2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Augstspiediena mazgātāja izvēle – svarīgākais, kas Jums jāzina

Augstspiediena mazgātāja izvēle – svarīgākais, kas Jums jāzina

Augstspiediena mazgātāji ideāli noder dažādiem uzkopšanas darbiem ārpus telpām, un katrs modelis atšķiras ar savām raksturīgajām īpašībām un parametriem. Tāpēc ir vērtīgi ielūkoties šajā rakstā, lai noskaidrotu svarīgāko, kas jāzina, pirms pērkat šādu ierīci arī savai mājsaimniecībai.

Vieglā un efektīvā lietošana, kā arī daudzpusīgie risinājumi ir vienas no galvenajām priekšrocībām, kādēļ cilvēki izvēlas iegādāties augstspiediena mazgātājus. Ir taču tik patīkami skatīties, kā virsmā iesūkušies netīrumi, kurus, šķiet, nav iespējams noņemt ne ar vienu līdzekli, augstspiediena mazgātājs noskalo vienā brīdī. Turklāt šīs ierīces var izmantot terašu, dārza mēbeļu, žogu, velosipēdu, piebraucamo ceļu, ēkas fasāžu, atkritumu tvertņu, riepu un daudzu citu objektu tīrīšanai! Pirms sākat uzkopšanas darbus, pārliecinieties, ka virsma ir paredzēta apstrādei ar augsta spiediena strūklu, ievērojiet drošības noteikumus, kā arī pielāgojiet augstspiediena mazgātāja parametrus atbilstoši veicamajam darbam!

Augstspiediena mazgātāja izvēle

Visas šīs ierīces darbojas pēc viena un tā paša principa – ūdens tiek pievadīts augstspiediena mazgātājam, kuram ir elektriskais vai benzīna dzinējs, un tas savukārt pumpē ūdeni ārā ar daudz augstāku spiedienu.
Kuru spiediena mazgātāja veidu izvēlēties – elektrisko vai benzīna?

Elektriskie augstspiediena mazgātāji ir piemērotāki dažādu saimniecības darbu veikšanai mājās. To lietošana ir vienkārša – atliek tikai piespiest pogu, turklāt arī darbība ir klusāka. Tāpat elektriskie modeļi parasti ir vieglāki, kā arī to jauda ir piemērota vienkāršākiem mājas un dārza darbiem. Šādu augstspiediena mazgātāju galvenais trūkums ir nepieciešamība pieslēgt pie strāvas. Tas nozīmē, ka ierīci var lietot tikai vietās, kur pieejama elektrība, turklāt vadi un savienojumu vietas jāsargā no ūdens.

Benzīna augstspiediena mazgātāji parasti tiek izmantoti biežai lietošanai, kā arī profesionāliem nolūkiem. Šāda tipa modeļi paredzēti intensīvākai lietošanai un smagākiem darbiem, tādēļ arī tiem ir lielāka jauda. Ja ir jāpaveic kāds apjomīgs un laikietilpīgs darbs, šie spiediena mazgātāji noteikti būs īstā izvēle, kas nepievils. Tāpat benzīna ierīces, atšķirībā no elektriskajām, ir vieglāk pārvietojamas, jo tās nav jāpieslēdz pie elektrības.

Kādām augstspiediena mazgātāja īpašībām jāpievērš uzmanība?

- Maksimālā ūdens plūsma – to parasti mēra litros/minūtē. Jo jaudīgāks mazgātāja modelis, jo spēcīgāka būs ūdens plūsma.

- Dzinēja tilpums – benzīna modeļiem parasti to norāda kubikcentimetros (m3). Jo lielāks šis rādītājs, jo spēcīgāka ir ierīce.

- Jauda – to mēra vatos (W). Šis lielums parāda, cik ātri un efektīvi strādā augstspiediena mazgātājs. Jo lielāka jauda, jo labāk un ātrāk ierīce spēj paveikt savu darbu.

- Šļūtenes garums – var gadīties, ka Jums jāizmanto ierīce dažādās vietās, arī tur, kur ir grūti piekļūt. Pievērsiet uzmanību tam, cik gara ir šļūtene, lai izvērtētu, vai šis modelis atbilst Jūsu vajadzībām.

- Lietošana iespējas – dažādi mazgātāju modeļi var būt aprīkoti ar vairākiem uzgaļiem strūklas kontrolei un citiem aksesuāriem, kas pielāgoti daudzveidīgu virsmu tīrīšanai.

Kas jāzina par augstspiediena mazgātāju lietošanu?

Esiet uzmanīgi, tīrot dažādas virsmas, it īpaši stiklus. Spiediens var būt pārāk spēcīgs un sabojāt virsmu. Ir ierīces, kurām iespējams regulēt spiedienu, tādēļ tās var vieglāk pielāgot dažādiem materiāliem, tai skaitā, stiklam. Vienmēr esiet uzmanīgi, izmantojot augsta spiediena ūdens strūklu, jo ar to iespējams ievainot sevi un citus.

Ja meklējat, kur ērti un ātri iegādāties augstspiediena mazgātājus par labām cenām, ielūkojieties šajā interneta veikalā! Šeit atradīsit gan elektriskos, gan benzīna modeļus katra pircēja vajadzībām un iespējām.