2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Cepumi  - „Ābolu pelmeņi ”

Cepumi - „Ābolu pelmeņi ”

Septembris ir ābolu ražas laiks, kad šo augli varam izmantot uzturā visdažādākajos veidos. Šoreiz piedāvājam izmēģināt pagatavot cepumus – „Ābolu pelmeņi”.

Sastāvdaļas: Izmantosim 300 gramus miltus, dažus nelielus ābolus, 200 gramus sviesta, 3 karotes pūdercukura, 2 karotes cukura, 2 olas, 1 tējkaroti kanēļa, 2 karotes krējuma un augu vai olīveļļu.

Pagatavošana: Bļodiņā iesijājam miltus, pievienojam atdzesētu un kubiņos sagrieztu sviestu, ar nazi visu sakapājam kopā, pievienojam olu dzeltenumus, pūdercukuru, krējumu un visu samīcām mīkstā mīklas bumbā. Pārkaisām to ar miltiem, liekam pārtikas maisiņā un vismaz uz 30 minūtēm liekam ledusskapī.

Olu baltumus sakuļam ar kanēli un cukuru. Atdzesēto mīklu izrullējam, ar glāzi izgriežam aplīšus, uz katra liekam pa nomizota ābola astotdaļas šķēlītei, novietojam tās tuvāk mīklas aplīša maliņai un ar brīvo maliņu pārsedzam ābolu šķēlītes.

Cepamtrauku ieziežam ar augu eļļu, izkārtojam ”ābolu pelmeņus”, pārziežam ar sakulto olas baltuma masu un 180 grādos cepam 20 – 25 minūtes.

Atstājiet komentāru