2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Kabaču pica „Tievētāju prieks”

Kabaču pica „Tievētāju prieks”

Kabači ir dārzeņkirbju (Cucurbita pepo) šķirņu grupa, ķirbjaugu dzimtas (Cucurbitacea) viengadīgi augi, kuru popularitāte pēdējos gados Latvijas patērētāju un ražotāju vidū ir ievērojami pieaugusi. Piedāvājam pagatavot kabaču picu.
 
 
Vajadzēs:

1 kg kabaču
2 olas
1 vārītu vai ceptu vistas fileju
50 g siera
3 tomātus
1 sīpols
1 burkāns
2 ķiploka daiviņas
1/4 glāzes piena
50 g miltu (ja cepsiet uz pannas)
Nedaudz eļļas pannas ietaukošanai
Nedaudz zaļumu pēc izvēles
 
Gatavojam:
 
1. Kabaci sagriežam ripuļos, liekam uz ar pergamentu izklātas plāts, un cepeškrāsnī apcepam (apmēram 5 min.) vai apvārtām olā un miltos un izcepam uz nepiedegošas pannas. Sāli nekaisīt!
 
2. Sīpolu sagriežam gredzenos, burkānu sarīvējam uz rupjas rīves, tomātu sagriežam ripiņās, ķiploku izspiežam ar ķiplokspiedi vai ar nazi sīki sasmalcinām.
 
3. Veidojam picu: ieziežam ar nelielu daudzumu eļļas plāti un liekam cieši vienu pie otra kabačus divās kārtās. Pēc tam liekam plānās šķēlītēs sagrieztu (iepriekš izvārītu vai izceptu) vistas fileju. Uzberam rīvētos burkānus un sīpolu ripiņas, uzkaisām sāli. Virsū liekam tomātu šķēlītes un sasmalcināto ķiploku.
 
4. Tagad pārberam picai rīvētu sieru un uzlejam olas un piena maisījumu. Pārberam ar sasmalcinātiem zaļumiem un liekam cepties. Kad siers izkusis, pica ir gatava.
 
Sastāvdaļas nākamajai picai var mainīt, piemēram – tomātu vietā lietot tomātu mērci vai vistas fileju aizstāt ar sēnēm.
 
Lai labi garšo un aizmirstas raizes par lieko svaru!
 
Avots:puaro.lv

Atstājiet komentāru