2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Ziemas superprodukts – bietes – karstajos salātos

Ziemas superprodukts – bietes – karstajos salātos

Sarkanās bietes tiek uzskatītas par visefektīvāko dabīgo organisma attīrītāju. Izrādās, bietes uzlabo gremošanu un zarnu traktā iznīcina pūšanas procesus veicinošās baktērijas, norāda portāls "Health". Tāpat biešu sastāvā esošais betaīns palīdz aknām vieglāk tikt galā ar toksīniem. Vēl viena jauka šī produkta īpašība – bietes veicina organisma šūnu atjaunošanos, jo folskābe, ko tās satur, ir nepieciešama jaunu šūnu veidošanai, bet kvarcs uzlabo ādas, matu un nagu stāvokli. Bietes ir arī labs antistresa līdzeklis. Šoreiz piedāvājam pagatavot karstos biešu salātus.

Sastāvdaļas: 400 g vŗītas bietes, 2 tomāti, 4 žāvētas melnās plūmes, 1 ķiploka daiviņa, 2 ĒK eļļa, 1 TK cukurs, 2 ĒK valrieksti, 4 ĒK laima sula, sāls un malti melnie pipari pēc gršas.

Pagatavošana: Bietes sarīvē uz rupjās rīves vai sagriež skaidiņās. Tomātus blanšē, noņem miziņu un sagriež daiviņās. Melnās plūmes sasmalcina. Ķiploka daiviņu notīra un sasmalcina, tad apcep sakarsētā eļļā. Pievieno bietes, tomātus, melnās plūmes un maisot karsē piecas minūtes. Pievieno cukuru, sāli, maltus melnos piparus un pārrasina laima sulu. Salātus liek uz šķīvja un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem.

Labu apetīti!

Atstājiet komentāru