2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī, Rīgas ielā uzstādīs vides objektu “Labklājība” (FOTO)

Jēkabpils domes ārkārtas sēdē piešķīra finansējumu 7988 eiro vides objekta “Labklājība”uzstādīšanai. Objekts atradīsies Rīgas ielā 103B pie tirdziņa pilsētas Krustpils daļā. Objekta uzstādīšanas darbi jau ir sākušies.

Pirms lēmuma pieņemšanas deputāts Aivars Kraps (LA) atzīmēja, ka lēmumu pieņem 8.jūlijā par naudas piešķiršanu, bet darbi jau ir sākušies, norādot, ka tā nav laba prakse, sākt darbus pirms vēl piešķirti līdzekļi.

Jēkabpils domes pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs informēja, ka līdzekļi objekta pamatnes izbūvei jau bijuši, kā atlikums no darbiem Kena parkā un ar domes lēmumu tiek noteikta tikai finansējuma maiņa, nevis līdzekļi piešķirti no jauna. Viņš piebilda, ka aizrādījums tiek ņemts vērā. Raits Sirmovičs sacīja, ka  2020.gada 2.septembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā tika noslēgts līgums par telpiska vides objekta izgatavošanu, piegādi un uzstādīšanu Rīgas ielā 103B, Jēkabpilī. Lai varētu veikt izgatavotās skulptūras uzstādīšanu, nepieciešama teritorijas labiekārtošana un pamatnes būvdarbu veikšana. Iepriekšminēto darbu veikšanai nepieciešams finansējums 7987,36 euro apmērā, ko iespējams novirzīt no plānotā pasākuma “Kena parka labiekārtošanas darbi (strūklakas uzstādīšana parka dīķī, krastu labiekārtošana, zāliena atjaunošana, gājēju celiņu izbūve, šūpoļu un vides objekta "Gredzeni" uzstādīšana)”, jo ir izveidojusies finansējuma rezerve pašvaldības budžeta tāmē “Pilsētas noformējums un labiekārtošana”.

Nākošajos 2021.gada budžeta grozījumos paredzēts iekļaut lēmumā minēto finansējumu tāmē “Pilsētas noformējums un labiekārtošana”, novirzot to no plānotā pasākuma “Kena parka labiekārtošanas darbi”, vides objekta uzstādīšanai.

Vides objekts – alumīnija lējuma skulptūra – ir paredzēts novietot zaļajā zonā starp diviem gājēju celiņiem pirms tirdziņa. Projekta risinājumi paredz betona pamatnes izbūvi vides objekta novietošanai un laukakmens seguma izbūvi zaļās zonas vietā, lai tiktu nodrošināta piekļuve vides objektam pa cieto segumu. Vides objekts – alumīnija lējuma skulptūra ir izgatavota mākslinieku darbnīcā, uzstādīšana notiek pieskrūvējot to pie izbūvējamās betona pamatnes. Skulptūras kopējo viedols izgatavots no lieta alumīnija, monēta no bronzas un pamatni izgatavot no betona. Šie materiāli nodrošina noturību pret ārējās vides ietekmi, ir viegli kopjami un droši. Skulptūra stiprinās pie betona pamatnes, kas ir iestrādāta 1.20 m dziļi zemē ar armētu enkura stiprinājumu, lai nodrošinātu objekta stabilitāti, pašsvara, vēja slodžu, klimatisko u.c. apstākļu ietekmē.

Darbus objektā veic SIA "Jēkabpils pakalpojumi".

Foto: Radio1.lv un SIA "Jēkabpils pakalpojumi"

Komentāri (0-5/5)

  • Ana
    14.07.2021 17:26
    Kārtējā naudas izsviesana
  • Essss
    10.07.2021 09:49
    Pilsētniece:
    Kāda bezgaumība!
    Māksla ir kā dzīve un dzīvē jau nav tikai slaidie un modeļtipa cilvēki, ir dažādi. Mākslā visos laikos attēloti dažādi cilvēki. Rembranta gleznās ir daudz korpulences. Vai tāpēc par Rembrantu Jūs arī teiktu - kāda bezgaumība?
  • Pilsētniece
    10.07.2021 08:45
    Kāda bezgaumība!
  • Sofija
    09.07.2021 22:41
    Vai miesās dūšīga sieviete ir "Labklājība"????
  • poga
    09.07.2021 18:10
    Man patīk. Forši, ka beidzot paradās vienkārši objekti, jo tās krāces un ābeles jau ir noriebušās

Atstājiet komentāru