvienība "MaSKa", kā arī sveikt čempionāta dalībniekus bija ieradies Jēkabpils pilsētas domes izpilddirektors Guntars Gogulis un Latvijas galda hokeja federācijas Romāns Blūmentāls.


Latvia Open 2015 ir šīs sezonas Pasaules tūres trešais posms. Iepriekšējie divi norisinājās Lemontā (ASV) un Stavangerā (Norvēģijā). 74 dalībnieki tika sadalīti četrās kvalifikācijas grupās. Labākie 10 no katras grupas iekļuva finālsacensībās - labāko 40 dalībnieku skaitā, kas tika sadalīti divās finālgrupās. Savukārt play-off jeb 1/8 finālam kvalificējās katras finālgrupas labākie 8 galda hokejisti.


Līdz finālam aizķluva abi galvenie turnīra favorīti Edgars Caics un Atis Sīlis, kur aizraujošā "play off" līdz 4 uzvarām ar 4-3 bija pārāks Edgars Caics. Arī pasaules rangā abi šobrīd ieņem attiecīgi 2. un 3.vietu.


3. un 4.vietu sacensībās savā starpā sadalīja viesi no Krievijas - Andrejam Voskoboiņikovam 3.vieta, kurš sērijā līdz 2 uzvarām ar 2-0 pārspēja Antonu Legkovu.


No jēkabpiliešiem labākais rezultāts Andrejam Kuzņecovam, kurš vienīgais kvalificējās 1.līgas spēlēm un turnīra kopvērtējumā ieņēma 25.vietu. Vēl arī atzīmējama Rūdolfa Valaiņa uzvara 2.līgā, kas sacensību kopvērtējumā viņam deva 41.vietu.


Pasaules tūres kopvērtējumā pēc Jēkabpils posma ir izvirzījies zviedrs Markus Nilsons, kurš kā vienīgais ir piedalījies divos šīs sezonas posmos - bronza Stavangerā, 7. vieta Jēkabpilī.


Pasākumu atbalstīja: Jēkabpils pašvaldība, Jēkabpils sporta centrs, "Torley", Radio 1, laikraksts "Brīvā Daugava", laikraksts "Jaunais Vēstnesis", žurnāls un reklāmas studija "Vērtīgs" un "Tallink", kas uzvarētājam dāvināja jūras ceļojumu 4 personām maršrutā Rīga-Stokholma-Rīga. Tāpat arī pirmo četru vietu ieguvēji sadalīja savā starpā naudas prēmijas.


Vairāk ar sacensību rezultātiem var iepazīties - www.galdahokejs.lv


Pasaules Tūres kalendārā ir 19 posmi 13 valstīs - Latvijā, Zviedrijā, Krievijā, Čehijā, Norvēģijā, Somijā, ASV, Kanādā, Slovēnijā, Šveicē, Slovākijā, Ukrainā, Vācijā. Nākamais posms jau nākamnedēļ Kanādas pilsētā Edmontonā, kur norisināsies Pasaules Tūres 4.posms, bet Latvijā nākamais lielais turnīrs notiks Ventspilī, kad 17.oktobrī tiks aizvadīts Latvijas Kausa 1.posms.

Atstājiet komentāru