2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Valentīna: Es aizeju pie Daugavas, parunājos ar upi un lūdzu atdot vīru… Neapmierina gausā bezvēsts pazudušā Jāņa Geņa meklēšana

Valentīna: Es aizeju pie Daugavas, parunājos ar upi un lūdzu atdot vīru… Neapmierina gausā bezvēsts pazudušā Jāņa Geņa meklēšana

“Jau mēnesis pagājis un klusums, neviens neko nedara, jāmeklē laikam man pašai, jāiznomā laiva un jāmeklē viņš,” tādu ierakstu sestdien sociālajā vietnē Facebook publicēja Valentīna, kuras vīrs Jānis Genis pagājušā gada 20.decembrī Jēkabpilī pazuda bezvēsts.



Sarunā ar Radio1.lv Valentīna stāsta, ka mēneša laikā vairākkārt vērsusies Jēkabpils policijas iecirknī, interesējusies, kā norit bezvēsts pazudušā vīra meklēšana. Saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem tikties klātienē ar izmeklētāju viņai ne reizi nav izdevies,  dežurants ikreizi solījis, ka nodos izmeklētājam informāciju un, ka viņai noteikti piezvanīs, bet tā arī neviens no kārtības sargiem ar viņu nav sazinājies un viņa nezina, kā norit viņas bezvēsts pazudušā vīra meklēšana un vai vispār kaut kas tiek darīts, kā arī nav informēta, kura izmeklētāja pārziņā ir šī lieta. Valentīna nevēlas daudz, tik vien, lai atbildīgais policijas darbinieks piezvana vai uzaicina uz sarunu un sniedz kaut skopu informāciju, kā norit izmeklēšana. 

Ir versija, ka Jānis Genis noslīcis Daugavā, ielecot upē no tilta. Aculiecinieki viņu redzējuši, stāvot aiz tilta margām, runājot pa telefonu un žestikulējot, pēc visas spriežot, Jānis Genis ar kādu strīdējies. Aculiecinieki centušies lēnām viņam tuvoties, lai panāktu, ka jaunais cilvēks atgriežas uz tilta, bet neko nav varējuši izdarīt, viņš ielēcis upē. Tikusi izsaukta policija un glābēji, taču pārmeklējot upes krastus notikuma brīdī un nākamā dienā, vīrieša līķis nav atrasts un viņš izsludināts meklēšanā, kā bezvēsts pazudis.

Ar ko bijusi jaunā vīrieša pēdējā saruna uz tilta, stāvot aiz margām mirkli pirms ielek’sanas up’e, nav zināms. Kad sieva zvanījusi, viņš vairs nav atbildējis. Policija sliecoties šo gadījumu nodēvēt par pašnāvību, Valentīna tam nepiekrīt, jo vīram nav bijis iemesla negribēt dzīvot. Mājās ir nesen dzimis mazulis, kuru vīrs labprāt auklējis. Tuvinieki un draugi ir pārliecināti, ka jaunā vīrieša rīcību izprovocējusi pēdējā telefonsaruna ar nezināmo personu. Tāpat arī paliek neatbildēts jautājums, kāpēc uz tilta pār Daugavu jāizvieto novērošanas kameras, ja policija nereaģē, redzot, kad kāds pārkāpis margām ilgāku laiku tur stāv un grasās lekt upē, bet atbrauc tikai tad, kad kārtības sargus izsauc aculiecinieki?

Valentīnas atbalstam sasparojušies biedrības māmiņu klubs “Atspulgs” pārstāvji, kā arī brīvprātīgie palīgi, kas sazinājušies ar bezvests.lv. Bezvēsts pazudušo meklēšanas organizācija solījusies palīdzēt, bet šobrīd meklēšana neesot iespējama, jo gar Daugavas krastiem ir ledus un doties ar laivu upē nevar, tāpat arī patlaban neesot droši veikt meklēšanas darbus upes krastos.

Māmiņu klubs “Atspulgs” ir palīdzējis Valentīnai sameklēt advokātu un plānots, ka nākamās nedēļas sākumā viņa ar to kopā dosies uz policiju, lai noskaidrotu, kā virzās bezvēsts pazudušā Jāņa Geņa meklēšana.

Valentīna atzina, ka šī mēneša laikā bieži aizejot līdz Daugavai un domās runājoties ar upi, lūdzot atdod vīru, ja vien viņš ir gājis bojā noslīkstot. Taču kamēr bezvēsts pazudušais nav atrasts miris, kaut niecīga, bet ir cerība, ka varbūt viņš nav gājis bojā un, iespējams, atgriezīsies.


Saistītas ziņas: VUGD Jēkabpils brigade Daugavā meklē no tilta upē ielekušu vīrieti, bet neatrod (PAPILDINĀTS)

Valsts policijas Jēkabpils iecirknis meklē bezvēsts prombūtnē esošo Jāni Geni

Komentāri (0-2/2)

  • Valentīna smalkā
    24.01.2021 22:45
    No 21 datumam līdz 23 datumam nebīja aisalusi es braukaju pie daugavas var teikt katru dienu ja tagat viņa ir aisalusi bet kāpēc viņi nemeklēja tad sakuma tos datumus 21 22 23 bija tad daugava bez ledus un šodien mēs bijām 24 datumā salasijusies un saviem spekiem braukajam cik varējām un skatītājiem kur tik varējām piekļūt nu bez rezultātiem jo viscaur ladus ir
  • Rasma
    24.01.2021 13:12
    Jūtu līdzi, pārdzīvoju, bet ... neviens aizsalušā upē neko neatradīs. Ņemot vērāDaugavas straumi, tas cilvēks ir ļoti tālu aiznests. Diemžēl... Un neviens nav vainojams, ne policija, ne glābēji

Atstājiet komentāru