2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Miera skrējiens Jēkabpilī (FOTO) (PAPILDINĀTS)

Miera skrējiens Jēkabpilī (FOTO) (PAPILDINĀTS)

 Pēc plkst. 16.30, 29. jūlijā Jēkabpilī ieradās Miera skrējiens no Pļaviņām un apstājās pie Krustpils Kultūras nama, kur skrējējus sagaidīja pilsētnieki.

Puspiecos pēcpusdienā pirmie sagaidītāji pulcējās Kultūras nama priekšā, vieni gatavi vēlāk pavadīt skrējienu, braucot ar riteņiem, otri – skrienot, tāpat bija neliela daļiņa ziņkārīgo, kuri bija atnākuši uz tikšanos.

Miera skrējiens ieradās policijas ekipāžas pavadībā un apstājās pie nama ieejas durvīm. Sagaidītāji nostājās ietves malā un māja ar karodziņiem. Tika izvilkts lielais karogs, ko turēja starptautiskie dalībnieki. Ievadvārdus teica Jēkabpils Sporta skolas direktors Edgars Lamba, tālāk mikrofons nonāca pie Miera Skrējiena Latvijas posma koordinatoru grupas vadītāja Ginta Pelecka. Pēc uzrunas klātesošajiem ar sevi iepazīstināja Miera skrējiena dalībnieki.

Sadraudzības lāpa tika nodota no rokas rokā, sākot no organizatoriem, turpinot ar dalībniekiem un beidzot ar skatītājiem. Katrs varēja to paturēt rokās, kļūstot par Miera skrējiena idejas daļu – paust labu gribu pasaules gaišajai nākotnei. Kā jau tika ziņos šis skrējiens ir simboliska vēsts par vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem.

Tālāk skrējēju komanda devās ceļā pa Rīgas ielu uz Daugavpils pusi, pie pilsētas robežas skrējiens apstājās un ceļojums tika turpināts ar automašīnu. Nākamais skrējēju mērķis bija Līvāni. Trešdien skrējēji no Līvāniem dodas uz Preiļiem, Daugavpili, Medumiem un tad Zarasu. 30. jūlijā Miera skrējiens noslēdzas Latvijā. 

Atstājiet komentāru