2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī ugunsgrēkā gāja bojā viens, cieta viens, evakuēti - trīs un izglābti – septiņi cilvēki (PAPILDINĀTS)

Jēkabpilī ugunsgrēkā gāja bojā viens, cieta viens, evakuēti - trīs un izglābti – septiņi cilvēki (PAPILDINĀTS)

(Papildināts ar policijas sniegto informāciju, pievienota pēdējā rindkopa)

Šorīt plkst. 4.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jēkabpilī, kur daudzdzīvokļu ēkā dega dzīvokļa ārdurvis un sadzīves mantas 10m2 platībā, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa iznesa divus cilvēkus, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Diemžēl viena cilvēka dzīvību glābt neizdevās, bet otrs – ugunsgrēkā cieta. Ugunsdzēsēji glābēji no pārējiem dzīvokļiem evakuēja trīs cilvēkus, bet izglāba vēl septiņus cilvēkus. Darbi notikuma vietā noslēdzās plkst. 07.32. 

Nevienā no dzīvokļiem nebija uzstādīti dūmu detektori.

VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par savu, tuvinieku un arī kaimiņu drošību un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus! 

Aizvadītajās divās diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 88 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, 39 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa portālu Radio1.lv informēja, ka , 19. novembrī ap pulksten 4.44 Jēkabpilī, Pils rajonā, tika konstatēts, ka deg kāda dzīvokļa ārdurvis. Notikuma vietā gāja bojā vīrietis, bet sieviete ar diagnozi – tvana gāzes saindēšanās – tika ievietota ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess. 

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru