2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

 Rudenīgs našķis – burkānu kēkss

Rudenīgs našķis – burkānu kēkss

Ja sagribās kaut ko gardu pie tējas vai kafijas, ātri un viegli pagatavojams našķis ir burkānu kēkss. Starp citu ķirbju sezonā šo recepti var modificēt par ķirbja kēksu.

Sastāvdaļasstāvdaļas: 350 g milti, 1,5TK cepamais pulveris, 1 šķipsna sāls, 150 g cukurs, 3 olas, 175 ml eļļa, 2 banāni, puscitrona sula, 150 g rīvēti burkāni, 150 g s žāvētas dzērvenes vai rozīnes.

Pagatavošana: Miltiem pieber cepamo pulveri un sāli. Citā traukā saputo olas ar cukuru. Pamazām pieputo klāt eļļu. Putošanai var izmantot gan vienkāršu, ar roku putojamo slotiņu, gan rokas blenderi.

Saputotās olas ar cukuru un eļļu pievieno miltiem un samaisa. Sašķaida vai sablenderē banānus. Banāniem piespiež puscitrona sulu un tos pievieno mīklai.

Pēc tam pieber arī sarīvēto burkānus un dzērvenes.

Visu samaisa un mīklu lej ietaukotā un ar miltiem pārkaisītā veidnē, liek sakarsētā līdz 180 grādiem cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu. Kēkss ir gatavs, kad iedurot vidū koka irbulīti, tas ir sauss. Izņemot no cepeškrāsns, kēksam aptuveni 10 minūtes ļauj padzist veidnē, tad izņem no tās un atdzesē pilnībā.

Labu apetīti un lai labi garšo!

Atstājiet komentāru