2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpilieši pārstāv Latviju kultūru festivālā Balkrievijā (FOTO)

Jēkabpilieši pārstāv Latviju kultūru festivālā Balkrievijā (FOTO)

No 6. līdz 9. jūnijam Baltkrievijas pilsētā Grodno norisinājās 10. Republikāniskais nacionālo kultūru festivāls, kurā piedalījās arī jēkabpilieši.
 
Grodno iedzīvotājiem bija iespēja aplūkot plašu kultūras programmu, vairāk kā 900 dalībnieku no 35 tautību pārstāvjiem, kas pastāvīgi dzīvo Balkrievijā. Festivālu kuplināja arī viesi, kuri bija ieradušies no tuvākām vai tālākam valstīm un sadraudzības pilsētām, to kopskaits sasniedza 400 personu. Viesu pulkā bija delegācija arī no Jēkabpils Krustpils Kultūras nama - pašdarbnieku kolektīvi "Pastalnieki", "Kreicburga" un kapela "Kreicburgas ziķeri", kas priecēja festivāla apmeklētājus ar spraigu un krāšņu programmu stundas garumā.
 
 
Trīs dienu garajā festivālā Grodno iedzīvotājiem bija iespēja izbaudīt plašu kultūras gammu, kas deva iespēju aplūkot vairāk nekā 35 tautību kultūras programmas un izbaudīt dažādu nacionalitāšu virtuves.
 
Festivāla laikā varēja arī aplūkot, kā izskatās pilsēta, kurā sadzīvo tik plaša spektra kultūras. Svētkos visu iedzīvotāju sejas rotāja labestība un smaids. Pēc tradīcijas festivāla ievadā bija iespēja skatīt dažādu tautu teatra izrādes. Savukārt katra diena noslēdzās ar krāšņām svinībām un pasaulē pazīstamu mākslinieku uzstāšanos. Visā pilsētā valdīja īsta svētku noskana, plaši izgaismotas ielas, kuras piepildīja pilsētnieku un viesu pūļi. Šī svētku sajūtu apliecināja to, cik draudzīgi līdzās pastāv ļoti daudzu dažādas tautas un kultūras.

 

Atstājiet komentāru