2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī jau ceturto reizi norisināsies akcija “Dzīvo vesels”

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā otrdien preses konferencē informēja par labdarības akcijas “Dzīvo vesels” norisi. Šogad tā iecerēta Ziemassvētku gaidīšanas klusajā laikā - Adventes trešajā nedēļā no 11. līdz 13.decembrim Jēkabpils reģionālajā slimnīcā un norisināsies jau ceturto reizi. Akcijas pirmajā dienā notiks konsultācijas, bet otrajā un trešajā dienā – operācijas, savukārt podologa konsultācijas būs pieejamas visas trīs dienas. Labdarības akcija “Dzīvo vesels”, iesākoties 2016. gadā, bija unikāla ne tikai Jēkabpilī, bet visā Latvijā un savu unikalitāti saglabājusi joprojām.

Labdarības akcijai veltītajā preses konferencē piedalījās akcijas iniciators Dr. Kaspars Ūdris, Jēkabpils mērs Aivars Kraps, Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola, SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova un valdes loceklis Renārs Putniņš.

Akcijas iniciators ārsts – traumatologs ortopēds Kaspars Ūdris informēja, ka arī šogad akcija pulcēs traumatologus, ķirurgu, anesteziologus, ultrasonogrāfu, podologu jeb pēdu aprūpes speciālistu un medicīnas personālu, lai bez maksas strādātu sabiedrības labā - sniegtu konsultācijas un nodrošinātu nepieciešamās ķirurģiskās manipulācijas Jēkabpilī un apkārtējos novados dzīvojošiem pensionāriem, invalīdiem, politiski represētām personām.

Šogad labdarības akcijā piedalīsies 12 ārsti, kas ir vairāk nekā iepriekšējos gadus, kopskaitā sniedzot 300-350 konsultācijas un veicot 20 operācijas. Akcijas “Dzīvo vesels” norisi nodrošinās starptautiska ārstu komanda: Latvija: Traumatologi-ortopēdi - Dr. Kaspars Ūdris (Jēkabpils reģionālā slimnīca), Dr. Aldis Šperliņš (Jēkabpils reģionālā slimnīca), Dr. Aigars Vugulis,
Dr. Dmitrijs Kirejevs; ķirurgs - Dr. Jānis Danevičs (Jēkabpils reģionālā slimnīca); anesteziologi - Dr. Āris Graudiņš, Dr. Edīte Meldere (Jēkabpils reģionālā slimnīca); podologs - Anete Meinarte; Lietuva: traumatologs-ortopēds - Dr. Viktors Jermolajevs; Ukraina: traumatologi-ortopēdi: Dr. Ruslans Sergijenko, Dr.Anna Sergijenko (traumatologs un ultrasonoskopijas speviālists), Dr.Maksims Golovaha; Krievija: traumatologs-ortopēds - Dr. Oļegs Miļeņins, kā arī ārstu palīgi no Ogres, Rīgas  un Saldus, operācijas māsas no Jēkabpils un Jelgavas.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība budžetā šogad akcijas norisei atvēlēti 5000 eiro, labdarības akcijas organizatori cer, ka kopumā tiks saziedoti ap 20 000 eiro, kas nepieciešami medikamentiem un medicīnisko manipulāciju nodrošināšanai. Novadu pašvaldības, uzņēmēji un iedzīvotāji aicināti ziedot labdarības akcijas norisei, naudu ieskaitot nodibinājuma “Jēkabpils slimnīcas atbalsta fonds” kontā, reģistrācijas Nr. 40008199604, konts: Luminor/ AS DNB banka, konta Nr. LV25RIKO0002013276462, ziedojuma mērķis: akcija “Dzīvo vesels”.

Jau otro gadu akciju finansiāli atbalsta Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecība Latvijā, vēstniece Hanana Halfana Obaid Ali Al Madhani. Jēkabpils mērs Aivars Kraps preses konferencē sacīja, ka Apvienoito Arābu Emirātu vēstniece Latvijā apliecinājusi, ka atbalstīs akciju “Dzīvo vesels” arī šogad un turpmākos gadus un izteikusi atzinību un apbrīnu akcijas organizatoriem. Vēstniece apliecinājusi, ka cilvēki viņas valstī ir informēti par šādas labdarības akcijas norisi Jēkabpilī Latvijā.

Laikā no 27.novembra līdz 9.decembrim iedzīvotāji, kas atbilst akcijas dalībnieku statusam, varēs zvanīt uz Jēkabpils poliklīniku un pieteikties konsultācijām pie akcijā iesaistītajiem ārstiem. Tālruņa numurs uz kuru zvanīt un pieteikties tiks izziņots neilgi pirms 27.novembra.

Foto no preses konferences veltītas labdarības akcijai "Dzīvo vesels" un no Jēkabpils mēra un akcijas iniciatora tikšanās ar AAE vēstnieci Latvijā.
Foto: Radio1.lv un jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Hallo!!!
    14.12.2019 01:04
    Vai tad mūsu valstī veselības aprūpe nav bez maksas?

Atstājiet komentāru