2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Fotoreportāža: Jēkabpilī izskanēja Latgales novada Pūtēju orķestru skate

Fotoreportāža: Jēkabpilī izskanēja Latgales novada Pūtēju orķestru skate

14.martā Jēkabpilī notika XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Pūtēju orķestru Latgales novada skate, kurā piedalījās 12 novadu pūtēju orķestri.

Sveicam jēkabpiliešus - Harija Zdanovska vadīto Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestri „Vitamīns” ar iegūto 1.pakāpi B grupā, bet Aleksandra Piļščikova vadīto Jēkabpils 2.vidusskolas pūtēju orķestri „Intervāls” ar iegūto 2.pakāpi C grupā!

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, kuru plašo programmu - ap 50 pasākumu - veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mūsdienu deju kolektīvu sniegums, kā arī priecēs radošās darbnīcas, teātru izrādes u.c. aktivitātes. Svētku sagatavošanas procesā iesaistīti ap 100 000 skolēnu, bet Svētkos jūlijā Rīgā piedalīsies ap trīsdesmit septiņi tūkstoši dalībnieku no visas Latvijas, kā arī diasporu kolektīvi. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados.

Foto: Jēkabpils Pilsētas Pašvaldība   

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Skļarska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Jaunatnes lietu speciāliste
Tālr.+371 65207319
lasma.sklarska@jekabpils.lv

Atstājiet komentāru