2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī, bērnudārzā ”Kāpēcītis” aizdedzies elektroskapis, evakuēti bērni un pedagogi (FOTO)

Radio1.lv saņēma aculiecinieka sūtītus foto un informāciju, ka šodien Jēkabpilī, bērnudārzā “Kāpēcītis”, iespējams, izcēlies ugunsgrēks, jo pie iestādes vērojamas ugunsdzēsēju automašīnas, ātrās neatliekamās palīdzības auto, kā arī notiek bērnu un darbinieku evakuācija.

Radio1.lv sazinājās ar VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecāko inspektori Zemgales reģionā Viktoriju Gribusti, lai noskaidrotu, kas iestādē noticis.

Viktorija Gribuste informēja, ka šodien plkst. 14.25 VUGD saņēma informāciju, ka izglītības iestādē Jēkabpilī ir notikusi aizdegšanās elektrības sadales skapī. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja telpas un konstatēja, ka pirmā stāva elektrosadales skapja telpā ir sadūmojums, kas nav izplatījies tālāk uz iestādes telpām. Atklāta degšana vairs nenotika, bija deguši vadi 0,5 m2 platībā. Daļa bērnu un pedagogu jau bija evakuējušies no ēkas un pārējo evakuēšana turpinājās.

Viktorija Gribuste piebilda, ka ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja un vēdināja telpas un pamazām bērni un pedagogi var atgriezties atpakaļ ēkā.

Aculiecinieks informēja, ka notikuma vietā sākotnēji strādāja divas VUGD brigādes, pēc tam atbrauca vēl divas. Taču, acīmredzot pārliecinoties, ka ugunsgrēks likvidēts, tās ilgi neuzkavējās un devās prom.

Aculiecinieka foto

Atstājiet komentāru