2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils vicemēra Aivara Krapa pārstāvētā partija pievienosies Ingūnas Sudrabas jaunizveidotajai partijai “Atmoda”

Jēkabpils vicemēra Aivara Krapa pārstāvētā partija pievienosies Ingūnas Sudrabas jaunizveidotajai partijai “Atmoda”

Politiskā partija "No sirds Latvijai" (NSL) turpmāk darbosies ar nosaukumu "Atmoda". Partijas reorganizācijas plāns paredz arī apvienošanos ar līdzīgi domājošiem politiskiem spēkiem – tie esot Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), Kristīgi demokrātiskā savienība (KDS) un "Gods kalpot mūsu Latvijai".

Radio1.lv Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietniekam Aivaram Krapam, kurš pašvaldībā ievēlēts no partijas “Gods kalpot mūsu Latvijai” (GKML), lūdza komentēt lēmumu par šādu apvienošanos. 

“Šāds lēmums pieņemts nupat notikušajā partijas kongresā. Šie visi četri politiskie spēki – NSL, LSDSP, KDS un GKML ir nelielas partijas, varbūt izņemot LSDSP, kas ir skaitliski lielāka, kuru darbības principi ir līdzīgi. Apvienojoties veidosies lielāks politiskais spēks – partiju apvienība “Atmoda”. Pagaidām vēl visi minētie politiskie spēki nav apstiprinājuši vai pievienosies partiju apvienībai “Atmoda”. Manis pārstāvētā partija GKML šādu lēmu jau ir pieņēmusi. Politisko partiju apvienības “Atmoda” izveidošana vēl ir procesā,” stāsta Aivars Kraps.

Aģentūra LETA ziņo, ka lēmumu par partijas nosaukuma maiņu NSL partijas biedri vienbalsīgi pieņēmuši 31.janvāra kopsapulcē. Partijas reorganizācija tostarp paredz apvienošanos ar domubiedriem no citiem politiskajiem spēkiem, lai tādējādi kopīgi saglabātu tradicionālo, latvisko kultūrvidi un neatkarīgu Latvijas valsti, kur galvenās ir Latvijas tautas intereses un ģimenes vērtības, uzsvērts partijas paziņojumā.

Tuvākajā laikā kļūšot zināms, kuras partijas līdz ar NSL pieņems oficiālu lēmumu par apvienošanos "Atmodā". Tam sekošot savstarpēja reorganizācijas līguma noslēgšana, kas paredzēs divu gadu pārejas posmu, kura laikā visās partijas "Atmoda" struktūrās pēc paritātes principa tiks ievēlēti pušu pārstāvji.

"Domubiedri, kuri mūs uzrunāja, ir no trim partijām: LSDSP, KDS un GKML. Ja paņemam šo partiju programmas, redzams, ka tās ar mūsējo sakrīt par gandrīz 90%, ja ne visiem 100%. Šo partiju aktīvie cilvēki turpina dzīvot aktīvu politisko dzīvi, pirmajā vietā liekot tās vērtības, kas ir arī mūsu partijas kodola vērtības," uzsvēra NSL valdes priekšsēdētāja Inguna Sudraba.

Aģentūrai LETA Sudraba skaidroja, ka lēmums par NSL reorganizāciju nenozīmē atteikšanos no līdzšinējām vērtībām, bet tā ir pāreja nākamajā pakāpē, lai ar līdzīgi domājošajiem izveidotu lielāku politisko spēku. "Tā ir savas pārliecības demonstrēšana, ka mēs šeit neatrodamies tikai kaut kādam īsam mirklim, kad ceļi saveda kopā, kaut kas sanāca, nesanāca, un pēc tam šķiramies. Es domāju, ka spēka parādīšana ir spējā paraudzīties plašāk un tālāk, nekā līdz šim," sacīja Sudraba.

Paziņojumā uzsvērts, ka iedzīvotāju zemais ekonomiskās drošības līmenis esot izraisījis apburto loku, kad darbspējīgā vecuma pilsoņi pamet valsti, kā rezultātā sarūk investīcijas izglītībā un sociālajā jomā, ieguldījumi ģimenēs ar bērniem, kas savukārt pastiprina demogrāfisko krīzi, izraisa jaunu emigrāciju, veicina nesamērīgu nodokļu politiku un nacionālo uzņēmumu pārcelšanos uz kaimiņu valstīm.

Tāpēc būtiski "Atmodas" programmā ietvertie rīcības virzieni nacionālas Latvijas valsts ilgtspējīgai attīstībai esot valsts faktiskās suverenitātes un tautas pašnoteikšanās nodrošināšana neatkarīgu Eiropas valstu savienībā, cilvēka drošības, tiesiskuma, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, kvalitatīvas izglītības, sociālo un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības veicināšana, katras ģimenes un līdz ar to visas tautas stipruma, labklājības un garīgās bagātības vairošana, manipulēšanas ar tautas apziņu novēršana, norādīts partijas paziņojumā.

"Izpratnes par to, kas ir vērtīgs, noteikti atšķiras, taču tā viena fundamentālā kopīgā vērtība, ko es uzskatu par lielāko vērtību, ir mūsu valsts. Un ikviens ir līdzatbildīgs par to, kādā valstī mēs dzīvojam. Un ja mēs spējam būt tik ļoti pozitīvi pašpietiekami, pozitīvi stipri un arī brīvi, daudzas pārmaiņas ir realizējamas un iespējamas. Latvijas sabiedrībā ir maz patiesi brīvu cilvēku, kurus nevar ietekmēt, un kuri nav no kāda atkarīgi. Bet, jo stiprāki būsim, jo brīvāki būsim. Es domāju, ka kopā mēs varam izdarīt ļoti daudz," uzsvēra Sudraba.

NSL 13.Saeimas vēlēšanās Saeimā neiekļuva, iegūstot 0,84% vēlētāju atbalstu. Savukārt LSDSP, KDS un GKML 13.Saeimas vēlēšanās startēja vienā sarakstā, Saeimā neiekļūstot un iegūstot 0,2% vēlētāju atbalstu.

Komentāri (0-3/3)

  • ES
    06.02.2019 21:03
    Kremļa atmoda?
  • domnieks
    06.02.2019 16:54
    dzimt gaiša doma.
  • inpromo
    06.02.2019 16:18
    Ilustratīvais foto - episks..

Atstājiet komentāru