2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Leimaņu pagastā deg auto, Jēkabpilī – dūmvads vienstāvu dzīvojamā mājā

Leimaņu pagastā deg auto, Jēkabpilī – dūmvads vienstāvu dzīvojamā mājā

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.


Plkst. 15.14 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Leimaņu pagastu, kur dega vieglā automašīna pilnā 6 m2 platībā. 

Plkst. 18.18 Dobeles daļas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Arāju ielu Dobelē, kur dega vienstāva saimniecības ēka, kurā atradās pirts, garāža un malkas šķūnis. Ugunsgrēkā dega jumts un tā konstrukcijas virs pirts 30 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 20.38.

Vakar no rīta Smilgu ielā Jēkabpilī vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Pusdienlaikā Viskaļu ielā Jelgavā sodrēji 1 m2 platībā dega divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā. 

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. 

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 40 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru