2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Veļas mašīna ar žāvētāju vai klasiskais modelis – kuru izvēlēties?

Veļas mašīna ar žāvētāju vai klasiskais modelis – kuru izvēlēties?

Ja apsverat domu par jaunas veļas mašīnas iegādi, ļoti iespējams, ka milzīgais piedāvājums ir radījis apmulsumu. Tik daudz dažādu modeļu, ražotāju un funkciju! Kā lai izvēlas īsto? Nozīme ir ne tikai cenai, energoefektivitātei un piedāvātajām programmām, bet arī veļas mašīnas veidam, kas vislabāk atbilst Jūsu vajadzībām un mājoklim.

Varbūt Jūsu uzmanību ir pievērsusi veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju? Šajā rakstā salīdzināsim to ar klasisko veļas mašīnu, lai Jūs varētu izvērtēt, kurš no veidiem ir Jums piemērotāks.
Ietilpība un veļas mašīnas izmērs

Gan veļas mašīnām ar žāvētāju, gan arī klasiskajiem modeļiem ietilpību nosaka kilogramos, proti, cik daudz veļas tajā iespējams izmazgāt vienā reizē. Jāņem vērā, ka veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju ietvers divus ietilpības
parametrus. Viens no tām atbilst mazgāšanas, bet otrs - žāvēšanas ciklam.

Žāvētāja ietilpība parasti ir mazāka par mazgāšanas cikla ietilpību. Piemēram, izmazgāt iespējams 8 kg veļas, bet izžāvēt – 5 kg un tamlīdzīgi. Augstākās klases veļas mašīnām ar žāvētāju abas ietilpības mēdz būt līdzīgā apjomā.
Tajā pašā laikā, lai arī ietilpība var atšķirties, šī ir viena iekārta, kas ietver divus sadzīves tehnikas modeļus. Tas nozīmē, ka arī tās novietošanai ir nepieciešams divreiz mazāk vietas, nekā tad, ja Jūs izvēlētos standarta veļas mašīnu un žāvētāju. Tāpēc, ja Jūsu mājoklis vai telpa ir neliela, šī noteikti būs prātīga izvēle.

Mazgāšanas, centrifūgas un žāvēšanas kvalitāte

Tā kā gan klasiskā veļas mašīna, gan arī veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju izmanto vienu un to pašu tehnoloģiju mazgāšanas un centrifūgas lietošanas procesā, šajā ziņā izteiktu atšķirību nav. Modeļi ar žāvētājiem dažkārt tiek atzīti par labākiem mazgāšanas un skalošanas ziņā, it īpaši, attiecībā uz sintētiskiem audumiem. Savukārt žāvēšanas jauda var nebūt tik augsta kā atsevišķi stāvošajos modeļos.
Lai arī mūsdienās daudzas veļas mašīnas – žāvētāji ir aprīkoti ar modernām programmām un sensoriem, kas padara žāvēšanas procesu ātrāku, ir modeļi, kuros apģērbs tiek žāvēts salīdzinoši ilgi. Tādēļ, ja Jums ir svarīgi, lai sausas drēbes varētu iegūt pēc iespējas ātrāk, izvēlieties augstākas klases modeli, vai arī aplūkojiet, kādi atsevišķie žāvētāji ir pieejami. Interneta veikala 220.lv piedāvājumā ir gan veļas mašīnas ar žāvētājiem, gan arī atsevišķie modeļi.

Energoefektivitāte un ūdens patēriņš

Kombinētās veļas mašīnas energoefektivitāti mēra no A līdz G klasei, savukārt klasiskajiem modeļiem tās vērtē no A+++ līdz D klasei. Raugieties, lai izvēlētos pēc iespējas augstāku klasi, jo tā samazināsiet ikdienas izmaksas. Tāpat vērts aplūkot arī elektrības patēriņu gadā, ko mēra kWh/annum. Jo zemāks šis skaitlis, jo zemāki būs Jūsu elektrības rēķini. Protams, mūsdienās lielākā daļa sadzīves tehnikas modeļu ir veidoti tā, lai nodrošinātu augstu energoefektivitāti.

Runājot par ūdens patēriņu, starp abiem sadzīves tehnikas veidiem ir novērojamas atšķirības. Visbiežāk veļas mašīnas – žāvētāji patērēs vairāk ūdens. Dažādiem modeļiem tas, protams, var atšķirties.
Kuru no veidiem izvēlēties?

Šis lēmums paliek Jūsu ziņā. Veļas mazgājamā mašīna ar žāvētāju sniedz dažādas priekšrocības, tajā skaitā, labāk mazgā un skalo, uzreiz arī žāvē drēbes. Tāpat tā aizņem maz vietas, kas ir ļoti svarīgi daudzos dzīvokļos un mājās. Tāpat Jums nebūs jākavē laiks, pārvietojot izmazgātās drēbes no veļas mašīnas uz žāvētāju.

Lai arī brīvi stāvošās standarta veļas mašīnas ir jaudīgas un ietilpīgas, tās nespēj “izgriezt” apģērbu tik labi, un mājokļos, kur nav iespējas efektīvi izžāvēt veļu, labāka izvēle būs kombinētais modelis. Ienāciet interneta veikalā 220.lv un aplūkojiet tos jau tagad!