2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Salā deg sodrēji dūmvadā, Jēkabpilī – sadzīves mantas, bet Aknīstē dīvāns

Salā deg sodrēji dūmvadā, Jēkabpilī – sadzīves mantas, bet Aknīstē dīvāns

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Vakar no rīta Salas novada Salas pagastā viestāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Ar tehniskās sāls palīdzību ugunsgrēks tika nodzēsts. 

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Plkst. 13.03 ugunsdzēsēji glābēji devās uz R.Blaumaņa ielu Jēkabpilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva garāžā dega sadzīves mantas 2 m2 platībā. 

Plkst. 15.57 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Augšzemes ielu Aknīstē, kur divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega dīvāns un sadzīves mantas 12 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki. 

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 31 izsaukumu – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru