2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Fotostāsts: 14.Grāmatu svētki Salas novada Biržos

Fotostāsts: 14.Grāmatu svētki Salas novada Biržos

Salas novada Biržos norisinājās 14.Grāmatu svētki. Visas dienas garumā notika dažādi pasākumi – tikšanās ar interesantiem cilvēkiem, diskusijas, grāmatas atvēršana, atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem un citi pasākumi. Grāmatu dienas centrālais notikums bija "Latvijas Avīzes" publiskā diskusija "Nevienlīdzības un nabadzības mazināšana laukos", kurā piedalījās Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

 

Jāteic, ka diskusijas lielākā daļa gan tika veltīta patlaban vienam no aktuālākajiem jautājumiem – bēgļu uzņemšanai Latvijā un tikai nedaudz tika runāts par nevienlīdzības un nabadzības mazināšanu laukos. Valdības vadītāja Laimdota Straujuma atbildēja arī uz iedzīvotāju jautājumiem. Diskusijā piedalījās arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris krīgers. Par diskusijā runāto plāšāku izklāstu sniegsim vēlāk.

 

Pēc diskusijas ministru prezidente Laimdota Straujuma tikās ar Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils, Viesītes, Salas novada un Jēkabpils pilsētas pašvaldību vadītājiem un pārrunāja bēgļu jautājumu. Pašvaldību vadītāji uzskata, ka patvēruma meklētāji ir jāizkliedē pa Latviju, kā arī atzina, ka jautājums ir jāskata kompleksi, domājot par nodarbinātību un integrāciju. Tikšanās reizē pārrunātas arī dažādas pašvaldību aktualitātes, tostarp izglītības iestāžu darbība. Dienas noslēgumā valdības vadītāja laimdota Straujuma apmeklēja Salas novada lielāko uzņēmumu "Kontekss", kas ražo masīvkoka plātnes, izmantojot bezzaru tehnoloģijas, un kvalitatīvas kokogles.

 

Grāmatu svētkos notika arī Ligitas Ābolnieces grāmatas "Laika saknes vērojot" atvēršana. Grāmata ir par Salas novada vēsturi un mūsu ne tik senām dienām. Vēstījums ir ietilpis gandrīz 400 lappusēs ar neskaitāmiem foto uzņēmumiem.

 

Grāmata izdota divos veidos – cietos un mīkstos vākos. Grāmatu var iegādāties Salas novada pašvaldībā.

 

Komentāri (0-2/2)

  • Inga
    02.07.2018 18:25
    Piedalījusies arī Krustpils novada deputāte Stiebriņa! Jā, vai nu necieņas izrādīšana Straujumai, vai arī "viņa tāpat neko gudru nepateiks". Bet pārlekt no tēmas par nabadzību uz tēmu par bēgļiem ir necieņa no Straujumas pret klātesošajiem.
  • Guest
    02.07.2018 18:25
    Dzirdēju, ka pensionāres (jaunus cilvēkus tur foto arī neredz), interesējusi bēgļu problēma. Varbūt vairāk vajadzētu interesēties par nodarbinātības, uzņēmējdarbības attīstību, eksporta veicināšanu!
    Uzņēmēju, vidusskolas skolēnu tur nebija.
    No deputātiem redzēju Jāni Biti, Sproģi. Kur pārējie?
    No darbiniekiem redzēju Kadžuli un Baumeistaru.
    Ja tāds pasākums notiek Līvānos, tad visi iesaistās.
    Tā ir novada nevēlēšanās veidot pilsonisku sabiedrību.

Atstājiet komentāru