2024.gada 17. aprīlis

Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” šonedēļ pacientiem sāk sniegt veselības aprūpes plānveida pakalpojumus

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” šonedēļ pacientiem sāk sniegt veselības aprūpes plānveida pakalpojumus

Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova, tiekoties attālināti preses konferencē ar vietējo mediju žurnālistiem, informēja, ka no šīs nedēļas pakāpeniski atjaunos  plānveida veselības aprūpes pakalpojumus – radioloģiskos izmeklējumus un pirmreizējas vizītes pie atsevišķiem speciālistiem. 

Veselības ministrija iepriekš ziņoja, ka valstī plānveida veselības aprūpes pasākumi atsākas jau no 20.aprīļa. Margarita Meļņikova skaidro, ka uzreiz tos atsākt nebija iespējams, tāpēc pagājušās nedēļas laikā notika gatavošanās plāveida pacientu pieņemšanai.

“Tā uzreiz no 20. aprīļa viss nevarēja atsākties, jo katra slimnīca to dara pakāpeniski atbilstoši savai kapacitātei. Jēkabpils reģionālajā slimnīcā kopā ar ārstiem un poliklīnikas vadību strādājām pie pacientu plūsmas atjaunošanas plānošanas, jo tai jābūt pēc iespējas drošākai pacientiem un ārstniecības personālam. No 28. aprīļa tiek atsākti radioloģiskie izmeklējumi, kā to arī paredz Veselības ministrijas rīkojums, un tie būs pieejami ar ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījumu. Bet jāņem vērā, ka vispirms tiks apzvanīti tie pacienti, kuriem šie izmeklējumi tika atcelti martā. Tas nozīmē, ka uzreiz jauni pieraksti netiks apkalpoti. Ja cilvēks piezvanīs, lai stātos rindā uz izmeklējumu, viņu pierakstīs uz tālāku laiku, bet vispirms izmeklējumus nodrošinās pacientiem, kuri uz tiem bija iestājušies rindā pirms ārkārtas situācijas. Tādā veidā tiek organizēta rinda. Būs arī iespēja doties pie atsevišķiem speciālistiem uz pirmreizējo vizīti. Savukārt hroniskie pacienti sākotnēji tiks konsultēti attālināti, un tad, ja attālināti nevarēs atrisināt pacienta problēmu, speciālists viņu pierakstīs uz pieņemšanu. Šī kārtība hroniskiem pacientiem paliek nemainīga. Tāpat pacientu pieņemšanas kārtība nemainīsies personām, uz kurām attiecas „zaļā koridora” priekšrocības, traumas guvušajiem, grūtniecēm un onkoloģiskajiem pacientiem,” sacīja Margarita Meļņikova.

Bez iepriekš nosauktās rentgenoloģijas un datortomogrāfijas slimnīcā pakāpeniski atjaunoti arī citi pakalpojumi, piemēram, pirmreizējas neirologa, oftalmologa, kardiologa un citu speciālistu konsultācijas.  Nepieciešamo palīdzību saņem arī grūtnieces, “zaļā koridora” pacienti, HIV/AIDS un tuberkulozes un citi pacienti. Iespēju robežās konsultācijas tiks sniegtas attālināti.

Veselības ministrijas rīkojums noteic, ka plānveida pakalpojumu sniegšana ārstniecības iestādēs norisinās no pulksten 9.00 līdz 16.00, nosakot pacientam precīzu ierašanās laiku, gan pacientiem, gan mediķiem jālieto individuālie aizsardzības līdzekļi, turklāt pēc katras pacienta vizītes obligāti jāveic dezinfekcijas pasākumi.

Jau ziņots, ka no 20. aprīļa, atbilstoši veselības ministres izdotajam rīkojumam, tiek paplašināta plānveida veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība, kas tiek nodrošināta, stingri ievērojot piesardzības pasākumus. 

No 20. aprīļa ārstniecības iestādes papildus esošajiem ārstniecības pakalpojumiem atsāka sniegt arī šādus plānveida veselības aprūpes pakalpojumus: 

- valsts organizētā krūts vēža skrīninga izmeklējumus (mamogrāfiju); 
- ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu ehokardiogrāfijas, ultrasonogrāfijas, rentgenoloģijas, datortomogrāfijas, doplerogrāfijas, kodolmagnētiskās rezonanses, elektrokardiogrāfijas (tai skaitā Holtera monitorēšanas), veloergometrijas un elektroencefalogrāfijas izmeklējumu veikšanu; 
- pirmreizējas endokrinologa, kardiologa, reimatologa, pneimonologa, oftalmologa un neirologa konsultācijas; diabētiskās pēdas aprūpi; zobārstniecībā uzsākto zobu slimību ārstēšanas procesa un iesākto protezēšanas darbu pabeigšanu un ortodontisko ārstēšanu.

Atstājiet komentāru