2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī ugunsgrēks dzēsts piecstāvu mājā, Viesītē – degoša automašīna

Jēkabpilī ugunsgrēks dzēsts piecstāvu mājā, Viesītē – degoša automašīna

Pagājušajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.maija plkst. 6.30 līdz 8.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 11 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, portālu Radio1.lv informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Vakar no rīta Raiņa ielā Viesītē dega vieglā automašīna 5 m2 platībā. 

Plkst. 10.04 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kalnciema ceļu Jelgavā, kur saimniecības ēkā dega sadzīves mantas, jumts un blakus esošā siltumnīca kopumā 20 m2 platībā. 

Pēcpusdienā Bebru ielā Jēkabpilī piecstāvu dzīvojamā mājā uz trešā stāva dzīvokļa balkona dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. 

Plkst. 14.58 Tukuma ugunsdzēsēji glābēji devās uz Zemītes ielu Tukumā, kur dega malkas grēda un automašīnas riepas 36 m2 platībā, kā arī vieglā automašīna 1 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc divām stundām. 

Plkst. 22.34 Bauskas, Vecumnieku un Iecavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Vecumnieku novada Vecumniekiem, kur dega šķūnis pilnā 30 m2 platībā. Šķūnī tika turēti truši un sadzīves mantas. Ugunsgrēkā gāja bojā trīs truši. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 00.42.  

Strautu ceļā Jelgavā dega meža zemsedze 900 m2 platībā. Savukārt, Dobeles novada Zebrenes pagastā dega kūla viena hektāra un meža zemsedze 6000 m2 platībā, bet Auru pagastā – meža zemsedze 5000 m2 un kūla 2000 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama, aizliegta un sodāma! Iestājoties sausākam laikam, ugunsgrēka platības kļūst arvien lielākas  un liesmas nereti pārņem arī jaunaudzes un mežus! Ja nodedzinātās zāles vietā pēc laika izaug jauna, tad nodegušā meža atjaunošanai ir nepieciešami gadu desmiti!

Atstājiet komentāru