2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Veselības ministrs apmeklē Jēkabpils reģionālo slimnīcu (FOTO)

Veselības ministrs apmeklē Jēkabpils reģionālo slimnīcu (FOTO)

4.septembrī darba vizītē Jēkabpili apmeklēja LR veselības ministrs Dr. Guntis Belēvičs. Ministrs Jēkabpilī apmeklēja reģionālo slimnīcu, tikās ar slimnīcas personālu, pašvaldības vadību, domes deputātiem un apkārtējo novadu vadītājiem.

 


Reģionālajā vizītē Jēkabpils pilsētas pašvaldībā veselības ministrs, Valsts sekretāre Solvita Zvidriņa, Ministra biroja vadītāja Inga Štāle tikās ar Jēkabpils domes priekšsēdētaju Leonīdu Salceviču, domes priekšsēdētāja vietnieku sociālos jautājumos Jāni Raščevski un Jēkabpils reģionālās slimnīcas direktoru Ivaru Zvīdri.

 


Vizītes sākumā Dr. G. Belēvičs apmeklēja Jēkabpils reģionālo slimnīcu, kur iepazinās ar slimnīcā īstenotajiem projektiem veselības jomā laika periodā no 2005. gada līdz 2014. gadam. Ministrs atzinīgi novērtēja slimnīcas paveikto finansējuma piesaistē un projektu realizācijā iepriekšējā plānošanas periodā.
Pēc projektu apskates ministrs Jēkabpils reģionālās slimnīcas konferenču zālē tikās ar medicīnisko personālu un nodaļu vadītājiem, lai konstruktīvi diskutētu par aktuālajiem problēmjautājumiem veselības nozarē.

 


Vēlāk ministrs tikās ar Jēkabpils pilsētas vadību, domes deputātiem, apkārtējo novadu pašvaldību vadītājiem, atbildīgajām personām un medijiem, lai diskutētu par tādiem jautājumiem kā rezidentūras vietu piešķiršanu reģionālajām slimnīcām, atbalsta pasākumiem jaunu speciālistu novirzīšanai un piesaistei reģionos, finansējuma sadali starp ārstniecības iestādēm, iespējām piesaistīt ES fondu finansējumu reģionālajām slimnīcām nākamajā plānošanas periodā, kā arī neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta reorganizāciju.

 


Ministrs uzslavēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības iniciatīvu esot Latvijas Nacionālo veselīgo pašvaldību tīklā, tādējādi sekmējot labas prakses piemēru, pieredzes un ideju apmaiņu starp pašvaldībām, piedaloties dažādu sabiedrības veselības un veselības veicināšanas jautājumu risināšanā lokālā līmenī.
Noslēgumā domes priekšsēdētājs L. Salcevičs pateicās ministram par Jēkabpils apmeklējumu un uzsvēra, ka stabilas pilsētas ilgtspējīgas attīstības un labklājības garants ir fiziski veseli un aktīvi iedzīvotāji. L. Salcevičs atzinīgi vērtēja ministra profesionalitāti veselības jomas problēmjautājumu risināšanā.

 


Informāciju sagatavoja:
Margita Liepiņa
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Jāņa Lāča foto

Atstājiet komentāru