2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī, pieķer pusaudzi braucot ar velosipēdu bez vadīšanas tiesībām, Salā – divus velosipēdistus pamatīgā alkohola reibumā

Jēkabpilī, pieķer pusaudzi braucot ar velosipēdu bez vadīšanas tiesībām, Salā – divus velosipēdistus pamatīgā alkohola reibumā

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 15 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā reģistrēti 11 administratīvie pārkāpumi, tai skaitā 4 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 11. jūlijā Jēkabpilī 13 gadīgs jaunietis vadīja velosipēdu pa Dolomīta ielu un pārbaudes laikā tika konstatēts, ka viņam nav velosipēda vadīšanas tiesību. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Valsts policija atgādina, ka piedalīties ceļu satiksmē ar velosipēdu patstāvīgi personai vecumā no 10 līdz 17 gadiem atļauts, ja tai ir velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Personām, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, velosipēda vadīšanai transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nav nepieciešamas. Piedalīties ceļu satiksmē ar velosipēdu pilngadīgas personas pavadībā pa ietvēm, velosipēdu ceļiem un citām vietām ceļu satiksmē, kur atļauta tikai velosipēdu un gājēju kustība, bērniem atļauts neatkarīgi no to vecuma, bet pa brauktuvi - no septiņu gadu vecuma. Dzīvojamās zonās, daudzdzīvokļu namu pagalmos un vietās, kur nebrauc mehāniskie transportlīdzekļi, bērniem neatkarīgi no to vecuma piedalīties ceļu satiksmē ar velosipēdu atļauts patstāvīgi.

Kā liecina sākotnējā informācija, 11. jūlijā Jēkabpils novada Salas pagastā vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 2,91 promiles reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un velosipēdistam piemērots naudas sods 170 eiro. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 11. jūlijā Jēkabpils novada Salas pagastā vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 1,83 promiļu reibumā. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un velosipēdistam piemērots naudas sods 170 eiro.

Atstājiet komentāru